Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:15

Kokoska Tady se tak jmenují jenom děti, a je to navíc jméno, které jsme měli taky ve výběru a jak píše Evaeva , jeden synovec je z mé strany a druhý z manželovy, jejich příbuzenská spojka jsme my

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 06:23

Myrtila muž ma v rodině dvě ségry, který si obě vzaly muže stejnyho jména, každá z nich má syna, kteryho pojmenovaly obě po manželovi a dceru, kterou obě pojmenovala po ty svy druhy sestre, takze mezi celkem 8 lidma 4xstejny mužský jméno a 2 a 2 ženský

a jeste jak jsou ty maly holky pojmenovaný křížem

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:22

Potrefenáhusa No, ale je to hezký! Segra zvažovali, jakože objektivně, že by dali jméno neteři po mně. Byla jsem v top 3 jmen výběru a nakonec, že by se to pletlo nebo co. Mně by se to líbilo a určitě by se to nepletlo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:25

Karja jakoby toho původního jmenovce to asi potěší. Ale já to pojmenovávání po někom žijícím nemám ráda.

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:37

Potrefenáhusa nase maly holky se nastesti jmenujou jinak nez jejich maminky, ale i tak je to des bes a uz jsem se taky spletla, ze reknu Alena (dcera)  misto Adela (vnucka) nebo Aneta (snacha). Ema nastesti trochu vycniva :)  Tak za 15 let, jestli se doziju, uz nebudu vedet vubec

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:53

Kokoska to my jsme se babičce vždycky pak smáli (hynku, vileme, Jarmilo)

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:54

Potrefenáhusa my taky, rikala jen ty zacatky jmen "O, Lu, Ja, Cti, Ša..."

Offline EDITH4B
2129 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:56

Kokoska tchyně moji dceru od mala oslovuje jako sestru mýho muže.To jsme si zvykli.Ale zhruba rok zpátky jí začala říkat Jarmilko.S dovětkem "vždyť já žádnou Jarmilku neznám".

Online brrr
12341 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:15

Babička do výčtu jmen přidávala i to psí. Kokoska 

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:36

Potrefenáhusa Karja No tak k té naší jmenné konstelaci jenom dodám, že my jsme pojmenovali mladší dítě "po" manželově dalším bratrovi, takže jsme to v rodině taky trochu zahustili "po" píšu v uvozovkách, protože ve skutečnosti to je jediné jméno, na kterém jsme se byli schopní shodnout. Zeptali jsme se teda předem, jestli nemá námitky, a neměl. 
Kokoska tak Aneta, Adéla a Alena je taky dobrá sestava, to by se pletlo i mně

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:40

Potrefenáhusa Jakože jsou sestry Eva (má dceru Annu) a Anna (má dceru Evu), například? To je teda slušná šifrovačka!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:49

Myrtila moje tři sestřenice (sestry) mají všechny jméno na K a ve jméně R, plete se to dost

Ale my už jsme se doma na úroveň babičky dostali všichni, kluky si pleteme i s mužem Jména mají dostatečně rozdílná.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:54

Evaeva Někde to mají jako rodinnou tradici, ta podobná jména U těch vašich tu zkouším hádat, jaká trojice by to mohla být (ta pro sestřenice)

Mně vyprávěla fyzioterapeutka, že u nich jsou všechny ženy od "S", kam až paměť sahá, až u ní se mamka šprajcnula a dala jiné jméno. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:02

Myrtilato je vtipný, dědit první písmeno. Ale trochu to omezuje 

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:14
Reakce na Aranel:

Potrefenáhusa Jakože jsou sestry Eva (má dceru Annu) a Anna (má dceru Evu), například? To je teda slušná šifrovačka!

​presne tak

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:16

Evaeva spoluzacka má čtyři holky od jednoho písmene a jiná zase tři s koncovkou -ie 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:19

Zlatej Bivoj a Rocky. Jak by se někdy hodili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:24

Potrefenáhusa no ty sestry holky končící na ie, to je docela častý,  taky znám. Já znám rodinu se sedmi dětmi na jedno písmeno ale ty jména jsou taková různá, řekla bych, že se to neplete nijak víc.

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:38

Udělalo mi radost jednak včerejší divadlo (už jsem to viděla, ale byla opět okouzlená, a myslím, že i sambo a rodiče) a taky, že se porovnaly planety a z Ikei nám konečně dovezli takový ten žlutý ušák!! Skvělá věc

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:57

brrr pletu si psy synovy tchyne - jedna civava Lilinka, jedna Violka, jedna uz neni a ja si porad pletu, ktera zbyla.

Ze dodneska nevim, ktera  princezna je Anna a ktera Elsa, to uz je drobny nepodstatny detail