33lejaby nikdy není pozdě!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
33lejaby nikdy neni pozde!
ja jsem na oblacku vyplula v padesati![]()
Mermaid ❤️
Noo, tak to už mám zpoždění 3 roky ![]()
Teda, ne že bych vám to, dámy, nepřála. Ale já si pluji na obláčku už asi 7 let sama. Zjistila jsem, že je tak více místa pro mě ![]()
Já si samostatného života spojeného s výchovou syna užila až nad hlavu, 23 let. Takže když teď mám život jen sama pro sebe, ráda bych ty drobné radosti i případné starosti sdílela s někým ![]()
Samantha já kdyz tak zpětně hodnotím různý etapy svého života, tak jsem přesvědčená, že nejšťastnější jsem byla, když tam zadnej chlap nebyl. ![]()
33lejaby To víš, většinou chtějí lidé to, co nemají.
Tak hodně štěstí, třeba rok 2025 bude pro tebe zlomový.
Jj, přesně je to tak, je to jako obléháná pevnost. Kdo je venku, tak chce dovnitř, a ti co jsou uvnitř chtějí naopak ven.
Jenom prostě to co psaly holky nahoře, že natrefily na pro ně ideálního partnera, tak je to moc fajn
(je to skoro zázrak, a samozřejmě i na takovém vztahu se musí pracovat)
Vzhledem k tomu, že vánoční návštěva u rodičů proběhla 25. naprosto tragicky, v podstatě rozvratem, jedu drobný radosti úplně na max- každý den hypnotizuju vánoční strom určitě tak hodinu- u snídaně, u kávy, u večerního vaječňáku, pozoruju, jak je veliký, jak úžasně voní, jak krásné jsou všechny ty nové ozdoby, které jsem konzultovala ve vánočním vláknu, večeříme s dětmi u svíček, pečujeme o betlémské světlo, obdivujem venkovní námrazu, těšíme se na procházky a návštěvy, které nás ještě čekají a užívám si volno. Poprvé za 16 let mám mezi svátky dovolenou.
marieu ta vůně stromečku je skvěla, my mame letos i perníčky a to je fakt jízdenka směrem do dětství, akorát nám na ně chodí pořád nějaká škodná
Potrefenáhusa my jsme bez perníčků, ani v dětství jsme je nemívali na stromku. Ale. Babička měla starý prvorepublikový časopis pro ženy, vánoční přílohu s perníkovou tvorbou. Byly v ní "střihy" jako v časopise o šití, dělávali jsme mikuláše s čerty a pak taky chaloupku, což bylo hotové veledílo. Žádný domečíček- regulérní roubenka s podezdívkou a veranou vpředu a s přístavbou. Čáry jako roubení se nejdřív rýsovaly špendlíkem podle pravítka. Podezdívka byla bílá, na ni se přilepisla plastová deska a na ni stavěly zdi. V oknech byl barevný celofán. Střecha bílá, posetá culr krystalem jako třpytící se sníh, na střeše komín a v něm vata, za komínem čarodějnice na koštěti a kočka. Dovnitř se zezadu dávala žárovička na drátkách a za chaloupkou stál plochý článek, takže se večer mohla rozsvítit. Jednou jsem ji zvládla udělat sama, mám někde jednu jedinou fotku, rozmazanou, bohužel (nějaký Kodak jednoduchý). Po letech jsem zjistila, že se časopis i s přílohou ztratil, podezírám máti, že to vyhodila- možná i omylem, když dělala nějakou čistku. Asi bych neměla čas to udělat dětem, ale mrzí mě, že se ty materiály ztratily.
marieu to mi připomnělo betlém u babičky a dědy. Takový ten klasický vystřihovací Ladův. Ale děda každou postavu podlepil nějakou překližkou, udělal základovou desku tak metr dvacet dlouhou, chaloupka měla svítící okýnka, vata místo sněhu... Už léta ho nestaví, nemají místo:(
Evaeva Alšův byl u prarodičů taky, ani nevím, kde má teď místo, jestli si ho neodvezl brácha. A mš pravdu, ten je hodně rozsáhlý.
marieu to zní skvěle
kamarádka si nechala dát betlém od řezbáře jako svatební dar, to mi přišlo boží
ja letos na jedny akci s minitrhem viděla krasnej betlem od nejakyho pána z Dobříše, na ten si dost myslim
marieu tenhle je Ladův. Ale postav jak na kostele a děda jim nechal dostatečné osobní bubliny![]()
Evaeva promiň? Čtu Lada, myslim Aleš ![]()
Potrefenáhusa to je moc hezký nápad, opravdu. V rodině je ještě jeden prvorepublikový, asi sádrový...? Nebo z podobné hmoty. Jednak je krásný a pak má úžasnou patinu. Ten je od slovenské babičky. Vzhledem k tomu, že je nedosažitelný, jsem si před lety koupila ten minimalistický od Räder na čajovky, žádný velký originál, ale mám ho moc ráda. Mimochodem zahlídla jsem ho v tv v nějaký znělce, možná na čt?? Nestíháme se dívat na běžný program, tak úplně nevím.
marieu prý na ČT2, říkala maminka. Já ho mám od ní ![]()
marieu
Jj, já jej několikrát také viděla!
marieuviděl ho můj muž na nějakém ČT.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.