Aranel preventivní vytržení osmiček obvykle znamená vyndání v případě, pokud tuším budoucí problémy s prořezáváním nebo prevence zkažení sedmiček, kde to už pacienti často neučistí. Komplikací z ponechaných osmiček je mnohonásobně víc než případů, kdy se osmičky hodí třeba pro protetické řešení. Nenabízím to všem, ale relativně často.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Lama_z_Lana jo, prosvětlení je dobrej nápad;-)
Len ja se tomu trhani osmicek taky puvodne hoodne branila.. no nakonec se ukazalo ze je pod nimi chronicky zanet, ktery ovsem do te doby nevidel zadny zubar na tech standardnich kontrolnich rtg. nebolely, nic tomu nenasvedcovalo. no a pak se mi znicehoz nic upravily dlouholete zdravotni potize, kdyz se vytrhly![]()
To je ale hodně moc milý! Mimo téma, jak řešíš ve Švédsku cigarety? Jsou lehce dostupný, nebo je to jak s alkoholem, lán světa a na občanku? Nemám se koho zeptat, všichni jsou nekuřáci.
Jsou lehce dostupný, žádnej problém - minimálně v tzv. Pressbyran (na každým rohu prakticky). Jinak to moc neřeším anžto si vozím svoje, to jen když mi náhodou dojdou...
Sweet Potato chtela jsem se zeptat, jaky to bylo v kine, tak uz to vim. V poslednim dile byly skvely momenty, ale bez Tunaka by to fakt nebylo ono ![]()
A mam rozkoukany podcast-recap, opet snad jeste lepsi nez epizoda. Mely by byt postupne rozhovory s aktery, tak snad nam jeste chvilku neco vydrzi.
Aranel preventivní vytržení osmiček obvykle znamená vyndání v případě, pokud tuším budoucí problémy s prořezáváním nebo prevence zkažení sedmiček, kde to už pacienti často neučistí. Komplikací z ponechaných osmiček je mnohonásobně víc než případů, kdy se osmičky hodí třeba pro protetické řešení. Nenabízím to všem, ale relativně často.
Chápu, že ty možné komplikace z ponechanych osmicek jsou, ja bych v to preventivní vytrhnuti snad i věřila, kdybych cca posledních 25 let, kdy jsem postupně mela asi 5 různých zubařu, neposlouchala při každé první návštěvě/rentgenu, jen "preventivně vytrhnout", u jedine mé založené, sikmo posazene a tedy klasicky rizikové nevyklubane osmičky, aniž by se ta osmicka za to ctvrt století jakkoli začala vyvíjet, aniz by kdokoli z nich znal nejak delsi dobu moji zubni historii, ten vyvoj atd. To nemyslim nijak rejpave na tebe, vubec ne, je to moc poučné si tu přečíst tvé pohledy a vím, že to nejde pausalizovat, ale vlastne jako nepouceny pacient jen slysim, jak všichni ty zubari čtvrt století "tuší možný problem" a hned by to rvali ven. Ja neříkám, muze nastat problém, s tím jsem smirena, že to pak budu řešit a ze to nebude příjemné, ale když to vidím z toho dlouhodobého ohlédnutí zpět, tak tomu prostě moc nerozumím :)
Mne 1 hornú osmičku ihneď po prerezani zubárka preventívne vytrhla so slovami, že keby sa pokazila, nedostane sa k nej. Dolné som si nechala odstrániť po 10 rokoch bolestí, keď sa stále neprerezali a už mi sposobovali veľké bolesti uši. A tá posledná, ktorú bolo vždy vidno len na rtg, tá sa začala prerezavat po vytrhnutí sedmičky, mŕtvej, komplikovane (a draho) osetrovanej, za ktorou bol skryty hnisovy vacok, spôsobujúci problémy niekoľko rokov.
Lenmě nikdy žádnej zubař trhání osmiček nenavrhoval ani o tom nemluvil, prvně jsem se s tím setkala až tady. Mám pořád všechny čtyři. Jsem to s překvapením tady četla.
Edit - zubařů jsem měla za život nepočítaně.
Muslik Chápu, no rozhodnutí je stejně vždycky na pacientovi![]()
Lenka22 Možná je máš tak dobře situovaný, že to nikoho ani nenapadlo. Není to obecný doporučení pro všechny.
A Tuňáka celého ve zlatě už jste viděly? ![]()
Kokoska Ten úvod, retrospektiva vyřazených, byl dechberoucí. Šel mi po zádech mráz.
Len aha, no tak snad jo.
Kokoska Sweet Potato Já si tady už tři dny šlapu na jazyk, protože je mi jasný, že budu za blbku....ale o čem to tady pořád mluvíte?
dorota Já tušila, že to bude něco takového, ale nechtělo se mi to googlit, říkala jsem si, že tady se to dozvím rychleji a přehledněji. Děkuju!!
Sweet Potato jo, ten byl taky dechberouci ![]()
Garfie je to tak, jedina reality show, kterou jsem kdy videla, a asi na dlouho posledni.
A radost - veliky zajem o krmitko, sykorek nepocitane, vrabci, kosi, dve sojky, strakapoud, na travniku žluna. Hrdlicky a straky smutne chodi pod stromem, cekaji, co spadne. Musim jeste dat neco do toho domeckoveho krmitka, na zavesnem se neudrzi. Sice jsem je puvodne moc krmit nechtela, jsou to takove vyzirky, ale je mi jich ted lito.
Mám radost z vydařené literární besedy, která proběhla dnes navečer v knihovně ve Vyškově. Bylo tam přítomno asi 40 lidí, bavili se, smáli se při čtení ukázek z knížek tam, kde měli a vůbec to bylo super. Skvělé knihovnice, výborné publikum, krásně strávené dvě hodiny a naštěstí to na silnici cestou zpátky neklouzalo, jak předpovídali. Je fajn, když mé knížky dělají lidem radost. To mám pak taky radost.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.