Potrefenáhusa Hned vedle City Tower, si můžeš z bytu za 10 mega+ mávat s půlkou Reiffky a koukat kdo parkuje na střeše Arkád a jak stojí jižní spojka, super flek![]()
design a architektura
Potrefenáhusa super, diky za tip! Uz aby bylo jaro, nemuzu se dockat!
a co me prekvapilo, jak drahe byty jsou v lokalite kolem Stodulek, Luzin a spol. Vzdyt tam nic neni, jen panelaky, vypadovky, velkosklady a benzinky, ale ceny silene nastrelene.
jinx mně to tam přijde taky strašný, možná je tam pár míst - třeba ty stodůlky byly taky vesnice, jsou tam ještě nějaký starý statky a malebný části, ale můj vjem jsou taky jen ty neutěšený sídliště a okolí Ikey. takhle část Prahy mi fakt nic neříká.
Potrefenáhusa , souhlasim uplne. On i stary zlicin, tam kde se dochoval, asi mel nejaky charakter, ale to jsou drobky... jinak pro me je tohle ta snad uplne nejneutesenejsi cast prahy. Ani zadarmo.
Taky vždycky koukám, co chtěj za kdejakej krcálek někde u Makra
To je teprve výhled
Já nejsem naštěstí přímo ve Stodůlkách nebo Lužinách, ale holt panelák je panelák... ovšem nikdy jsem si nemyslela, že se - při pohledu na ty ceny - budu cítit jako Rothschild! ![]()
Na druhou stranu, moje rodná hrouda byly třicet let Vinohrady přímo u Riegráku, celkem cajk... ale pokaždý když tam zavítám tak si říkám, že už to tam moc k životu není. Špína smrad bordel provoz...
Jedině mi chyběj pěší vycházky přes Václavák k řece až na Malou Stranu. Teď se tam musím slaňovat z druhý strany, a pěšky bych to nedala.
viktorka_od splavu Jo, já jsem chápala, že tím, že to zastavěli, porušili důvod, proč tam nechtěla stavět A. Masaryková (ale už tehda x těch hrobů vykopali). To máš jak s Muchovou Epopejí, taky se neměla vrátit do Phy, pokud nebudou vhodné prostory.
Jinak ty hroby (a sídlištní objekty, např. neolitické) se na té parcele v r. 2012 vykopaly, zdokumentovaly a geodeticky zaměřily. Kostry předpokládám šly na antropologickou analýzu, předměty se nafotí, nakreslí, případně proběnhou další analýzy (chemické analýzy kovů, archeobotanické a archeozoologické, našly se tam jantarové korály, tak lze třeba určit jejich původ, atd.). Pak to všechno skončí v depozitáři. U lidských koster je to takové na hraně, pokud se najdou nějaké u stávajících kostelů, tak se často pro prozkoumání znovu pohřbí. U těhle starých věcí skončí v krabicích. Konec archeologického okénka.
barbucha no to se neshodnem
vymenit vinohrady za panelak na perifernim sidlisti s tim, ze na vinohradech bordel a smrad a neni to k zivotu... haha, nene, ani nahodou, vinohrady jsou skvele, zije se tam vyborne a maji tolik nadhernych mist.
Jinak ja si pamatuju, jak nekdy pred, nevim... treba sedmi lety, mozna i dele, panoval nazor, ze bydleni v panelaku se stane spolecenskym stigmatem a bydlenim pro socky... no nestane, prumerna rodina uz nema ani na byt v pancusu.
Potrefenáhusa Starý Stodůlky jsou hezký. Chodíme na dlouhou procházku tak dvakrát ročně ze Stodůlek přes lesní hřbitov Motol a končíme na Cibulce. Škoda těch skladů a přechodu přes Rozvadovskou spojku.
