design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Allania
172 příspěvků moje polička 28. července 2017 07:34

Díky všem za inspiraci a rady, určitě s tím něco provedu. Ona ta stěna má nevýhodu, že ty vrchní policové díly mají jinou hloubku než ty spodní skříňky. Navíc ty dvě krajní spodní skříňky by měli taky viset nad podlahou, ale překáží tam zásuvky. Konečně už ale máme přímočarku na vyříznutí. S tím poskládáním jsem si nebyla vůbec jistá a nejsem si jistá ani teď. Ta stěna je ale fakt naprosto variabilní. Každá stojina drží samostatně, má v bocích díry po celé délce na přidělání skříněk, takže se s nimi fakt může hýbat sem tam. Původně měla i skla, ale ty jsem hned vyndala. Taky mě napadlo ji prostě rozřezat jen na police, nechat pouze ty spodní skříňky v jedné lajně a dát všude jen police.

Teď už na oknech visí po celé délce lehké bílé voálové záclony až na zem a po stranách lněné šedé závěsy. Původně jsem chtěla žlutou sedačku, ale čekací doba byla dlouhá a ta černá byla k okamžitému odběru. Žlutá budou aspoň křesla.

Jako v bytě jsou fakt některé kousky hrozně zajímavé, teď nově i židle, ale i když si vymyslím, jak je třeba zrenovovat, tak když už to všechno poskládám dohromady, přijde mi to takové těžkopádné. Ale přičítám to té podlaze (na něco tu neschopnost svést musím). Ta podlaha je mor, tak hnusnou tmavou a flekatou plovoučku jsem dlouho neviděla. V ostatních místnostech je příčetný dekor, ale v obýváku ne, tam prostě dali tu nejhnusnější, co našli. Sním o parketách, které jsem měla ve starém bytě, ale tady mám smůlu. Navíc by se to už fakt mlátilo s tím dřevem všude možně, tak bude asi šedá. Zase když si vzpomenu, jak ten byt vypadal, byť byl po rekonstrukci, tak si pořád říkám, že jsme s minimálními náklady odvedli kus práce. Velká rekonstrukce teprve čeká.

Ty kožené úchytky jsem v ikee viděla taky, ale na můj vkus jsou dost předražené. Viděla jsem ty samé na fléru a myslím, že byly i z lepší hověziny, navíc si je můžete nechat libovolně namořit nebo udělat třeba prošívání v kontrastní barvě.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 28. července 2017 08:00
Reakce na Allania:

Přemýšlím, jestli by za tu stěnu nebyla dobrá nějaká retro tapeta, představuju si nějakou černošedou(bílou), elegantní, @potrefenáhusa jistě ze svých zdrojů vytáhne ve vteřině :-) Tohle je dost psychedelický, ale pro představu 

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 28. července 2017 09:24
Reakce na Garfie:

se přiznám, že tomuhle až zas tak neholduju, takže asi nedisponuju žádným příkladem. Já teda obecně moc tomu retru 50.-70. moc nefandim, třeba bruselu jsem zatím na chuť nepřišla (jako vidím to v tom, ale mě to trochu míjí)

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 28. července 2017 09:26

mně se líbí docela tohle (z blogu New darlings) - takový retro zas na americkej způsob, třeba by se v tom nějaká inspirace našla

(blog je trochu samožernej na full time úvazek, ale mně se líběj fotky)

Offline viktorka_od splavu
49430 příspěvků moje polička 28. července 2017 09:28
Reakce na Allania:

mne se teda stena libi strasne moc, kdyz pujdou ty bocni skrinky zvedout bude to parada. s tim natiranim

bych byla hodne opatrna resp bych se na to radej vykaslala, to z 99% nedopadne

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 28. července 2017 09:36
Reakce na jinx:

ono to s tou naší předsíní není uplně jednoduchý, ja malá a zkosená (OK), nevejdou se tam ani žádný skříně, jen věšák a malej botník, takže tam by šlo čistě jen o výměnu podlahy (do toho se nám moc nechce) a pak je tam takovej výklenek (starý zazděný okno na chodbu) s policema, tak tam to trochu zušlechtit, ale v úvaze je přidat k předsíni ještě kus chodby (šlo by to), jenže to znamená výměnu vchodových dveří - jsme poslední z domu, kdo má dvoukřídlý dřevěný původní přes sto let starý dveře a přesadit by nešly, jen vyhodit a pořídit nový. Navrch zisk kousku chodby neni až tak závratnej.

