bublifuk tak naplanovat bych to umela:-) zaplatit uz hure, no a ti s kteryma bych vyrazila tolik casu nemaji/samotnou me to moc nebavi. jinak si uzivam kazdeho dne, jak nemam nic na starost tak mi vlastne to dovolenkovani extra neschazi (a neco jsem preci jen vybrala:-)
Co Vám dnes udělalo radost.?.
bublifuk Přesně, mít dovolenou za peníze, klidně ji proležím doma na sofa, ale nevybrat si ji??! ![]()
Aranel taky bych si jí vybrala jen tak kvůli těm penězům
Ale je fakt, že před dětmi mi stačilo 14 dní v létě a týden v zimě naprosto bohatě, jak člověk neměl nic dalšího. (Ne že bych jí měla placenou) Ale ono se to nasčítá, sem tam půl den, den a jseš na zákonných 4 týdnech.
Vybrat si dovolenou mi nedělalo problém ani před dětmi, ani teď. Kdyby mi počet dní dovolené zdvojnásobili, furt bych neměla problém. ![]()
Když chci jet jednou za měsíc k rodičům, tak abychom nejeli 250 km tam a hned druhý den zpět, je to hned 12 dní dovolené, takže polovina. A občas je fajn pobýt tam víc než dvě noci, vzhledem k tomu, že tam mám celou rodinu. Mně vlastně dovolená pořád spíš chybí. ![]()
Pinot Noir to mam stejne, ja si i letos vymenila pulku penez na dovolenou (neco jako 13. plat) za 8 dni dovolene navic.
Friga coze? Mate to ako benefit alebo je to bezne? To je super, hned by som to brala!
Mrakoplas je to bezne, myslim, ze to maji vsichni zamestnanci. Plus jsou jeste penize za navrat z dovolene, ale dneska to skoro vsude plati dohromady a najednou spolecne s cervnovym platem. V nekterych firmach se pak daji tyhle penize vymenit cele nebo pulku za 15 nebo 8 dni dovolene navic.
Friga to je sen! ![]()
Pinot Noir Já to mám stejně:-D. Vždyť dovolená lze mít celé léto, pak taky před Vánoci, podzim je hezkej, jaro taky. I nějaký ty zimní dny je uplně škoda sedět v práci...pak taky nějakej ten den na nějakej generální uklid by se hodil:-D:-D
Urobilo mi radosť, že aj napriek nie úplne 100% zdrav.stavu sme na jesenné prázdniny v Krakowe a práve som na jarné prázdniny zajednala pobyt v Prahe.
Friga čo sú to peniaze za návrat z dovolenky??? To akože dostaneš odmenu za to, že máš morálku sa predsa len z dovolenky vrátiť do roboty???
letfenixa Aranel to zavedli v 70. letech napred v kovozpracujicim prumyslu, protoze tehdy hodne muzu odjelo na dovolenou do Svedska a zustalo tam pracovat. Tohle je melo motivovat k navratu. Ono teda odjizdely i zeny, ale kdo by platil neco navic osetrovatelce ci zdravotni sestre, ze jo?
Kdy se to rozsirilo do dalsich odvetvi, nevim. Celkove v 70. letech hodne Finu odjelo za lepsima pracovnima podminkama do Svedska a velka cast i zustala. Tohle vedlo k dalsimu posileni odboru ve Finsku a tim padem ke zlepseni pracovnich podminek. 80. leta pak byla obdobim velkeho rozkvetu finskeho hospodarstvi, ktere skocilo velkou krizi na zacatku 90. let, kterou zpusobil rozpad Sovetskeho svazu.
Pinot Noir jako mít dovolenou placenou, nezbyde mi ani den ani před dětmi, nějaký důvod se vždycky najde
A to ani nemusím mít příbuzné tak daleko, my se stejně před dětmi tolik nevídali, i když bydleli vedle
Ale pro nějakou tu regeneraci by asi tři týdny stačily.
Aranel Jj chápu to svým pánem, šéf taky chvíli navrhoval, že bych pracovala na OSVČ, ale na druhou stranu....v mých podmínkách je dobrý, že mám placené i to volno, když je málo prace, o tom bych přišla. Navíc mi přijde, že tu práci dělám i poměrně jako déle než ostatní, jakože jednak prostě pomaleji, ale druhak nějaké fáze dělám mnohem pečlivěji, že je to pro mě důležité a vedle vidím hrcfrc nebo něco nedělají vůbec. S tímto bych si nic nevydělala.
Karja jako dělat jako OSVČ pod jedním šéfem (jakože na švarc) bych ti nedoporučovala. To není moc o flexibilitě, spíš o nezaplacené dovolené nebo státním svátku ![]()
Evaeva no přesně tak!
Evaeva dovolena prece placena je, jen teda prumerem za nejake obdobi. Takze pokud v tom obdobi byly treba premie, vyjde ta dovolena socela dobre.
Kokoska ale ne když jseš OSVČ. A dělat na klasický švarc systém se vyplatí hlavně zaměstnavateli. Nevím samozřejmě, co přesně šéf karje nabízel.
A jestli myslíš mně, tak já právě pracovala na ten švarc, takže 14 dní dovolené znamená poloviční fakturu.
Evaeva jo, jasne. U nas teda tech par externistu fakturuje podle vykazu prace, takze jestli maji 14 dni dovolenou a pak nespi a pracujou, jejich vec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.