Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 31. října 2024 18:33

tina no to je úžasné

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 31. října 2024 18:35

Mně udělal radost náš prázdninový program. V sobotu jsme byli na Car festivalu, syn se na to těšil skoro rok, a bylo to super, viděl na vlastní oči Bugatti, to jsme ani nečekali, a užil si to parádně. I úvodní problémy se z účtu strhnutými penězi za vstupenky, které ale nedorazily, byly zapomenuty. V neděli jsme jeli na čtyři dny k rodičům, stihli jsme tam ještě navštívit arboretum Makču Pikču, letos otevřené naposledy, tam to máme moc rádi. Podstatnou část státního svátku jsme strávili v Pradědově galerii. Byli jsme tam mockrát a bylo to nouzové řešení za jiné plány, které jsme si rozmysleli, a říkala jsem si, že už to tam kluky možná nebude bavit. Ale užili si to maximálně, klidně by jeli další den zase. Pak jsme se koupali ve Velkých Losinách, jediném bazénu, kam chodím ráda, protože jedině tam mi není zima. A mezitím návštěvy u rodiny, spousta dobrého jídla, vína, punč, pivo v pajzlu u pošty, halloweenské tvoření a soutěž pro děti tamtéž, kecání s lidmi přes plot, prostě "vesnice lajf" se vším všudy. Bylo to super.

Jediná vada na kráse je, že jsem si dovezla covid.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 10:07

Pinot Noir a je, prázdniny hezké, tak ať si brzo fit. 

Já jsem stihla očkování na chřipku a nad covidem váham, protože jsem před pár týdny nějakou virózu měla (u muže skončila zánětem průdušek), tak třeba už jsem ho letos měla. 

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 13:42
Reakce na 711990:

Araneldejme tomu ze 6mesicu pracujes 4 hodiny denne. Za tu dobu ti nalezi dovolena 1 den=4h. Takze 20 dnu dovolene je 80h. No a kdyz druhy pulrok pracujes 8h denne, dovolena je razem 1 den dovolene=8h(20 dni=160h). No a kdyz zmenis uvazek a nemas vycerpany ani jeden den dovolene z toho naroku ma kalendarni rok a mas porad tech 20 dnu, pulka se promeni ve 4h useky a pulka v 8h. Takze misto 20 dni dovolene mas najednou 10x4 a 10x8. Protoze pul roku byla dylka tvyho pracovniho dne 4h a druhyho pul roku 8h...

​Právě mi pukla hlava.

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 14:18

barbucha to snad ne!

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 14:18

Já jsem si málem zavařila hlavu loni, když jsem měla kombo 0,2 úvazku s nárokem na 40 dní dovolené a 1,0 úvazku s nárokem 25 dní vrátila na poslední kvartál na 1,0 úvazek s tím nárokem na 40 dní. Podle těch výpočtů mi to vůbec nevycházelo (to co mi z dovolené zbylo), ale bylo to pak už nad mojí ochotou to řešit. Ještě že teď už ty úvazky/dovolený máme nějak sloučený a je to jednodušší. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 14:27

Venku je nádherně. Ficus Benjamín se venku přes léto pěkně rozjel, muškáty jsou taky ještě pěkný, ale mám už strach a asi to hodím domů. Předpověď nic-moc. 

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 15:03

Kan ja uz jsem benjaminy nastehovala zpet pred 3 tydny. U nas uz padala nocni teploty pod 10 st. Ted trochu lituju. Jeste by si na terase uzili vic slunce, ale zase to jejich tradicni padani listu pod presunu domu probehne pred vanoci.

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 16:25

Kan Já ještě asi čtyři muškáty nechávám. Ale pokojovky dlouho zaklizený, už to radila i MP Meri

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 16:31

Kan muskaty na slunecne strane ted kvetou lip nez v lete.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 16:33

Já jsem letnila lyratu, ktera dlouho byla taková nic moc. Po létě byla krásná, měla spoustu nových listů, aby týden potom, co jsem ji včas uklidila jich zase půlka opadala

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 16:44

Kokoska muškáty mám teď nejhezčí. Ale to je každý rok. Krásné jsou pořád i petúnie a fuchsie. Na nějaké podzimní truhlíky už pár let kašlu, zjistila jsem, že nejlepší je nechat tyhle kytky až do mrazů a pak rovnou udělat vánoční truhlíky z chvojí (když se mi chce - loni se mi nechtělo ). 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 17:02

Aranel Záleží na podmínkách. Já nechávám Benjamina venku dlouho, on je zvyklej, už asi 27 let. :D Cymbidium zatím také neprotestuje a tlustice když některá nepřežije, tak snad budu i ráda, za léto jsem jich rozdala tucet a pořád jich je hodně, to stejné Chlorophytum. Kterej čert mi nakukal zasadit ty řízky by zasloužil. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 17:04

monis Tak to zamrzí, jelikož na té „tyčce" už list nevyroste, taky mi opršel, ale díky průvanu.

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 17:56

Pinot Noir petunie byly v lete krasne, ale uz kvetly jen na tech koncich a listi zezloutlo, tak jsem je dneska vymenila za vres. Pak k tomu napicham nejake mahony a chvoji, ten vres klidne do jara vydrzi i jako suseny kytky, kdyz to v zime nezalivam.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:04

Nevi nekdo, co to je za kytku? Ja ji na jare koupila do truhliku v nejakem mixu, ale je fakt krasna celou sezonu, porad takhle kvete, tak co mam pristi rok hledat

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:16

Zuzuli osteospermum? Ale jsou tu rozhodně povolanější zahradníci než já...

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 19:21

Zuzuli PlantNet říká, že Všelicha iberkolistá. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 21:43

Půldenní dovolená a krásnej výlet s holkama ve slunečným barevným podzimu, byť studeným. A taky mi prisly dvě úžasný mluvený zprávy, co me fakt potěšily;-). Blízký lidi jsou to nej!

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 23:17

Zuzuli

Je to vselicha, ona ti možná i přezimuje, není to žádná letnička, tu nejstarší mám několik let, udělá klidně půlmetrový převislý závoj. Na zasklenem balkoně zimu zvládla zatím vždy, i když hodně mrzlo a muškáty to už nedaly. 

Jinak je běžně na jaře mívají v Hornbachu. Existují i bílé variety, ale po zimně už kvetou fialově.