Karja No tak za ty bych ovšem vraždila! ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
GarfieNejlíp když začneš u nějakého vepře;-)
Garfie hm, to víno vypadá dobře, zkusím na silvestra.
continuity Mně se hlavně osvědčilo míchat červené víno s pomerančovým džusem a dál koření, jak jsi zvyklá, můžeš si tak i navolit míru alkoholu....Je to fakt hrozně dobré, vymyslela jsem to kdysi v pravěku, když jsem brigádničila v kavárně, partička si tam objednala svařák a jedna holka prý že by chtěla něco takového, ale ne tak moc silného, ale zase ne úplně bez alkoholu.....tak mě to napadlo.
Garfie jo, to mi přijde jako výborný nápad.
Garfie vino, caj a dzus s korenim je uz temer punc, ne? Bez rumu teda
No však jo, doma tomu říkám punč. Ale ve škole jsem to neprosazovala, chtěli mulled wine, dostali něco v tom smyslu. ![]()
Málokdy mi udělá radost něco, co se týká zubů, takže o toto se musím podělit. Našla jsem si nového zubaře (už to je radost sama o sobě), v místě bydliště (další radost). Přestěhoval se sem se zavedenou ambulancí, výborné recenze, ale dozvěděla jsem se to samozřejmě, když už měl plno, ale zapsala jsem se před pár měsíci do pořadníku a tento týden mě pozvali na vstupní prohlídku. Zubařku mám, ale obávám se, že její odchod do důchodu je otázkou velice blízké budoucnosti a taky jsem měla poslední dobou pocit, že moderní zubařina už vypadá jinak. Pod vlivem všech historek jsem tam šla s obavou, co všechno mi bude chtít předělávat a modernizovat, a už jsem spřádala plány, jak zpřístupním bazén veřejnosti, abych si vydělala na opravy zubů. ![]()
Mám několik plomb větších než samotný zbytek zubu, nespočet malých plomb, tři výplně kanálků a na tom korunky, jeden implantát, jeden chybějící zub... Pana doktora jsem varovala, že mám zuby hrozné a on mi po kontrole a RTG řekl, že nemám hrozné zuby, ale výborně opravené zuby, že použité materiály sice nejsou z 21. století
, ale práce je to tak precizní a kvalitní, takže by nic neměnil a dokud to všechno bude sloužit, nechal by to tak. Zvážit mám vytrhnutí dvou osmiček, které k ničemu nejsou, na druhou stranu jsou zdravé a ničemu nevadí, tak prý ani nevidí problém, když je tam nechám. Jediný problém je váček u jedné výplně kanálku, který je tam ale nejspíš už tak deset let, takže ho budeme sledovat. No a pochválil mě za perfektní čištění!
Pardon na elaborát, ale mám fakt radost. Při bídnosti mých zubů je to pro mě fakt potěšující zpráva.
Pinot Noir tak to je fakt důvod k radosti. A říká se, že ty staré materiály vydrží daleko víc než ty moderní, takže ráda bych předělala amalgám na světlou plombu, ale bojím se. Po poslední opravě bílou mi to za týden z půlky odpadlo, doktorka to dokonce předělala bezplatně jako reklamaci.
Pinot Noir to sa tak krásne číta, gratulujem k nájdeniu asi pokladu
Pinot Noir
. Nas rodinny zubar takhle delal mamce provizorni mustek. Pred 25 lety. A ja mam vsechny amalgamove plomby z doby dospivani, takze 20 let, vypadl mi kousek jedne. Jinak drzi. Za to bilou mam predelavanou snad trikrat. A osmicky bych taky neresila. Ja si nechala v lednu jednu vyrezat, roste kolmo na zubni oblouk. A i kdyz to bylo vcelku v poradku, az na 50min vyrezavani zubu na nekolik casti...tak jsem pak mela snad tri mesice diru do kosti a muz mi to vyplachoval strikackou. Na druhou osmicku asi kaslu
Pinot Noir To je skvělý! Když můžu na vstupním vyšetření chválit předchozí práci, mám vždycky radost.
Zrovna nedávno jsem přijímala novou pacientku kolem 60 let a tam bývá práce hodně. Pochválila jsem jí těch pár výplní a perfektní čištění. Potřebuje jen nový můstek, protože už po více než 30 letech dosloužil.
Pinot Noir No to je ale opravdu radost!!! ![]()
A já mám taky radost, protože syn tento týden dostal poprvé pochvalu zaslanou školním systémem a to hned 3x! Dvakrát za školní výsledky a potřetí za "morální kvality", což mě teda trochu rozesmálo, protože šlo o to, že jako jeden z mála zůstal po hodně hudebky v auditoritu a uklízel, místo aby zdrhnul na oběd, jako zbytek....Ty pochvaly přitom chodí fakt zřídka, za celých dva a půl roku jich dostali oba dohromady tak celkem tak 10 (všechny pro dceru), takže jsem fakt pyšná a doufám, že nastal bod zlomu.
(protože naopak varování skrz školní systém máme určitě víc, s jedinou výjimkou všechny pro syna).
Garfie hodnej Garficek, hodnej, sikovnej!
Garfie super!
Člověk slyší samé horory, 20 předělávaných zubů u nového zubaře apod., tak to fakt potěší.
Dohnala jsem i muže k zápisu do pořadníku a jestli ho vezmou, tak jsem zvědavá, co se dozví on - u zubaře nebyl přes 30 let, nikdy nebyl na hygieně, nepoužívá kromě obyčejného kartáčku nic. Myslím, že se sám trochu bojí. ![]()
Garfie mám z Garfíka radost, takové zprávy potěší.
Garfie varování přes školní system![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.