Tak je to pořád ve stadiu přemýšlení (navíc čas a prachy :-D) - nejdřív se potřebuju zbavit bordelu, co mi tam ta druhá osoba zanáší, skladuje a nechává rozdělaný, protože na to nemá čas

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 28. července 2017 09:52
Reakce na Potrefenáhusa:

ta telka tam trochu razi, ale jinak fakt hezky!

jeden z mych planu do budoucna je do obyvaku takovej ten projektor ke zdi a promitat na zed... ale tenhle bod na seznamu je teda az za mnohem urgentnejsima vecma :)

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 28. července 2017 09:58
Reakce na Lilly_Ku:

s televizema je vždycky nějakej problém, většinou to vypadá nějak divně a jak pěst na oko. Já jsem televizi taky vůbec nechtěla, strašně let jsme neměli žádnou, měla jsem v plánu taky projektor, dokonce jsem na něj už začala házet do prasátka, až se u nás jednoho krásnýho dne objevila megatelevize zadara z nějaký zrušený hospody a následně jsem dostala k narozeninám držák na zeď...

Ale jako smířilo mě to, že na ty filmy se na tom kouká fakt dobře.

49430 příspěvků moje polička 28. července 2017 09:59
Reakce na Potrefenáhusa:

ti lidi tam maji kvetinace podlozeny knihama:-O no fuj

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:03
Reakce na Lilly_Ku:

další příklad televize v jinak fakt pěkným domě je tohle - a tam jako tu televizi před oknem fakt nechápu, to bych radši neměla žádnou

jinak je to taky takovej podobnej styl jak ty new darlings, mně se to moc líbí

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:04

jako on celej ten blog je fakt strašně nafintěnej na ty fotky, to neni jenom tohle, ale celkově

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:14

Mne se televize v interieru strasne nelibi. Nejvetsi heblo v pokoji, stredobod vseho. Jeste ze zadnou nemam. Jinak ti newdarlings jsou tak ultra hip super cool, az jsou tim trochu protivni. Meli by tu dokonalost trochu zredukovat. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:15
Reakce na Potrefenáhusa:

Na te fotce, kde tv zakryva kreslo s kockama, vypada ten pokoj hned lip 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:21
Reakce na jinx:

Já jsem právě ve fázi rozhodování, jestli si televizi po mnoha letech pořídit. Zařizuju si nový byt a můj syn by si televizi přál. Já ji k životu nepotřebuju, žijeme bez ní už dobrých deset let. Tak nevím, ale začínám být nakloněná tomu, že v tomto trendu budeme pokračovat i nadále. Mně je i líto peněz, které bych za televizi utratila, ale hlavně mi život bez ní přijde lepší.

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:28
Reakce na Dalia:

tak ono nejde vylozene o televizi, spis o velkou obrazovku.

ja kdyz mam cas, tak se rada kouknu treba na nejakej serial, ale moc me nebavi ho sledovat na stejnym kompu, na kterym pres den pracuju, navic bych rada vetsi obraz.

49430 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:41
Reakce na Dalia:

otazkou je jestli se pak se synem shodnete na programu:-)  u nas jsou jediny stycny bod simpsonovi;-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. července 2017 10:55
Reakce na Dalia:

Chapu, mne taky nechybi. Mozna poridit nejakou k nemu do pokoje? 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 28. července 2017 11:03
Reakce na jinx:

No to právě nechci. Nemyslím si, že by děti měly mít ve svém pokoji televizi. To vůbec nepřichází v úvahu.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 28. července 2017 11:08
Reakce na :

Chápu, ale televizi do pokoje, kde se spí, bych nedávala. A je jedno jestli k dítěti, nebo do ložnice dospělých ... možná jsem v tomto staromódní, ale svůj postoj k televizím nedokážu změnit.