Sweet Potato Dekuju. A opice tedy
. Ale musim priznat, ze jsem cekala nejakou sofistikovanejsi nebatu, ne takovyhle kanal...
Přiznání
barbucha pane doktore, zase jste se kochal? ![]()
SunEclipse barbucha Ja jsem neopisovala, jen jsem neotocila stranku!
Co taky jinýho může člověka napadnout, že jo ![]()
KokoskaTo jsou skvělý historky toto :-) A všimla jsem si teda, že se v rodinách s oblibou tradujou (kromě účasti ve válečných operacích) ty pikantnosti, jako útěky za účelem svatby či pouze plození dětí s nějakým naprosto nevhodným kouskem z naprosto odlišné sociální bubliny, a rozfrcání/pozbytí rodinného majetku. Celkem by mě zajímalo, jestli se neozve někdo, jehož pradědeček naopak v kartách nějakej ten mlejn nebo statek vyhrál :-)
Isca já.. ne:-)) jestli ono to nebude tím, že ty nedobroty jsou v životě lidském daleko častější, než výhra mlejna či statku v kartách
(a kdo dostal po emigrantech či podobně, ten se tím dozajista nepochlubí)
Isca nevhodne protejsky ve svazku manzelskem jsou jeste dobre. Moje prateta si prinesla z pouti "darecek" od protejska, ktery si pouti zjevne uzil a vyparil se. To vse na male vsi zacatkem 30.let, velice zbozna rodina, navic rychtarova dcera. Mela ji hlidat moje babicka, ta ovsem randila s dedeckem. Deda byl skoro o 10 let starsi nez babicka a rodina z nej taky moc nadsena nebyla, protoze byl chudej urednik, nic do statku, ale po te udalosti s pratetou na babiccinu svatbu rychle kyvli, aby nebyla dalsi dcera na vsi pro ostudu.
No taky se hlásim k těm co jejich předek propil mlejn, a taky třeba jak muj praděda jako malej vyměnil svoje boty za dřeváky, který Matice školská rozdávala chudejm dětem. Záviděl jim, že ty dřeváky klapou. Jak na to přišli doma, tak ho u branky odchytl jeho tatínek a ty dřeváky mu rozštípal.
Kokoska A jak to s dárečkem dopadlo?
Muj praprapredek propil nejaky fakt velky stateka zabil se. Rodina se rozprchla Muj pradedecek a dedecek odeseli do vsi, kde zili cely zivot. A muj stryc se ozenil do mista, kde byl ten puvodni statek a synovi dal stejne jmeno jako ten prapredek. Dedecka malem porazilo. No a ten stryc tez pozdeji propil co slo a zabil se.
Isca byl to strasne chytry kluk, bohuzel nemohl jit studovat na VS, protoze po r. 48 byl ocejchovany jako ze z kulackeho rodu. Byl sectely, znal spoustu veci, takovy srdecny a opravdu hodny a slusny clovek. Prisli o statek a cely zivot pracoval v druzstvu, ktere jim ten statek schlamstlo, spolu se svou matkou. Ta se vdala, rozvedla a znovu vdala, s tim druhym manzelem byla kdyz ne stastna, tak aspon spokojena.
Candance tyyo to je teda dost děsivý
v naší rodině se žádné extra historky netradují, jeden děda byl sice karbaník, ale vpodstatě neměl co prohrát protože byť se "přiženil" tak to, co vyženil, byl chudý domek na obecním pozemku a babička měla co dělat, aby stíhala splácet jeho dluhy z práce v továrně.. rozvod nepřipadal v úvahu. zato děda z druhé strany se rozvedl kvůli babičce, a když ta potom v dělnické kolonii vozila kočárek s mou maminkou, vycházely obyvatelky domků na ulici a odplivovaly si a nadávaly jí. děda velmi záhy zemřel a babička zůstala sama se dvěma dětma. asi není divu, že to nebyla zrovna laskavá a milující babička..
Moje babička měla za mlada ráda jednoho hocha, ten měl v té době jiné děvče, tak si natruc vzala prvního co potkala, tedy dědu. S ním byla celý jeho život (zemřel před 23 lety). Po jeho smrti zase začala "chodit" s tím prvním, ten zemřel asi před 15 lety. Ona zemřela loni. Občas mi radila ať si víc užívám, že budu mít na co vzpomínat. Párkrát i naznačila že v životě se jí mihl sem tam i někdo jiný než děda, aspoň tak jsem to pochopila ![]()
JankaM Nojo, když už babičky nemusí vychovávat dcery, tak kazej vnučky!
JankaM To je hezká historka, s tou první láskou. :-)
Tady jsou samy zajimavy historky ![]()
Ty jo, naše rodina je úplně "normální". Ani žádný rozvod široko daleko. Jenom babička, když děda(tehdy ještě budoucí manžel), odešel na vysokou, tak se nedokázala rozhodnout mezi ním a svým spolužákem. Na něm je zajímavé to, že byl sudetský Němec, během druhé světové sloužil v Africe v německé armádě a po válce se vrátil a nastoupil do babiččiny třídy na gymnáziu jako asi o pět roků starší. Babička se nakonec rozhodla pro dědu a spolužák se oženil a koncem šedesátých let emigroval do Německa. Doteď si s babičkou volají (už je mu fest přes 90, takže už sem nejezdí).
74SLena Bohužel ani nemusím chodit nijak daleko do historie. Nám "propil" dům a přilehlé výrobní prostory otec, během devadesátých let. O dalsich dluzích ani nemluvě. Dům byl rodový, obrovský, skoro 200 let stary, postavili jej predci, komunisti to rozdělili na osm bytu. Narodila jsem se tam, chtěla jsem tam bydlet. No tak nic no, ale už nikde jsem se necítila "doma".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí