design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. července 2017 16:21
Reakce na Potrefenáhusa:

Hele, ale víte jak, kolem Berouna se venčí líp než ve Strašnicích :-D. Případně i další přispěvatelé z kočkopsího vlákna by mohli zvážit přesun tímhle směrem :-D.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 28. července 2017 16:43
Reakce na Jiná Realita:

Ehm, to já jsem si dřevostavbu obrousila a naolejovala po dvou letech, neb jsem uznala, že to prostě vypadá líp:-) Úplně to neplánuju dělat pravidelně, ale když mě to zešednutí naštve, tak to asi zase udělám. Když ne já sama jako minule, tak někdo jiný:-)

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 29. července 2017 00:36
Reakce na Potrefenáhusa:

já bych na to neměla nervy. Z bazénu bych se snažila udělat výlez s normálníma schodama, ne jen s žebříkem.

Anicka Dello Russo ma v Pugli ibazen i se schodama, ma to tam moc hezky, dava fotky na insta z te krajiny, ach. tady ty schody teda nejsou moc videt, nenasla jsem rychle jinou.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 29. července 2017 00:56
Reakce na Potrefenáhusa:

jinak malujou nám teď v domě chodbu, myslím, že už jsou z naší partaje kapku nervozní, protože jsme se tam byli už dvakrát s obavama zeptat, jestli jim ten štuk při škrábání nespadne...

(jako nic moc, jsme chudej dělnickej barák, ale lepší než nic, žejo)

Jeee, to je krásné. Nám už bohužel štuky zmizely. Ale dostala se mi do rukou fotografie, jak náš dům vypadal mezi válkami (asi, možná ještě o něco dřív, blbě se to odhaduje) a chtěla bych dát alespoň fasádu do původního stavu.

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 29. července 2017 23:40
Reakce na Dalia:

Já jsem právě ve fázi rozhodování, jestli si televizi po mnoha letech pořídit. Zařizuju si nový byt a můj syn by si televizi přál. Já ji k životu nepotřebuju, žijeme bez ní už dobrých deset let. Tak nevím, ale začínám být nakloněná tomu, že v tomto trendu budeme pokračovat i nadále. Mně je i líto peněz, které bych za televizi utratila, ale hlavně mi život bez ní přijde lepší.

Lepšie mať a v obývačke, kde je na očiach čo má zapnuté, ako nemať. TV má super okrem iného super gombíček vypnúť/zapnúť, takže samotný fakt existencie prijímača v byte predsa nikoho nenúti fungovať v mode stále hučiacej obrazovky.

Online RoSa
10225 příspěvků moje polička 30. července 2017 08:18
Reakce na Potrefenáhusa:

zpětně dočítám a diskuse o schovávání TV už se posunula... napadá mě, že třeba do stylu Tvého bytu by se hodila např. nějaká "vykuchaná" almara

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. července 2017 08:24
Reakce na slniecko:

Uvidím, nechávám tomu pootevřená vrátka. Televize však bude to poslední, co budu v rámci nového bytu řešit. Zatím je k řešení plno jiných věcí. 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 30. července 2017 09:06
Reakce na RoSa:

spíš už něco hladkýho a minimalistickýho, voni ty dvě starý kredence už jsou fakt ažaž :-D

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 30. července 2017 10:25
Reakce na Potrefenáhusa:

Mně přijde lepší normálně přiznaná televize, než nějaké hebedo jen na ni. Navíc ty schovávačky myslím dost omezují úhel z jakého na ni je vidět.

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 30. července 2017 10:26
Reakce na RoSa:

takhle to mívali naši, včetně té skleněné bedny:-) nevím do jaké skříně by se schovala dnešní televize přes půl zdi. hlavně si nemyslím že problém by byl v té televizi jakožto předmětu, ten je docela estetickej, ale z té polohy středobodu místnosti a celkovýho uspořádání. což žádná skříň ani jinej kryt nevyřeší. jak já nad tím tak dumám tak u nás by problém vyřešila oboustranná televize:-)) a koukám jako blázen ono to fakt existuje:-O

Online RoSa
10225 příspěvků moje polička 30. července 2017 10:57

Fakt? A z každý strany jinej program?

Pro mě je teda nejlepší televize žádná televize...

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 30. července 2017 11:00
Reakce na RoSa:

samozřejmě stejnej:-). pro mě taky, ale nebydlím sama.

Online Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 30. července 2017 11:09
Reakce na RoSa:

tohle se mi nelibi, prijde mi to takovy falesny (to je ale blby slovo). kdyz uz televize, tak bych ji radsi priznala, nez ji strkat do stare komody.

Online Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 30. července 2017 11:10

jo jinak myslim @jinx tu zminovala kozeny uchytky. dik teda, uz jsem si nasla, kde se tu daj koupit :D pudou na skrin na boty a mozna i do kuchyne.

ne vazne, vypadaj fakt dobre.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 30. července 2017 11:18

my to máme takhle, kdyby byla ve skříni (taky mi to teda přijde zbytečný), tak by se nedala naklápět, nemáme totiž sedačku úplně přesně naproti, tam by vadily ty otevřený dveře, ale ten stojan jde naklopit dost

- je teda v koridoru, ale zase se kvůli tomu stěhovala jen ta kredenc z týhle stěny tam, kde teď vykukuje, sedačka zůstala, kde byla a jak to vyhovuje vzhledem ke zbytku místnosti 

je to teda taky kompromis, ale na jiný zdi by bejt nemohla

je s tim prostě spousta vopruzu, pokud člověk nechce televizní obejvák 

(jo a je to teda jenom rychlá momentka teď od stolu, pak ji smažu :-D)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 30. července 2017 11:34
Reakce na RoSa:

Tyjo mně se ty schovky na tv nelíbí, já myslím, źe v běžným interieru, pokud není blbě umístěná, je v pohodě

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 30. července 2017 12:35
Reakce na RoSa:

Tak ja telku tiež nepotrebujem, ale deti proste potrebujú mať spoločné témy s ostatnými. Ako u nás nikdy nebola taká tá kultúra telky zapnutej do pozadia, ale deti majú svoje obľúbené...a tým, že je v obývačke (rovnako ako kábel k netu je v obyvke a žiadne wifi), tak mám prehľad, čo pozerajú/riešia.

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 31. července 2017 10:34

Tip na výlet do Plzně, kde je možné navštívit několik interiérů, na kterých se podílel architekt Adolf Loos (slavná Müllerova vila v Praze). Je považován za prvního moderního českého architekta. Byl to purista, nesnášel zdobnost a vše podřizoval funkčnosti. Zavedl tzv. raumplan. Typické pro něj je, že křesla a stoličky nejsou stejné (aby si každý mohl vybrat podle své preference) a hojné využívání vestavěného nábytku. Je to inspirující do dnešních dnů. V Plzni mají tři pravidelné návštěvnické trasy. Mně se nejvíce líbil Brummelův dům, který je interiér i nejvíce zachovalý. Všechny trasy se dají zvládnout za den.     

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 31. července 2017 10:39
Reakce na Malvin:

Přemýšlím nad poslední fotkou ,chybí mi fantazie,co o může být za kus nábytku? Na špinavé prádlo?

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 31. července 2017 10:47
Reakce na rozarka:

Přesně tak. Je to skříň s horními třemi otvory, které fungují na principu sběrného boxu. Pro vybrání prádla se otevře skříň a dole se lehce oddělá dřevěná zábrana a služka vybere prádlo. Skříň je naproti koupelně. Vzhledem k tomu, že moje budoucí koupelna bude málá, řešila jsem, co se špinavým prádlem, tohle se mi líbí. Na chodbu by mi skříňka s dvěmi otvory vešla.