Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online continuity
43044 příspěvků moje polička 20. června 2025 13:38

Já si knedlicky delam že zmrazeného ovoce, když potřebuji rychlej oběd. Co sním, rovnou uvařím a zbytek těsta dodělám než se uvaří a zamrazim.

To mne doteď nenapadlo že to je nějaký problém, akorát muž a jedno dítě to nejí, tak to nemůžu moc dělat k večeři. 

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:05

continuity knedlíky tvarohový jsou hned, to je pravda, mě spíš nebaví ty džemy a tohleto zpracovávání na uchování. Ale přesně moje segra taky říká, ježiš to je hned, rozvaříš, dáš tohle, otočíš a máš to:D:D:D. Ale zatímco ona je ve fázi "a máš to", tak já jsem ve fázi, "hledám a myju sklenice":D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 14:12

continuity no každý ten knedlík musíš vzít do ruky. V porovnání s běžnými večeřemi, co dělám, to je o dost pracnější. Já hodně dělám ty tvarohové noky polité ovocem, ty jsou hned.

Offline eM
1747 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:13

Karja Jo jo, trvá to jen chvilku - jedno odpoledne, co končí v deset večer :)). Aneb cca deset kilo jahod predevcirem. Něco jsme zamrazili, uvarili dvacet sklinek marmelady, nachystali knedliky na oběd a hodně toho spasly kobylky, AKA dvouletá dvojčata za mohutného pokřiku a-o-du další sním!!! Oni jsou trochu duo Otesanek, myslím, že poridim segre malou motycku...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 14:14

Karja sklenice můžeš dát do myčky

Dost záleží, co máš za ovoce. Z jahod nebo ostružin je to hned, rybíz je pracný. Hlavně máš pak x skleniček a ne jednu večeři.

Offline Myrtila
5330 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:16

Vloni jsme měli hodně rajčat a cuket, malá rajčata jsem sušila v troubě a zalila olejem a velká plus cukety jsem upekla, rozmixovala a zamrazila po částech, aby pak z jednoho dílu byla tak akorát omáčka. 
Zavařovat se mi to nechtělo, protože přesně, Karja , nejhorší na tom jsou ty sklenice, celý rok to skladovat, mít kompatibilní víčka, pak to mýt, sterilizovat a až pak teprve do toho něco zavařovat! Moje okolí mě už taky zná, nosí mi jenom hotové marmelády, žádné suroviny na ně Ale my jich ani moc nesníme, tak do 10 skleniček ročně, a to myslím skleničky od dětské výživy. Tohle množství si kdyžtak i klidně koupím.

Jinak do mrazáku cpu třeba i rybíz, nebo napůlené meruňky nebo švestky, pak to jenom tahám ven a dávám na buchtu. 

Offline Kokoska
34902 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:20

Segra vcera bedovala, ze ji chciply ve skleniku zasazeny okurky, jahody nejak spatne odkvetly kdyz prselo a nelitaly vcely, rybiz nestoji za nic, z gladiol vylezla asi tretina a na jiny kytky nejak zalehla po dešti bramborova nať... presne pro tohle tak "miluju" zahradniceni. 

Za samosber jahod tady nedaleko chteji 110 Kc/kg, za natrhane 160. U samosky prodavali za 120 a vevnitr meli dovozove z Nemecka za stovku. Je to normalni?

Offline baltik
4977 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:22

Mne se prave hodne ulevilo, kdyz jsem zjistila, ze pro nas s manzelem staci zavarit tech sklenicek par a je to opravdu hned (sklenice umyju v mycce), ze to nemusi byt celodenni hruza, jako to byvalo u rodicu, kdyz se toho delalo strasne mnozstvi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 14:25

Myrtila bobuloviny do mrazáku jsou super, zrovna tenhle týden jsem vytáhla poslední maliny.

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:27

Kokoska Tak třeba zapomněla zmínit ty věci, co jí vyšly;). Nám chcíply okurzky a zmrzla meruňka, ale jinak se všemu daří. 

Myrtila Jak dlouho si to sušila v té troubě, a co dál? My jsme měli vloni velkou nadurodu, jsem to po bedýnkách dávala kamarádkám. Sušená rajčata mám ráda, ale nějak si na to netroufám, aby mi to nezplesnivělo nebo tak.... Letos si koupil sambo tu sušící sít a troufá si v tom i na ovoce, ale myslim, že rajčata to ani v tom největším vedru nedají, že jsou na tohleto přirozené sušení moc vodnaté. Že je to tak max na houby či jablka a ty zase jsou když už takové teplo není...Ted v tom sušíme bylinky.

Offline Myrtila
5330 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:39

Karja sušila jsem je podle nějakého takového receptu, že se postupně snižuje teplota, jen už nevím, podle kterého přesně. Pak jsem to zalila olejem a dala do lednice. Nebyly úplně suché, tak to nebylo na dlouhé skladování, tak během měsíce jsem je spotřebovala při vaření. I třeba pod vajíčka a tak. 

Offline notna
9430 příspěvků moje polička 20. června 2025 14:42

U toho kupovaného ovoce mi vadí, že je to většinou sklizené brzy, ještě nezralé, aby to vydrželo převoz. Už jsem byla 2 na trhu pro jahody a stejně žádné nekoupila. Chci to na marmeládu a chci hodně zralé, voňavé.

Online continuity
43044 příspěvků moje polička 20. června 2025 15:29

notna k nám to vozí takoví manželé, mají tu 3x týdne stánek a dnes měli ty meruňky takové, že už fakt sníst nebo na marmeládu. Jahody slaďoučké. 

V Bille bych to nekoupila, to je fakt podtržené, ale oni to vozí zralé. 

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 20. června 2025 15:32
Reakce na Evaeva:

Karja sklenice můžeš dát do myčky

Dost záleží, co máš za ovoce. Z jahod nebo ostružin je to hned, rybíz je pracný. Hlavně máš pak x skleniček a ne jednu večeři.

​Jo, jahody jsou fakt rychlý. Letos teda nedělám ani ty. Ale zvažuju jich pár dát do mrazáku na ty koláče...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 16:09

Aranel zrovna jahody bych radši snědla

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 20. června 2025 16:21

Ja tak nenavidim zaváranie, všetko sa muselo zavarit a ovocie, podotýkam zo záhrady, som jedla tajne

Online Tak Betty
6134 příspěvků moje polička 20. června 2025 16:30

Ještě stále nám na zahradě voní lípa a do toho začíná vonět jasmín . To je tak opojný . Nejkrásnější období .

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 20. června 2025 17:21

Tak Betty jo! Tady lípy spíš začínají, ale je to fakt voňavé období teď.

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 20. června 2025 17:51

letfenixa hrozný!

Offline dzizisketa
8953 příspěvků moje polička 20. června 2025 19:05

Cukerný smrad z vaření marmelád a pak octový smrad zavařování okurek jsou celé moje dětské a pubertální prázdniny