Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline slniecko admin
19568 příspěvků moje polička 05. března 2025 18:40

A Magda Vášáryová

Ale teda dať ako uplne prvú kategóriu módu mi príde aj v módnom časopise tak trochu wtf....

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 05. března 2025 19:00

Já si nemůžu pomoct, ale pusa se mi směje sama

Offline Kokoska
34949 příspěvků moje polička 05. března 2025 23:46

Ondrej Havelka a Melody Makers, swing a jazz z 30. a 40. let, bavilo me to cele vcetne jeho komentaru.

Offline Pinot Noir
29881 příspěvků moje polička 05. března 2025 23:56

Viděla jsem dnes motýla! 

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 06. března 2025 09:07

Sweet Potato parada

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 06. března 2025 13:42

Pinot Noir já taky! Jen teda z dálky, takového tmavého, tak asi nějaká babočka.

Offline Miru
16811 příspěvků moje polička 07. března 2025 09:23

...spolupráce Toma Forda a Haidera Ackermanna - nádherné!...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. března 2025 09:33

Podařilo se mi sehnat na talíř, domácího králíka pro tátu. přímo z králičárny, krmený po staru, seno, řepa tráva. Takovou radost mám! Paní mi ho dneska picne a odpoledne vyzvedávám.

Offline andulka01
12840 příspěvků moje polička 07. března 2025 10:14

Kan to je hezký
občas dostaneme od sousedů domácího králíka a je to neuvěřitelnej rozdíl, v chuti, konzistenci...

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 07. března 2025 10:36

andulka01

my také dostáváme králíka, poměrně často vzhledem k tomu, že děti to nejedí:D, at je domácí nebo koupenej, ale rozdíl v chuti tam je dost. Muj strejda, kterej chová králíky, teda říká, že králíkovi chutove svědčí, když je chvíli v mrazáku a nejí se čerstvý. Nevím teda, u nás většinou do toho mrazáku jde.

Ale já si ho většinou rozporcuju na vývar, tam dávám taková ta žebra a kousky, kde není moc maso a pak játra na knedlíčky. Jako uplně mi ten vývar nejede, tchýně ho mívá dobrý, můj je takovej nevim no. Ale muž to má rád.

No a ted jsem se naučila, uplně prima rychlej chutnej recept, využívám ho, když jsou děti ve škole a my doma na HO. Smíchá se smetana, dijonská horčiče, vývar,med,  tím se zalije naporcovaný opepřený, osolený králík, možná nějaké koření a je to uplně delux a jakože fakt je to minutová práce.

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:06
Reakce na Kan:

Podařilo se mi sehnat na talíř, domácího králíka pro tátu. přímo z králičárny, krmený po staru, seno, řepa tráva. Takovou radost mám! Paní mi ho dneska picne a odpoledne vyzvedávám.

​Chápu tu radost! Taky mám moc ráda maso z chovu, kde krmí tradičně bez granulí a směsí. Ono to už syrové maso jinak voní.

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:09

Karja To zní dobře. Znám smetanu a horčici. Ale přidat med a vývar, to může být ještě lepší! A holky poznají chuťově na kostky nakrájeného králíka? Tipovala bych si, že v omáčce to jde vydávat za drůbež. Ale zkušenost nemám. Mám na králíka alergii, tak ho nevařím.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2025 11:09

Karja to vypadá dobře! Udělám to o víkendu. Děti to teda jíst nebudou, ale co už

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:17

notna Evaeva Já vám hodim odkaz, https://fresh.iprima.cz/recepty/peceny-kralik-s-horcicnou-omackou.

Ten česnek dělám jinak, normálně ho dám do té omáčky, rozmarýn nemám, nedávám, slaninu taky nedávám. Není to uplně omáčka, typu svíčková, spíš takovej sos, akorát ke štouchaným bramborám. A je to fakt dobrý, že se to nevysuší, povede se to i s minimální péčí, já to strčim do trouby, pak odkryju a hotovo. my už králíka jinak neděláme, když jsem dělala klasiku pečeného, na zelenině, slanině, prostě nebylo to tak chutné jako od maminky:D A tohle se vždycky povede.

notna No poznají to, navíc není to uplně omáčka, že by jí bylo pul talíře. Pozná to i ta menší, že jí to nechutná, a ta jinak jí maso hodně. Segra ještě dělává králíka jakože "na svíčkovou", to už fakt jí s houskovým knedlíkem jako svíčkovou. Ale s tím je už hodně práce. 

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:24

Karja Dík, to určitě vyzkouším. S krůtím nebo kuřecím. Králíka jsem jedla naposledy jako dítě a právě nakrájený na kousky mi vždycky přišel jako drůbež a dobrý. jen pečenýho jsem taky nemusela.

Online Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:25
Reakce na notna:

Karja To zní dobře. Znám smetanu a horčici. Ale přidat med a vývar, to může být ještě lepší! A holky poznají chuťově na kostky nakrájeného králíka? Tipovala bych si, že v omáčce to jde vydávat za drůbež. Ale zkušenost nemám. Mám na králíka alergii, tak ho nevařím.

​ne, nejde, já králíka nejím, pokud nemusím (třeba na návštěvě ani neceknu a sním), hodně ho nemam ráda a poznám ho i podstrčenyho (kupovaného z obchodu jsem asi nejedla nikdy, vždycky jen domácího)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2025 11:26

Karja díky! Já takhle pečený česnek úplně miluju, takže ho tam dám takhle. A říkáš se šťouchačkama, jo?

Tvoje děti se neptají, co je to za maso? Kluci to podrobí několikabodovému hodnocení a tohle selže hned v několika bodech, si myslím Tak snad aspoň za přílohu dostanu pět hvězdiček

Offline Kokoska
34949 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:27

Mně králík nechutná, ale muž ho má rád. Dělám ho klasicky na zelenině, slanině a s divokým kořením, jen to nedotáhnu a la svíčková, ale tu šťávu po upečení jen rozmixuju.

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:29

Evaeva Neptají. Ony to jako nemajítak, že "králíka nejim prostě", že by to už tak měly zafixované. Ony to ochutnají a nesní no. Třeba jim bude aspon chutnat ta omáčka;-).

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:31

Kokoska Jo no, já ho uplně taky nevyhledávám, ale fakt máme ty zdroje a muž ho má rád, tak to vždycky naporcuju, dám do mrazáku a jednoho králíka máme na vývar a uvařim z něj ještě dvakrát hlavní chod:D