Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 15:57

Aranel no prostě musíš buď úvazek snižovat, případně dělat změny k novému roku 

Offline Friga
2152 příspěvků moje polička 30. října 2024 16:12

Ty jo, dovolena na hodiny, to zni dost matoucne. A ja si rikala, jak matouci je finsky system v soukromem sektoru, kdy se pocita do vybranych dnu i sobota, pokud ma clovek dovolenou i v patek. Rocne je 30 dni (a vlastne 5 tydnu) dovolene, ale zaroven je i nejaky minimalni pocet sobot, ktere je nutno byt na dovolene, takze si clovek nemuze brat dovolenou jen po-ct. Pry je to pozustatek z dob, kdy byl sestidenni pracovni tyden. Dovolena na pul den snad ani nejde. A obdobi na vyber dovolene za dany rok je od 1. dubna do konce brezna nasledujiciho roku. 

Offline letfenixa
10879 příspěvků moje polička 30. října 2024 16:23

Akože toto dúfam mať nebudeme.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 30. října 2024 16:25

Araneldejme tomu ze 6mesicu pracujes 4 hodiny denne. Za tu dobu ti nalezi dovolena 1 den=4h. Takze 20 dnu dovolene je 80h. No a kdyz druhy pulrok pracujes 8h denne, dovolena je razem 1 den dovolene=8h(20 dni=160h). No a kdyz zmenis uvazek a nemas vycerpany ani jeden den dovolene z toho naroku ma kalendarni rok a mas porad tech 20 dnu, pulka se promeni ve 4h useky a pulka v 8h. Takze misto 20 dni dovolene mas najednou 10x4 a 10x8. Protoze pul roku byla dylka tvyho pracovniho dne 4h a druhyho pul roku 8h...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2024 16:34

Friga Je to o zvyku, já si v nepřetržitém provozu na dovolenou v hodinách nemůžu stěžovat. Za každý den dovolené se mi strhne 11 hodin, zatím co když to bylo na dny, strhl se mi den a půl, byl v tom zmatek. Takto vyfasuju začátkem roku 275 hodin dovolené a čau. Jak to maj osmičkáři netuším, ale na dvanáctky v nepřetržitým je to super.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. října 2024 18:02

711990 tak to je ale v pořádku. Ta dovolená se počítá z odpracovane doby podle úvazku. Kdybys šla do jiné práce, tak o tu dovolenou taky "přijdeš" a počítá se ti z nová jen z té skutečně odpracované doby. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. října 2024 18:04

moora no tak se to odečítá podle těch směn. Můj muž delal vždy 12, tak to bylo jedno. Když tam měl krátký týden, tj. Dvě směny, odecetly se dva dny a když dlouhý tak pět. Pakárna je, že těm nepřetržitým se odečítá taky svátek, pokud jim na něj padne směna. 

Ale to s těma hodinama nemá nic do činění. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 30. října 2024 18:08

continuity ja nerikam ze to neni v poradku, jen ze je to nevyhodny jednim smerem a vyhodny druhym. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 30. října 2024 18:52

AranelMně to hodinove taky vyhovuje a nic nepočítam každej měsíc to mám na výplatnici a když mám nějaky měsíc podcas, tak se to zrovna u nás ztrhava z té dovolené. Takže můžu třeba některy den skončit o dvě hoďky dřív a nenapracovavam si to. 

Offline Friga
2152 příspěvků moje polička 30. října 2024 19:23

Kan tak to je jasny, ze je to o zvyku. Ja jsem byla desne prekvapena, ze v CR se vybira dovolena na kalendarni rok. Jako od ledna do prosince. Prijde mi to zvlastni :) Tady se pocita s tim, ze clovek je 3-4 tydny na dovolene v lete a pak 1-2 v zime. A zima je od listopadu do konce brezna, takze je prece logicky, ze se dovolena ma vybrat do konce brezna

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:15

711990 Jo, už to chápu a taky vidím tu ne/výhodnost.

Karja Ale já jsem prostě rozmazlená tím, že si dělám, co chci (v uvozovkách, velkejch a tlustejch, ale neřeším žádný hodiny sem tam, jen hotovej/nehotovej úkol). Když je trh, jdu na trh kdykoli přes den, na obědě jsem, jak dlouho obědvám... a tak.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:23
Reakce na continuity:

Jos propadnout asi úplně ne, ale pokud to nevyřešíme jinak, musím jim ji prostě nařídit. A kdo chce mít půlce v listopadu dva týdny volna? 

​haha, třeba já, mít 2 týdny dovolené mezi červnem a říjnem je pro mě peklo, to klišé, že dvoutýdenní dovolená musí být v létě, je už dávno překonaný 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:25

Friga zní to rozhodně logicky. U švagrové měli pravidlo, že si mají půl dovolené vybrat do poloviny roku. Jenže v druhé polovině jsou prázdniny i vánoce. Pak to nějak změnili, že do konce srpna.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:26

Aranel jo casove to asi je vyhodne, v te flexibilite. Ale kdybys ty normostrany prepocitala na hodiny

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:29

mno ja mam standardne 25+3/rocne a nyni mi zbyva uz jenom 30+1.. tak me napadlo, kdyz dam zitra vypoved, tak uz tam skoro nebudu muset

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:30

Jos No to nemůžeš

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. října 2024 20:34

viktorka_od splavu jo to už troch zavání pokutou při kontrolu. Já teda nechápu, jak si někdo může nevybrat dovolenou

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:45

bublifuk No třeba můj muž si dovolenou zapomíná nahlašovat a pak ji v prosinci vybírá na rozkaz :) Na druhou stranu u něj je to asi fuk, stejně o dovolené většinou pracuje. Ale to je holt specifikum povolání.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:45

bublifuk Úplně normálně, vezmu si 14 dní dovolenou, v nepřetržitým provozu je to 7 směn, což je 77 hodin a pořád převádím do dalšího roku. Občes vezmu záskok za kolegyni, občas mi tu dovolenou nadřízený neschválí, protože je hodně odvolávek, rok je v čudu a já si zase převádím 55 hodin do dalšího roku. V červenci mi bouchnou saze, napíšu si dovolenou, kterou mi nadřízený zase neschválí, takže mu řeknu, že má smůlu, jelikož si vybírám tu starou, což od 1.7. je jen moje volba. Vedocí řekne neblbni a škrábne drápem. A pořád dokola.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. října 2024 21:00

Mermaid

Závisí to od businessu. kdo chce dovolenou v listopadu, u nás ji bez problémů dostane. 

V předešlé práci spíš na jaře, v Q4 jsme vydělali, co za zbytek roku. Muž míval hlavní sezónu v létě, za listopadový termín by byl každý rád.