Sweet Potato Dobře, díky. Každopádně žije a je krásný. Doufám, že do jara vydrží :-), aby si užil slunce, když se tak statečně drží.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Tak stavební úřad zastavil stavební řízení na sousedním pozemku a nařídil odstranění stavby (základy). Určitě se odvolají, ale i tak mám radost. Velkou
OliveOyl a už nařídil odstranění stavby, nebo teprve zahájil řízení o nařízení odstranění stavby?
OliveOyl To vypadá nadějně.
rysamona máš pravdu, zahájí řízení o odstranění stavby
Dnes mě čekaly nějaké náročnější úkoly, k tomu to počasí a včera jsem si hnula se zády, že jsem ráno nevěděla, jestli dojdu do práce...aby se nakonec všechno povedlo, metodický den našeho oddělení pro kolegy z celé republiky měl velký úspěch, osobně i přes zoom se zúčastnilo asi sto lidí, odpolední schůzka ve školce ve věci Rostíkovy školní zralosti byla velmi pozitivní, záda mě během dne skoro bolet přestala, teď už děti skoro hodinu spí a já si lebedím s čajem a chystám se na knihu.
dzizisketa jako že u vás se spí dřív než u nás?![]()
![]()
Ne, beze srandy, gratuluju k úspěšnému pracovnímu dni.
dzizisketaJežíš doufám, že se nakazim! Já dneska měla maloumalou s virozou na hlídání, s tím, že pořádně hnu s prací, ve dvě jsem začala cejtit břicho, záda asi tak celýho člověka rozlamanyho...a jen se klepu ať už je víkend (od úterý, to je pekny). V pátek jedu někam do psí pr....do práce, mimo jiné i na stavbu psychiatrické léčebny (jak příznačné), moc se ještě zdravotně necejtim a je to prostě na nic:D. Takže fakt chci to od tebe chytit!
dzizisketa to se moc hezky čte (teda kromě té první věty) ![]()
mám za poslední týden a půl za sebou dvě celkem úspěšné akce, jednu pracovní pro 70 lidí, jednu soukromou a zítra odjíždím na další, jejíž účastníci postupně odpadávají s chřipkou, takže já musím zatnout zuby a být tam na 100 %. Doufám, že v pondělí budu moct napsat něco podobného ![]()
OliveOyl Tak se nediv, že pak řízení přeruší a povedou řízení o dodatečném povolení. Je to standartní postup. (pokud si tedy požádají). Mělo by se ještě vést řízení o přestupku, pokuta jim patří, neřádům. A ty správní poplatky u dodatečně povolovaných staveb také již nejsou zanedbatelné.
To dodatečné je řízení ke stavbě, tam se potom budou dávat námitky k samotné stavbě.
rysamona když si požádají o dodatečné povolení stavby (skoro určitě), tak pojede to kolečko od začátku?
a jak zjistím, jestli se vede řízení o přestupku?
OliveOyl Jestli to vedou "po novu" jako že asi ano (nový stavební zákon 283/2021) tak součástí řízení o odstranění stavby je dodatečné povolení a toto řízení skončí buď tak, že se vydá na konci řízení o dodatečném povolení nebo nařídí odstranění stavby. A ano, je to proces, takže si podají do 30ti dnů žádost o dodatečko, doloží požadované a pak se pokračuje v řízení o dodatečném povolení - zahájí se řízení, dá se buď lhůta pro námitky nebo se svolá místní šetření a pak se vydá povolení. Normálně to může být proces tak na tři měsíce. Teď to bude asi veselejší, protože nový zákon, ta nová právní úprava je děsná, do toho jsou všichni zahlcení takže uvidíš. Nevím jak moc se tě to dotýká a zda si účastník řízení. POkud ne a cítíš se být účastníkem (pak máš právo nahlížet do spisu) tak SÚ můžeš napsat, že se cítíš být účastníkem v řízení a oni budou muset reagovat.
Co se týče přestupku, jediný způsob je požádat o informaci podle zákona č. 106/1999Sb, zákona o svobodném přístupu k informacím. Oni nenapíší výši pokuty ale měly by sdělit zda vedou řízení o přestupku či už bylo ukončeno a tak. Toto by měli sdělit do 15 dnů.
V sobotu začíná akce Suchý únor. ![]()
Kanjá zítra končím akci suchý leden
.
Malvin Tak super! Ono to chce občas si odepřít, odřeknout, já tady ty výzvy můžu.
Panebože, já mám suchých 5,5 roku až na pár výjimek a už se moc těším, až to skončí! ![]()
Kan já piju minimálně. Nemám problém ani ve společnosti, kde se pije, nepit. Já naopak tyhle výzvy ráda nemám, takže hned v sobotu 1.2. ten suchý únor zaleji červeným ![]()
Ze pry kdo drzi suchy unor, ma s alkoholem problem!
Kokoska tomu bych i věřila. Protože když nemáš problém, nemáš potřebu to dokazovat jiným ani sobě.
Evaeva a jeden mesic to nespasi. Urcite je dost takovych, kteri si v lednu dopreji, protoze bude suchy unor, a v breznu tim vic, protoze byl suchy unor ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.