Lilly_Ku ty jo, super
dej nám pak aspoň nějaké fotky ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
ZuzuliNebo Sára Saudková.
Černá kočka me hodne prekvapilo, kdyz mi ted na gynde doktorka rikala, ze se uvazuje o preventivkach jednou za 2 roky misto nynejsiho rocniho intervalu. Prijde mi to az nebezpecne, neco se muze vylihnout i za kratsi dobu nez rok. A pry ze kdyz jim ubyde prace, bude se po nich chtit leceni osteoporozy, protoze osteologove nestihaji.
Kokoska ted mi kamosla prakticka psala, ze nekde (snad Dansko) si delaji zeny stery z cipku samy a posilaji to postou. Jako...nejak mi dosly slova
Jos Test na rakovinu tlustého střeva si taky děláš sama... Proti tomu mi připadá čípek brnkačka ![]()
Jos zlomeniny si zatim lidi sami nesadrujou?
babičky kamaradka si před spoustou let sama zlomenou ruku fixovala domácíma dlahama. Uz teda neověřím, jestli nakonec k doktorovi šla, nebo to nechala plně srůst. Ona si zranění tak nebrala. ![]()
Pracovala v kravíně.
Samantha No nevím. Na vyšetření okultního krvácení nemáš co zkazit, ale stěr z děložního hrdla... No vážně zírám![]()
Jos tak jsem to hledala a jestli to dobře chápu, tak selftest je doplňující možnost, je to myslene pro ženy, které z jakéhokoliv důvodu nechodi/nejsou testované na gynekologii. Snad 25 procent žen nechodí na test, i po pozvání, nw vždy z vlastního rozhodnutí, a z těch 25 % jich je polovina pacientek s rakovinou děložního čípku
http://www.sst.dk/en/english/publications/2018/Screening-for-cervical-cancer
continuity Mně to taky nepřijde divné a ani mi to vůbec nevadí, že se jmenuji jinak a ani mi nepřijde, že by to způsobovat nějaké problémy jako čisté technické či organizacni
Ani mně. Po druhý svatbě jsem se s úlevou přejmenovala na nový příjmení, dětem zůstalo původní. Ve škole na třídních schůzkách apod. mě samozřejmě oslovovali tím jejich, slyšela jsem na to a ani jsem je neopravovala. Bylo mi to fuk.
barbucha Mi to taky nevadí, nikoho neopravuju. Jen, když si píšu z nějakým novým vyučujícím, za podpis připíšu do závorky, od kterého dítěte jsem.
Kokoska ve Finsku zvou na stery z delozniho cipku jednou za pet let. Delaji nejaky test, ktery zhodnoti, jestli doslo k nakaze papilomaviry (pokud si to pamatuju dobre). Pry je ten petilety interval u tohohle typu testu dostacujici a ten test je pry i presnejsi, nez testy zkoumajici mozne bunecne zmeny. Jak je to presne, by ale musim rict nekdo povolanejsi :) Tady zadne jine preventivni gynekologicke prohlidky nejsou.
barbucha Mi to taky nevadí, nikoho neopravuju. Jen, když si píšu z nějakým novým vyučujícím, za podpis připíšu do závorky, od kterého dítěte jsem.
![]()
Přesně tak to dělám já.
brrr Jo, jakoby tohle kolikrát řeším tak, že se podepisu jako Karjovi. Je to asi zvláštní, ale někdy se to v nějakém okruhu konverzace hodí, okoukala jsem to u rodiny, kde maminka psala z whatsappu své dceři, protože ho neměla sama;-).
Plus v žákovské máme ještě na první stránce uvedena svá jména, plus i jména babičky a dědy (s tel. číslem prostě kontaktní osoby). Takže to tam může vidět každej vyučující každej den. Ale jak říkám, s tímhle jsem fakt nikdy problém neměla, že by mi vadilo.
Chodila jsem s vnukem k zubaři a oslovovali mě jeho příjmením. Poprvé mě nenapadlo, že mluví na mě. Tak do mě vnuk drcnul.
brrr continuity já taky a to se jmenujeme stejně ![]()
Friga není to nějaký ten nový test? Ten se u nás teď taky zavedl, dělá se po 35 (?) každých pět let. K tomu pořád dělají i ten standardní jednou ročně
Jos to nic není- kolegyně má pacientku, která žije dlouhodobě v Kanadě- ta si musela sama držet i vaginální ultrazvukovou sondu. Nevím teda do jaké míry je to tam běžné a jestli to bylo preventivní opatření kvůli harassementu nebo snad dokonce zneužití. Výpovědní hodnota takového vyšetření je pochopitelně nula.
Kokoska zatím to nemá žádné konkrétní obrysy, ale v některých zemích to tak funguje. Myslím, že by to platilo spíš pro ženy nad 35 let s dlouhodobě normální cytologií (stěry) a HPV negativitou, tam je riziko rozvoje přednádorové změny mizivé. Do karet by hrála i dostatečná proočkovanost populace na papilomaviry.
brrr v EduPage pri správe od rodiča vždy vedľa mena odosielateľa je v zátvorke meno dieťaťa/detí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.