Potrefenáhusa jinx Tam se mi to taky líbí, já teda na tu procházku ráda startuju už v Nuslích, do kopce projdu Grébovku, občerstvení ve Viničním altánu, kouknu na Grottu, a pak už jseš nahoře a tam se rozhodneš, jestli si půjdeš prohlédnout vily, nebo to střihneš do těch Kozáckých, Donských a dál... Já si teda ještě musím dát pastrami v la Bibiche :-).
brrr diky moc za info!
jinx tak Černej most je horší, to zase jo. A Vinohrady u Riegráků jsem si představila Balbínovu, byla jsem tam jednou pracovně v jednom bytě a dost jsem na to čuměla, chodba baráku se schodištěm okolo byla megamaxi, ze stropu visel ohromnej lustr. Byt byl uvnitř rozdělenej na tři malý se společnou halou a v tý hale byl naprosto úchvatnej origo původní krb s kovanou mříží
A jinak k tomu bydlení v Praze, já potřebuju i sociální kontakty a někdy mě překvapí, na jak jinak pěkných místech, nefungují. Moje ségra bydlí v krásné části Karlína a tam je to teda nula...
999 fakt? Já to mám ráda v okolí Lyčkova náměstí, jak je ta krásná základka, přijde mi to tam jako mikrovinohrady, spousta kaváren, myslim sleduju i nějakou jejich skupinu na fb a měla jsem za to, že to tam dost žije. (kolem divokých matek)
Potrefenáhusa jejda, cernak, pres ten jsem minuly vikend jela smer Mcely. Jsem si rikala, ze to je taky za trest. A pojmenovat tam metro rajska zahrada, to je taky dost skodolibost. ![]()
ten popis Balbinovy zni zajimave. Podle me se tam skryvaji hotove poklady.
Potrefenáhusa Tak tam přesně bydlí :-). A právě ty divoké matky jsou jediná fungující komunita, ale jakmile ti poporostou děti tak nic... A i kolem nich je to dost bio, eko, ortodoxní... Jediné, co mě v Divokých matkách pobaví, jak už dopoledne se tam sedí nad vínem a vedle v herně to vypadá jako po výbuchu :-).
Ty ceny Stodůlek a Lužin podle mě trochu shodí Waltrovka, pokud někdo netrvá na geniu loci, myslim, že tam to nebude úplně špatný, než ty Stobůlky a dál 100x lepší.
barbucha no to se neshodnem
vymenit vinohrady za panelak na perifernim sidlisti s tim, ze na vinohradech bordel a smrad a neni to k zivotu... haha, nene, ani nahodou, vinohrady jsou skvele, zije se tam vyborne a maji tolik nadhernych mist.
Tak já to neměnila schválně kvůli bordelu. Taky jsem si nedokázala představit bydlet v paneláku, ale kupodivu se mi tam žije pohodlnějc co se běžnejch záležitostí týče (a do práce deset minut).
Jenom se tam nedá na co koukat, to je teda pořád děs a jiný to nebude...na procházky buď do centra nebo do polí za barákem, hlavně ať nevidim ty krabice ![]()
My na těch Vinohradech (v Polský, krásný secesní baráky) měli jedinej nerozdělenej byt v celým domě. Všude minimálně dvě (cizí!) partaje v jednom vchodě. Taky nic moc. Byty pěkný, ale už to kapku připomínalo, co jsem kdysi viděla v Rusku - jedna rodina/jedna cimra, pěkně rozdělená lajntuchem na ložnici, obývák...
společná jedna koupelna (pokud vůbec), jeden záchod... brr. Ty lidi se tam museli nenávidět.
barbucha , uplne si neumim predstavit, v cem je to sidliste pohodlnejsi ohledne tech beznych zalezitosti? ja mam lekarnu, postu, skolu (kdybych potrebovala pro haranta), trh, mestskou knihovnu, obchody a nespocet restauraci kolem dveri tolik, ze nevim, kam driv. Nic neni dal nez ctyri minuty chuze peknym okolim. Mestsky urad dve zastavky tramvaji. Tohle sidliste taky mivaji, ale logicky to ne kazdy ma tak blizko, takze pak bud se priblizit autobusem (?) nebo to dojit a jak rikas, divat se na to moc neda.
Vzdalenost do prace pro me neni vubec ukazatel, moje prace je z hlediska lokality na miste, kde bydleni by bylo celkem peklo. A hlavne, prace se meni...
Ty byty takhle delil bolsevik ne? to muselo byt strasne, ale cas oponou trhnul a lajntuch uz muze viset na okne - de gournay
ten se zrovna na vinohrady hodi.
Nestane se to, ale z te priserne smichovske vypadovky, by se tam mohl presunout wine food.
zapomen! Nemela bych kde obedvat kdyz jsem v praci..![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY