Karja zrovna u té psychologie vidím životní zkušenosti a zkrácení kariéry jako výhodu.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Potrefenáhusa jo, to chápu
Potrefenáhusa Karja Ty moje kamarádky mají už vesměs trochu větší děti, nejmladšímu je třeba 8 a víc. A moje máma v tomhle věku studovala taky, ale to už jsme s bráchou byli oba skoro nebo potom úplně na střední. Já je obdivuju a závidím jim ten přísun nových informací, když jsem byla v práci, tak mi to tak nepřišlo, protože jsem se tam učila pořád něco nového, ale teď na té mateřské mi přijde, že doslova a do písmene blbnu. Co jim teda moc nezávidím, tak je to plnění povinností podle studijního plánu
to si s dětma nějak nedovedu představit.
Myrtila Jojo, to máš pravdu, na první mateřské jsem si četla první půl rok odborné knihy a učebnici angličtiny, protože mi přišlo divné, že jakože nic netlačím do hlavy:D. Teď by mi to ani nevadilo;-))
letfenixa já jenom tiše upozorňuju, že kdybys chtěla v knihovně pracovat s dětmi a mládeží, dělat lekce pro školy i veřejnost, tak se od té učitelské větve moc neodkloníš, jen půjdeš hodně dolů s penězma ![]()
Karja Nepotřebuješ mít vystudovanou psychologii, abys mohla pracovat s lidmi. Kombinace psychologického vzdělání a psychoterapeutického výcviku je určitě nejlepší, ale pokud mít jen jedno, pak výcvik - psycholog bez něj je vlastně jen teoretik. Je pravda, že ve vstupních podmínkách bývá vzdělání v humanitním směru, no bývá to různé. A ano, výcvik trvá spoustu let a je drahý.
Seznam důvěryhodných výcviků (i pro ty, kdo hledají odborníka) na webu České asociace pro psychoterapii:
https://czap.cz/Certifikovane-vycviky
Edit: Pokud je tedy někdo psycholog, vystudoval psychologii na VŠ. Pokud je psychoterapeut, má pětiletý sebezkušenostní výcvik. Někteří odborníci mají obojí. Pokud se někdo prezentuje jen jako terapeut, znamená to obvykle, že má výcvik jiný - kratší, necertifikovaný atd.
Karja No, mně první dítě nedovolilo nic, jak časově, tak kapacitou, jak nespal, byla jsem tak unavená, že jsem si nezapamatovala ani nákupní seznam o třech položkách, natož se soustředit na něco složitějšího. Teď to druhé je pohodovější, ale pořád mám doma i to starší, no
ale moc by mi psychicky prospělo, kdybych měla prostor na nějakou soustavnou duševní činnost.
Myrtilačlověku to prospěje, ale ze začátku té kapacity je fakt málo. I když máš spavé dítě, tak vstáváš několikrát za noc, přes den máš spoustu těch neviditelných úkolů, i jen myslet na x věcí. A ten přerušovaný spánek spolu s denní péčí bere hodně. Já se teď dostávám do stavu, kdy už bych večer něco zvládla, kdy nejsem už mentálně vyšťavená. (U prvního jsem první rok pracovala, ale ten byl extrémně spavý, ale pak jsem s tím ráda přestala. Ono se to dá, ale prostě to něco stojí)
Evaeva to je přesný
žluťásek viem. Pre prácu s deťmi musím mať ešte jeden kurz.
Mne pomohlo, že som po roku išla do roboty. Keby sa mi znova podarilo dostať na pozíciu zástupkyne, to hy bolo super.
Včera jsem "prodávala" lyžařské vybavení. Cestou ze sjezdovky k chatě se mě nějací kolemjdoucí ptali, jak daleko jdu. Myslím, že mi nabízeli odvoz, když viděli, jak pajdám.
Muž mě podezíral ze simulace (musel vařit večeři, bo jsem nebyla schopna/ochotna vstát z postele
), protože dnes to šlo
.
V 8.40 na sjezdovce, minus osm a úplně azuro. Ani na mě moc nečekali, jak byla pěkná podložka. Rozumně jsem to v jednu zabalila, abych si dala siestu a večer došla do hotelu na večeři a na půlnoční.
Přála bych si ještě pár takových Štědrých dnů...
letfenixa přeju ti, ať to brzy vyjde
Makara ďakujem. Ak by som išla na inú školu, bolo by to v dohľadnej dobe. Ale zatiaľ nie, veď mám aj malého pri sebe. Teraz je to tak, že keď chce niekto na vedúcu funkciu, už musí mať funkčné vzdelávanie za sebou. A tento mesiac som sa dozvedela, že to inovacne funkčné vzdelávanie, ktoré som absolvovala v 2018, má platnosť na dobu neurčitú, čiže môžem sa prihlásiť, keď budem chcieť.
Karja zrovna u té psychologie vidím životní zkušenosti a zkrácení kariéry jako výhodu.
To mi rekl profesor, kdyz jsem se tady ve 34 letech hlasila na magisterske ![]()
Ale ja uz jsem mela bakalare, tohle bylo navazujici stadium. Ale stejne, moji nejstarsi spoluzacce bylo 63!
Na jednu stranu se mi ulevilo, když za hladovejma krkama zapadly ty dveře, ale na druhou stranu musím říct, že jsou to strávníci a příjemci darů jedna báseň!
Hlasitá a průběžná chvála krmě a radostné kvičení nad každým dárkem, to vždycky potěší ![]()
Ježíšek mi udělal radost... na jednom z krémů je velký popis "Hard Working Hand Cream".
Konečně někdo ocenil moje tvrdě pracující ručičky ![]()
Samantha ten mi kdysi strašně doporučovala kamarádka, bohužel mi vůbec nevyhovoval, takže k ní po pár pokusech putoval. Jsem zvědavá na recenzi od tebe.
Nejen dnes, ale i včera a zítra...můj muž mě neustále něčím překvapuje, ať už výběrem dárků, kde je vidět, že přemýšlí o tom, co mám ráda a celkově se mě snaží dělat šťastnou...on je moje největší požehnání, ať to zní jakkoliv pateticky ...pravá láska fakt existuje, byť jsem ji našla v pozdějším věku, než je obvyklé ![]()
MermaidAneb, kdo si počká, ten se dočká:-).
My máme doma taky pohodu, vánoce nikdo nehroti, žádné extra rodinné sešlosti nemáme, u rodičů máme veceri, která je jak běžná večeře jen na svátečním porcelánu, pak přejdeme k nám na rozbalování. Druhý den se schazime všichni u našich, ale odpoledne na kafe a cukroví a no stres. I jsem taková odpocata, muž je doma, šolíchá doma i různé uklidy..., takže už tři rana jsem zůstala s kávou v posteli a víceméně stavím s detmi lego nebo něco vyrábím. Sic nemám moc času pro sebe, tak i tak cítím veliky fyzicky odpocinek a i psychický, že nic nemusím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.