barbucha maji vsude strasne moc veci
design a architektura
Tak já tomu rozumím, za život člověk fakt nashromáždí mraky krámů. Sama to vidim
Ale chce to úložný prostory a trochu souladu... a občasnou selekci ![]()
Tak další hvězdnej kvartýr. Je to vo fous lepší než u Trávníčků... není tam tolik kýče a i (některý) části nábytku nejsou tak úplně "holandský"
, ale taky bych předpokládala (i při vědomí že tam bydlej prakticky senioři se spoustou krámů), že pozvat si fotografy domů, něco málo uklidím...
A hlavně - marně hledám ten vkus a luxus!
já to vůbec nezvládnu prohlídnout až do konce, to je strašný, umřela bych
No tak je to furt lepší než ten Trávníček a veškerý domácnosti řekněme z Prostřeno. Jen nevím, kde ti novináři čerpají názory na luxus. V psí boudě? ![]()
Jen nevím, kde ti novináři čerpají názory na luxus. V psí boudě?
nejspíš jo
ale jinak teda nesouhlasím, u trávníčků by se dalo aspoň nadechnout, a vyhozením nějakých těch krámů a důkladným úklidem by se to stalo vcelku normálně obyvatelným. tohle je děsivý
při představě, že bych to musela vyklízet mě napadá jedině sirka a škrtnout, fuj. jasně, asi je tam nějakej kus nábytku co by šel použít, ale ten zbytek a ta staroba co z toho dýchá.. já na to mám prostě alergii.
barbucha No teda, ten byt je zralej k rekonstrukci bych rekla. U travnicku to bylo desny, ale mela jsem pocit, ze kdyz se pulka veci vyhazi, tak to nebude takova hruza. Tady to chce vyhazet tak 80procent veci....
hele, ale tady v tom bytě bydlí dva důchodci. u trávníčků bydlí mladá žena a malé dítě....a přitom ty byty jsou skoro stejné, to je na tom děsivý.
Jiná Realita naši jsou taky dva důchodci v bytě a tohle teda![]()
já jsem nedávno měla možnost vidět byt po staré osaměle žijící ženě a mám životní předsevzetí.
třídit a třídit, kýče nebrat, vyhazovat, rozdávat.
aby po mně nezbylo strašlivé skladiště plné hnusné veteše.
Jiná Realita u nás měl tuhle chorobu jen jeden vzdálený strýček, jinak jsem z rodiny vyhazovačů![]()
viktorka_od splavu myslela jsem to tak, že ten jejich byt se dá pochopit. ale pokud stejně dusivě žije rodina s dítětem (nechci napsat mladá, protože princ teda mladej není dávno, ale zbytek ano), tak to je blbý. samozřejmě, že mnozá důchodci žijí fresh. ale pokud ne, tak tohle mně jako byt důchodců zas tak nervy nedrásá, prostě byt starších lidí.
já jsem nedávno měla možnost vidět byt po staré osaměle žijící ženě a mám životní předsevzetí.
třídit a třídit, kýče nebrat, vyhazovat, rozdávat.
aby po mně nezbylo strašlivé skladiště plné hnusné veteše.
Přesně TO mám stále na paměti! ![]()
Jiná Realita tak já znám zabordelený obydlí lidí různýho věku, ale něco tak strašlivě dusivýho a depresivního prostě důchodci v mém okolí neobývají, to vůbec neznám. akorát jedna kamarádka má skoro nachlup stejnou kuchyň ve špajzu, ovšem z prostorových důvodů, což teda tihle by měli v klidu místo na normální... co znám starší lidi tak se jim po odstěhování dětí zvětšil prostor a dá se tam konečně dýchat..
viktorka_od splavu vůbec to nemusí být to chorobné hromadění, tohle taky nebyl ten případ.
ale i tak byly plné skříně třeba nepoužité darované kosmetiky, která se musela vyhodit, co s ní. plné skříně nepoužitých utěrek, ubrusů, dek, všecko nové, zabalené, nicméně totálně nemoderní. plné skříně dekorativních kýčů. ne že by byt byl plný krabic. ale i tak všechno bylo na vyhození, spálení, nikdo to nechtěl a ta osoba v podstatě používala možná jednu tisícinu, spíš ani ne, toho, co měla v bytě.
zbytek "šetřila" na kdovíco.
já od té chvíle třídím. vytřídila jsem hromady hader, nádobí, papírů, knížek a všeho a prostě od teď budu mít doma jen věci, které nosím a používám a nic víc (ok, ještě tu sukni, do které zhubnu...).
(ok, ještě tu sukni, do které zhubnu...).
![]()
jojo zásoby.. tak k tomu mám taky trochu sklony, to se musím krotit, mít na paměti rady Marie Kondo že v dnešní době, kdy obchod mám u nosu a kdykoliv můžu cokoliv dokoupit nemá cenu mít doma jedno mýdlo na vaně a další tři v šuflíku..
Jiná Realita Ja chci tento tyden tridit:1)nosim 2)urcite zhubnu 3)uz nikdy nezhubnu. Drzte mi palce, at je ten prvni kominek co nejvyssi. Minuly tyden jsem zvladla spodni pradlo a musela jsem se nad sebou hodne zamyslet, myslim, se bych nemusela tri mesice prat:-D
Také jsem si koupila motivační sukni Zn. Zhubnu / vzhledem k tomu, že stála 3 litry, bych se ráda do ní vešla/ a mám na to 2 měsíce.
Modlím se, abych to zvládla. ![]()
kocoureksuggy moje jen tři stovky, ale to nijak nesnižuje motivaci ![]()
Motivace by byla, jsem hlavně zvědavá na ty výsledky ! ![]()
Jiná Realita Ja jsem ted tri dny jedla rozumne a hned jsem neco malo shodila, tak snad mi tenhle rezim vydrzi, pak snad nejakej sport a pujde to, toho obleceni je mi fakt lito, no a taky vypadam divne!
taky jsem vyhazovací typ. Jak říká dcera - moje mamka je posedlá volným prostorem.
Nedávno nám říkal kamarád, že se šel koupat a na pračku si dal čistý věci a než se vykoupal tak manželka to hodila do pračky. A můj muž řekl s lítostí v oku - ta moje by to hodila do popelnice.
Dost mě podezírá, že mu vyhazuju věci. Často právem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY