Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:49

tina je to strašné a hlava mi to nebere. To fakt v Afganistánu nemají žádné jedovaté rostliny/ houby? Přijde mi to úplně absurdní, šílené, všechno.

To je úplně stejně strašné jako chtít utéct na podvozku letadla, tam se nedá přežít, i kdyby se jim povedlo se udržet. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:09

continuity Pry nemaji, nekde to psali. Nebo minimalne nemaji muchomurku zelenou...ta je bohuzel celkem jistota. Strasny je, ze zrovna ty deti...

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:18

Jos já vím,že nemají muchomurku zelenou - je to evropská houba. Ale tebe by napadlo někde v džungli sníst něco, co by ti někdo místní neukázal, že je jedlé? vydat se do lesa, který vůbec neznám, neco tam natrhat a uvarit si z toho jídlo mi přijde úplně k neuvěření.   

Muchomurkama se umí otrávit i dost Čechů, není to zas tak raritní věc. Já mám z první ruky příběh, jak babička otrávila vnučku jídlem, ve kterém se po rozboru našlo několik(!) druhů jedovatých hub. To mi přijde stejně strašné, ty děti za nic nemůžou. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:24

continuity No nenapadlo, ale ja se v tomhle asi neumim moc vcitit. Nevim, jestli je neco takoveho vubec muze napadnout. Treba jsou zvykli snist kdeco a u nich fakt nic jedovateho neni (a zaroven nedostatek vseho k jidlu). 
A tenhle pribeh jsem asi slysela taky. Ta babicka to jidlo sama nejedla ze? Cesi se travi docela dost,  taky vasnive sbirame. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:32

Jos to bylo ze Slovenska. Babička si dala myslim taky, určitě v té nemocnici byla. 

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 13:20

Koupili jsme matce chytrý telefon a protože jsme nevěděli, jestli se s ním naučí (naučila během dvou hodin, včetně ovládání asi 10 aplikací), vzali jsme pro začátek Xiaomi. Je to teda opálený IPhone, ale opravdu jsou ty naše pravé IPhony 10x kvalitnější, když jsou 10 x dražší? Samozřejmě si ho zase koupím, ale stejně mě to překvapilo :-).

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 13:29

999 nejsou kvalitnejsi, je to takove nabozenstvi, no... A jeste me Apple potesil kurvitky v airpodech... (taky mam iphone)

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 13:32

999 jenomže operační systém Xiaomi je založený na Miui, což je upravenej android. A bezpečnost iPhonu je od Xiaomi určitě o řád lepší. 

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 13:33

continuity Přesně něco takovýho jsem chtěla slyšet :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2021 13:34

999 no já jsem se svým Xiaomi spokojená, ale nemám srovnání. Jenže já se k věcem chovám docela macešsky, tak potřebuju něco levného.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 16:08

Pavlena co je v airpodech?

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 16:31

viktorka_od splavu Po roce od aktivace umre mikrofon, prekvapive v obou sluchatcich zaroven. Z velmi uzkeho okruhu lidi, co je pouzivaji vim uz o dvou pripadech. Mozna nahoda, no...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 16:55
Reakce na continuity:

tina je to strašné a hlava mi to nebere. To fakt v Afganistánu nemají žádné jedovaté rostliny/ houby? Přijde mi to úplně absurdní, šílené, všechno.

To je úplně stejně strašné jako chtít utéct na podvozku letadla, tam se nedá přežít, i kdyby se jim povedlo se udržet. 

​Ja by som tipovala, že majú niečo, čo sa na toto veľmi podobá a jedovaté to nie je a nenapadlo ich, že tu to jedovaté bude. Otec je vášnivý hubár a keď prišiel do USA, tak ho tam hneď kamaráti varovali, že nech to nezbiera, lebo druhy, ktoré vyzerajú podobne ako naše sú v skutočnosti úplne iné. Niektoré aj jedovaté, iné nie, ale že proste vyzerá to rovnako ako janeviem dubák (teraz strieľam od boku, už si nepamätám), ale v skutočnosti je to niečo úplne iné. A hneď pri kúpe prvého domu sa dobre popálil Poison Ivy, keď sa snažil urobiť poriadok za domom, skončil s tým u doktora. Aj vedel, že tam Poison Ivy môže byť, aj si kukol ako to vyzerá, ale aj tak to nakoniec nerozoznal.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 16:57

999 já myslím, ze Apple je kvalitnější a morálně ani fyzicky nezastará tak rychle.. plus to, co píše Continuity. Bezpečnost a sofistikovanost celeho systému. Ale marketing v tom je taky, no :)

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 16:59

continuity Tak vem si, jak velká je tam negramotnost (což se netýká těch hub, to je selský rozum), ale ty lidi na letadlech v kombinaci se zoufalstvím dokážu pochopit. 

Ty houby vlastně taky, ono tam taky asi sehrává roli, že přišli do "bezpečí", myslím, že nějak podvědomě nepočítají s nějakými nástrahami tohoto typu. A pochopitelně, to co říká slniecko, záměna s jinou známou houbou je jednoduchá. Ale je to hrozně smutné, těch dětí je mi strašně líto, i jejich rodin. Po tom všem...

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 18:19

Pavlena aha ja vubec, tak snad to bude fakt nahoda:-)

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 12:45

tina Já se začínám dostávat do fáze, kdy přestávám být schopná číst články z Afghánistánu, ještě minulý týden jsem je všechny hltala. Strašné je to. 

Offline tina
6233 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 12:48

Garfie já už to taky dělat nebudu, nemám na to žaludek, je mi z toho pak akorát zle. Nelidský a naprosto nepochopitelný.