Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:18

Kokoska je to o nádhera. Vlastně ani nevím,jestli by to bylo o tolik lepší bez sněhu a bez jinovatky. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:18

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:23

Tabea my se vraceli z prochazky a u jednoho domu byl citit kour z komina, urcite topili uhlim. Uplne me to vratilo do detstvi, to byvalo v zime vsude. A nekde palili podle smradu i horsi veci, jsem rada, ze uz je to fakt ojedinele.

Ale venku bylo hezky.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:26
Reakce na Ginger:

Tady je mapa vyskytu mrznoucich mlh co zverejnil CHMU. 

​to sedí, z mlhy jsme vyjeli někde u Trutnova.

continuity Kokoska taky mi ta jinovatka přijde kouzelná a pohádková. I vaše zahrada, Pinot Noir . V Krkonoších je sice krásně, ale tak nějak obyčejně .

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:34

A ja vam tú inovat závidím. Je to nádherné 

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:57

Dnešní Ladronka. To ani nešlo běžet, jeden aby se furt kochal!!!

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 19:22

Catherinne nadhera!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2024 19:46

Catherinne ty jo, tam je i nasněžíno? Krása 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:11

Kokoska Tak v to jsem doufala taky, když jsem se stěhovala mezi novostavby. Ale ono stačí, když se začne topit v krbu asi někdo, kdo to třeba neumí, tak to sice nesmrdí půl večera, ale docela výrazně taky, ojedinělé to není bohužel:D

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:17

Karja v krbu určitě netopí ani uhlím ani petkama. Kouř může být u země když je blby tlak vzduchu, ale že dřeva určitě nebude tak strašně smrdět. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:24

Tabea Hele taky jsem si to myslela, ale při zátopu to smrdí normálně srovnatelne jako z uhlí, jen kratší čas, pak už to asi chytne. Ale když třeba vetras, tak pak máš smrad v domě docela dost, musíš si to hlídat a pozavírat, nebo prádlo venku ti taky zasmradne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:34

Karja věř mi, že normální kouř od spálených petek poznáš Na chalupě pevnými palivy topí asi skoro každý, ale když tam soused nahází bůhví co, je to fakt černý dým, chemický smrad, oči z toho pálí, hnus fakt. 

Offline RoSa
10170 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:37

třeba topěj mokrym dřevem... a pak to taky prej dělá studenej komín, než se zahřeje...

ale teda taky mě to tady (na Vysočině) sere a už se těšim domu - poté, co jsem viděla fotky od catherinne, tak ještě víc! tady se normálně večer nedá otevřít okno! jít vyvenčit psa je na plynovou masku... jsem i zvažovala, že napíšu na místní úřad, co to jako je, to nekontrolujou nebo co? dyk jsou na to zákony, vyhláška, dotace, a smrad teda neskutečnej!!! ale přes den ne, to je tady krásně, modrý nebe, sluníčko a namrzlá jinovatka na stromech

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:38

Evaevano jasně, o petkach se nebavím, ale o běžném topení v kotli versus krb. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:42

RoSa Ale oni to kontrolovat můžou, ale nemusí to být jen smrad z petek. U nás smrdeli hrozně jedninsousediz to se nedalo otevřít vůbec večer, dokud nepřestali topit, což bylo někdy v mrazech fakt až k půlnoci...No ale oni měli špatně udelanej komín, tak co s tím uděláš? Nic. Navíc tam bydlely dvě ženský, jedna starší paní po mrtvici a dcerou a vnoucaty, tak jak umím si představit tu finanční rezervu na opravu komínu. A já ani nevím, jak by se nějaká kontrola dělala, jakože ti vyberou popelník co tam máš? Fakt netuším...

Offline RoSa
10170 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:51

Karja nevim, řikalo se, že snad do domu nesměj, ale že posílaj drony nad komín a ty odeberou vzorky

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 22:45

RoSa 

Jo, dneska jet na venkov, to je vo zdraví! Prej čistej vzduch To by ty lidi nesměli topit starejma bačkorama... si pamatuju jak jsme vždycky přijeli na chalupu a smrady jsme padali... nadechnout jsme se mohli až doma

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 00:53

Tady ty smrady zdaleka nejsou tak hrozny jako kdysi, dneska to bylo jen u toho jednoho baraku. A u vody bylo krasne, takovy cisty zimni vonavy vzduch.

Online Myrtila
5335 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 06:53

U nás v ulici byl dřív čistý vzduch, ale jak posledních pár let podražila elektřina a plyn, kdo mohl, vrátil se ke starému kotli, nebo topí aspoň v krbu, a je to teda hodně znát - ten kouř dost smrdí a je i hodně vidět. Není to tak strašný jako za mého dětství, to si pamatuju, že ve vsi skoro nebylo vidět, ale už jsme tomu odvykli, a teď je to tu, i když v menší míře, zpátky. Tady u nás dost fouká a náš dům je naštěstí proti směru větru od těch nejhorších smraďochů, ale v druhé polovině ulice už se kvůli tomu sousedi i dohadovali, kdo čím topí a že jim zamořuje zahrady a dvorky. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 09:10

barbucha No to teda! Já teda podle kouře nepoznám, čím kdo topí. Ale co dokáže za smrad vyprodukovat bioplynka, dá ránu všemu. Golčův Jeníkov se tím proslavil, všemožný měření, životní prostředí opakované vyšetřování, do novin se to dostalo a lidi dál odpadávají smradem.