Mermaid Mám to stejně a máš pravdu, je to veliký štěstí ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Mermaid super! Moc se těším.
Karja to je hezký! Nás odpočinek čeká až teď, ale já mám prázdniny s dětmi, takže jakoby týden k dobru.
A včera jsem měla pěkné odpoledne. I když jsme byli tradičně celé dopoledne pryč, tak muž ještě vyhnal děti odpoledne na dvě hodiny pryč, tak jsem si užila přípravu totálně bez stresu za zvuku vánočních písniček, pěkně s kafem na lince.
Evaeva Ano, taky beru přípravu jídla bez společnosti ba i uklid bez společnosti jako čas relaxace. Starší je nastydlá, tak jsme pořád doma, ale i tak jsem z toho pro sebe vytáhla párvycházek v lese a dvě kávy s přáteli takže super!!! A dneska bylo ráno venku uplně super, nepotkala jsem ani živáčka, asi byli všichni u pohádek s cukrovím;-)
Karja já už s těmi většími nemám většinou problém, ale mimino je mimino no. Nicméně příprava na Štědrý večer s dětmi za zády je na psychiku náročná
A pro muže ještě víc, takže je všechny vypakovat byla značka ideál.
Karja Nepotřebuješ mít vystudovanou psychologii, abys mohla pracovat s lidmi. Kombinace psychologického vzdělání a psychoterapeutického výcviku je určitě nejlepší, ale pokud mít jen jedno, pak výcvik - psycholog bez něj je vlastně jen teoretik. Je pravda, že ve vstupních podmínkách bývá vzdělání v humanitním směru, no bývá to různé. A ano, výcvik trvá spoustu let a je drahý.
Seznam důvěryhodných výcviků (i pro ty, kdo hledají odborníka) na webu České asociace pro psychoterapii:
https://czap.cz/Certifikovane-vycviky
Edit: Pokud je tedy někdo psycholog, vystudoval psychologii na VŠ. Pokud je psychoterapeut, má pětiletý sebezkušenostní výcvik. Někteří odborníci mají obojí. Pokud se někdo prezentuje jen jako terapeut, znamená to obvykle, že má výcvik jiný - kratší, necertifikovaný atd.
presne tak
zas ale len s tou vystudovanou ps. tiez mozes robit rozne veci a da sa ist aj systemom bc. pauza a potom mgr. ak vobec chces.
To mi rekl profesor, kdyz jsem se tady ve 34 letech hlasila na magisterske
Ale ja uz jsem mela bakalare, tohle bylo navazujici stadium. Ale stejne, moji nejstarsi spoluzacce bylo 63!
![]()
Ja mam teda magistra, ale planujem si este dokoncit ine obory (teologiu a nejake certifikaty z parfumerstva), akurat cakam, kym sa nam financne ulavi bud od skolneho deti, alebo od hypo, co bude skor ![]()
KarjaK tomu vzdelani-Ja jsem krome malby pak uz vzdy studovala neco, co "musim", abych se aspon trochu uzivila. Naposled ted, nakonec jsem z toho byla 3 mesice na nemocenske.![]()
A stejne bych nejradsi cely dny nikoho nevidela a malovala zalezla nekde v kutlochu.Psychologie je pro fakt hodne odolne jedince, ale tebe si predstavit umim. Ja bych byla psycholozka jak ten doktor z Vesnicko ma středisková.![]()
LunaJá bych nechtěla být psycholozka, já mám k tomu oboru celkem respekt a myslím si, že standardní vzdelani v tom studijním oboru plus praxe je prostě nutnost. Myslela jsem, jestli nemám jít spíš do HR třeba nebo tak něco. Ale já jsem normálně úplně zapomněla, že jsem obor už změnila jednou a je to na nic, říkám tomu doma syndrom nejblbějšího v místnosti:D:D Dohnat by to teoreticky šlo, prakticky je to už horší, jak to není uplne ono:D
Karja na hr asi žádné speciální vzdělání nepotřebuješ, ne? Tak se můžeš průběžně rozhlížet, jestli natrefíš na něco zajímavého.
Evaeva myslím, že všechny vystudované personalisty právě trefil šlak ![]()
Karja hr uplne nevim, ted v recesi.. u nas je ted hr lidi plny trh (ale mozna to v cechach je trochu jine).
Pinot Noir ty jo, já myslela, že stačí nějaká ekonomka třeba
Tak snad se nikdo neurazil
Mermaid nechces napsat neco vic, protoze to zni moc hezky![]()
Lilly_Ku To jen přemýšlím nahlas, ono se to nějak vyvrbi, ale člověk by byl rád, kdyby to bylo dřív jak před důchodem. U nás je poměrně málo pracovních příležitostí, takže moc jako prostoru na pokus omyl není:D:D.
Antje no asi ani moc ne, ono i tak to zní podle mě hrozně teatrálně
pocházím z rodiny, kde manželství (nejen) mých rodičů bylo absolutně dysfunkční, sama jsem si taky prožila několik pořádných trápení a zklamání (vždycky závidím, když tu někdo píše, že je se svým mužem od školy), žádné hezké zkušenosti se vztahy jsem tedy neměla, takže když mi nečekaně vstoupil do života, ještě ke všemu o 5 let mladší, v době, kdy jsem se trápila kvůli tátově předčasné smrti, tak mě nejdřív ani nenapadlo o něm jako o partnerovi přemýšlet, no a během několika týdnů převrátil a rozsvítil celý můj svět. A za chvíli to bude 9 let, co si pluju na obláčku štěstí, neberu ho jako samozřejmost, ale jsem vděčná za každý den, co spolu prožijeme
A ještě jeden drobný, trochu nevhodný doraz ![]()
Do kolika let sis na něj musela počkat? Jestli třeba pro mne už není pozdě ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.