Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 20. června 2025 19:38

dzizisketa jeste pridavam vuni z vareni bezoveho sirupu. Minuly tyden jsem varila jahodovou marmeladu a prvni asociaci byly prazdniny u babicky

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 20. června 2025 21:31
Reakce na Kokoska:

Segra vcera bedovala, ze ji chciply ve skleniku zasazeny okurky, jahody nejak spatne odkvetly kdyz prselo a nelitaly vcely, rybiz nestoji za nic, z gladiol vylezla asi tretina a na jiny kytky nejak zalehla po dešti bramborova nať... presne pro tohle tak "miluju" zahradniceni. 

Za samosber jahod tady nedaleko chteji 110 Kc/kg, za natrhane 160. U samosky prodavali za 120 a vevnitr meli dovozove z Nemecka za stovku. Je to normalni?

​to jsem si říkala taky. Samosběr je za 4,50€, můžeš teda zároveň jíst. V aldi je měli asi za 4,80€. Ne teda tak pěkný. 

Online viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 20. června 2025 22:05
Reakce na Tak Betty:

Ještě stále nám na zahradě voní lípa a do toho začíná vonět jasmín . To je tak opojný . Nejkrásnější období .

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 20. června 2025 22:30

Prosim, co u vas stoja ceresne?

U nas tento rok okolo 15-17€ za kilo a nechapem.

Pred mesiacom v Portugalsku boli za tretinu...

Ani ine roky si nepamatam take ceny.

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 20. června 2025 22:32

slniecko minulej tejden byly za 110, tj. 4,5 eura, tenhle týden pevné krásné chrupky za 140.

Offline Myrtila
5329 příspěvků moje polička 20. června 2025 22:35

Karja Našla jsem ten konkrétní recept na sušená rajčata, jenom jsem to potom zalila obyčejným slunečnicovým olejem - věděla jsem, že s nimi budu dál různě vařit, tak jsem chtěla nějaký chuťově neutrální olej. 
Dost mi vloni zpříjemnily léto, měla jsem těhotenskou cukrovku a naši opravdu velkou úrodu rajčat v různých úpravách jsem prakticky sežrala sama

Offline Myrtila
5329 příspěvků moje polička 20. června 2025 22:38

slniecko U nás byl samosběr za stovku, takže cca 4 eura, nasbírané i za dvě stovky, cca 8 euro. V obchodě nevím, nevšimla jsem si. 

Offline Potrefenáhusa
38841 příspěvků moje polička 21. června 2025 03:37

nam letos poprvy plodí třešeň, kterou jsme zasadili před 5 lety, když se narodilo starší dítě a ty třešně jsou úplně skvělý  (mladší měla moruši na obecním pozemku (po domluvě), která nepřežila i přes tyčku sekání trávy, na podzim koupíme novou) 

jahodovou marmeládu i okurky dělám ráda, protože se to vždycky 100% a radostně sní, na okurkách je teda děsný to mytí okurek

Online Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 21. června 2025 10:55

Potrefenáhusa to máte dobrý, my čekali 8 let, než se urodí švestky, abychom zjistili, že jsou fakt hnusné!

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 21. června 2025 10:59

PotrefenáhusaJo, okurky miluju, do toho se i ráda pustím nebo pomáhám.

Tu marmeládu dělám podle Maškrtnice, 2-3 suroviny a jedeš. Ještě se to dá rozdělit do dvou dnů a ta jahodová je takhle výborná.

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 21. června 2025 11:01

slniecko 17 euro je fakt absurdní, za tu cenu by se měly samy odpeckovat a naskákat do pusy

Offline brrr
12338 příspěvků moje polička 21. června 2025 11:15

Jak to loni bylo marné, tak letos to vypadá na hromady všeho. Aktuálně jsme zavaleni višněma a třešněma (zdravím slniecko , kdybyste nebyli tak moc z ruky, tak si můžete natrhat). Dělám marmelády, to mi příjde jako absolutní rychlovka, nedělám nějaké velké objemy, tak z kila dvou, ale různé. Něco strčím do mrazáku.

Dneska jdeme kopat první brambory.

Jen ta moruše zase zmrzla a přitom jsou tak dobré.

Offline Potrefenáhusa
38841 příspěvků moje polička 21. června 2025 11:19

Aranel taky dělám podle maskrtnice, ale zrovna letos jsem si rikala, ze priste na to kašlu a sypu gelfix, trvalo to nejak dlouho. Ale je skvěla 

Offline Potrefenáhusa
38841 příspěvků moje polička 21. června 2025 11:22

Pinot Noir to ke velká škoda :-( svestku máme výbornou, ale uz hodně starou a neni v dobrý kondici. Ted poslední roky nic nebylo, loni zmrzlo všechno vsude, jeden rok ji komplet odrbali špačci během chviličky 

letos to vypadá zatim i na broskve, ty tu byly za 7 let, co jsem tady, asi 2x, ale neříkám hop, stačí kroupy na konci června a je ze všeho řezanka 

Offline barbucha blogger
35819 příspěvků moje polička 21. června 2025 14:04

Marmeládu jahodovou nebo meruňkovou si klidně koupím páč mám na ni chuť tak jednou dvakrát do roka... dtto kompoty nebo kyselý vokurky.

Ale co se koupit nedá (nebo jo? jestli někdo víte tak sem s tím!) je marmeláda špendlíková, kterou mám úplně nejradši a dělám ji každej rok... je to teda čím dál těžší protože nejdou koupit, musíme vždycky najít nějaký keře za humny - a poslední dobou to tady začali všechno kácet protože pozemky pro developery, že jo... už se zas začínám bát předem, jestli letos něco bude

Offline barbucha blogger
35819 příspěvků moje polička 21. června 2025 14:06

Hm, a bezinkovej sirup dělám taky, protože mladej pán pravil, že velmi dobře pozná rozdíl mezi kupovaným a mým, tak jestli nechci aby mě šoupnul do domova...

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 21. června 2025 14:44
Reakce na Aranel:

slniecko 17 euro je fakt absurdní, za tu cenu by se měly samy odpeckovat a naskákat do pusy

​No že???

A to nielen v Ba, známy zo Žiliny hovoril to isté....nechápem...

Tak ste ma upokojili, že ide len o nejakú lokálnu absurditu... 

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 21. června 2025 16:08

barbucha Jenže nejsou vokurky jako vokurky, víme!

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 21. června 2025 16:13

Dneska na koláč. Litránek jsem natrhala, jak říkala moje babička.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 21. června 2025 16:16

U nás zavařuje muž. Naučil se, když jsem měla nemohla po úrazu chodit. Má luxusní marmelády. Už se těším, až to tu začne vonět. Zdrojů je letos dost!