Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:31

Karja tak odpoledne je něco jiného. 

Já si myslím, že děti spíš trpí, když jedni něco můžou a druzí ne, když tam jsou spolu. Kdyby obě zatly zuby a proběhl tam nějaký kompromis, tak jo, děti z toho budou těžit.

Ale připouštím, že tady jsou jen vypíchlé situace a celek mohl být úplně jiný a celkem fajn.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:45

Malvin Jako ta holka fakt ví, což už se několikrát potvrdilo, že děti ví kolikrát lépe než dospělí, co je dobre. I já jsem měla takové chvění, že to nakonec odvolame kvůli různým okolostem, ale bylo mi to blbý, no nemuselo;-).

Evaevaněkdy je to kratší, za to intenzivnější. Já myslím, že se jim tam děti na dovolené sblížily i tak, pobyly spolu a jsou vypíchnute takové věci, kdy to nedávali ti dospělí. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:43

Je to tak, ze teta je ten typ ovládací matky, musí mít nad dětmi absolutní kontrolu a nedejbože ze se budou cukat. Když to aplikuje na své děti, prosím, její věc. Já si o tom můžu myslet co chci. Ale pokud něco těm klukům zakáže, a oni jdou a začnou mým dětem říkat, ze by něco neměly dělat (typu lézt na strom, házet kameny do moře, courat se v priboji atd.), tak zasahuji a v klidu oznámím, že já s konkrétní věcí problém nemám, tudíž holky můžou. Nic z toho nebylo tetě naschvál, naopak jsem se velmi snažila aby společné soužití na chatce bylo k její spokojenosti. Ale opravdu nebudu své děti hnát do postele v 6! večer, aby si mohla v klidu konverzovat se svým novým objevem. Jako sorry, dcera to v sobotu okomentovala že je opravdu moc ráda, že jsem její máma já a ne teta. Jasně, taky by tu teta mohla psát, že švagrová dovolila se dětem koupat v moři, ačkoliv bylo sotva 20 stupňů, že si mohly kreslit křídou na terase, že si mohly večer ještě skákat na trampolíně, než připravila večeři, že je nedržela za ruku v davu, že je nechala chodit po široké betonové atice nad pláži, že je vzala na celý den do Gdaňsku, na zmrzlinu a pizzu, že její holky brečely v autě u strašidelné audioknihy, že se večer pohadály o ručník a tím vzbudily její kluky, že nechtěly jíst po sladké snídani od tety i sladký oběd, taktéž od tety, a radši si vzaly tatarák, že švagrová odmítla vysvětlit jejímu synovi co znamená slovo podšitý jako..., i za cenu ztráty bodů ve hře, že jim dovolila si z pláže vzít zapomenutou bábovičku, atd atd. Ale vidíte jak je to absurdní? Tak ať si klidně stěžuje, já mám poměrně svědomí čisté, a příště podobnou akci podniknout nemíním. Howgh!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:59

rasaNori mně přijde jako největší problém, že jedny děti něco můžou a druhý ne, když tam jste spolu. Ani jedna neustoupíte. I když je mi tvůj přístup bližší, tak tohle by mi vadilo nejvíc a myslím, že to nejvíc stresuje všechny zúčastněné.

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:04

Evaeva hele jeden den jsem jim taky zakázala lézt do vody, bylo hodně chladno a velké vlny, a holky byly v pohodě s tím, že dnes ne. Ale fakt jim nebudu zakazovat věci jen proto, že to někdo zakáže svým dětem, ať pro to má jakýkoliv důvod. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:08

rasaNori no vidíš. A já si myslím, že když už jste se do toho obě pustily, tak jste obě měly trochu ustoupit a dohodnout nějaký kompromis. Kvůli dětem, jak tu někdo psal. (Já bych se do toho vůbec nepouštěla, tohle snesu tak jeden den.)

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:08

rasaNori

nejde o to, ktera z vas ma pravdu, ale o to ze obe ty svoje pravdy prosazujete na spolecne dovolene a ani jedna z vas neni schopna se sejit nekde uprostred a udelat kompromis tak, aby si to deti uzily a nebylo furt nejaky handrkovani.

kdyz nejste schopny se dohodnout, nejezdi s ni a je to.

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:17

Lilly_Ku naopak jsem u několika věcí a situací požádala holky, aby buď něco dělaly nebo nedělaly, aby byla teta v klidu. Hele asi je to marný, vy jste tam nebyly tak můžete těžko posoudit, nakolik jsem ustupovala já jí nebo ona mě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:19

rasaNori jo, to máš pravdu, že do toho úplně nevidíme. No příště bych se do toho nepouštěla. (Akorát holkám bych neříkala, že to mají nedělat kvůli tetě, ale kvůli bratrancům.)

Online continuity
43322 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:19

rasaNori pokud tě to utěší, tak jedna podobná cizí matka vyjela na muže na veřejném(!) hřišti, že dovolí naším dětem někam lézt, což se jí zdálo nebezpečné s argumentem, že ona to pak musí svým dětem zakazovat. 

Kdysi mi to udělala i kamarádka ve skalách. Vyjela po mně dost nrurvale, že dovolím něco svým dětem 6 a 8, co ona nechtěla dovolit svýmu batoleti. Že pak řve. Možná kdyby slušně požádala, ale to tyhle typy, co všem kecaji do výchovy, moc nedělají. 

Offline viktorka_od splavu
49393 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:30

mno, po mne takhle chtel exmanzel, aby muj syn nechodil tak casto k otci, protoze pak by jeho syn mohl chtit chodit casteji k matce. to bylo velky wtf musim rict 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:32

continuity cizí děti na hřišti mi jsou úplně fuk. I teda batole x školák třeba, to mám ostatně doma. Ale když jedu s někým na výlet, ty děti si spolu chtějí hrát, trávíme spolu čas, tak holt někdy mají povolené trochu míň než jindy s ohledem na ty druhé děti. Stejně očekávám i ústupky z druhé strany. Nemám problém to mým dětem takhle vysvětlit. Ale jak píšu, vydržím to jeden výlet, na dovolenou bych s někým s tak odlišným pohledem nejela.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:33

viktorka_od splavu ok, tohle je wtf

Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 11:25
Reakce na rasaNori:

Tak ať si klidně stěžuje, já mám poměrně svědomí čisté, a příště podobnou akci podniknout nemíním. Howgh!

​Máš recht. Nevidím jedinej důvod omezovat vlastní děti, aby se nějaký jiný necítily blbě (pokud jim  nikdo neubližuje), s tím ať se laskavě srovnaj jejich rodiče. Aby moje haranty někdo peskoval?! A ještě za situace, kdy poskytuju (a pravděpodobně platím) celej servis s tou dovolenou. To tak! 

Brávala jsem si každý léto děti kamarádek, absolvovaly s náma pobyt, výlety, akce, koupačky... nikdy mi nikdo neřek kdy mají chodit spát, co jíst... stejně tak když mi někdo vzal potomka na tejden třeba na lyže. Nějaký zákazy a předepisování by vedly k rychlýmu konci takový spolupráce! A překvapivě všichni spokojeně přežili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 11:42

barbucha to je ale něco jinýho, když je máš všechny na starosti ty.

Online continuity
43322 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 14:10

barbuchajá třeba vidím nějaký moment, ze nevejdu do nejdražší restaurace v místě, když jedu s kamarádkou, co má hlouběji do kapsy. Ale zakazovat dětem se u moře koupat, aby nějaké jiné děti nezáviděly, to je fakt moc. 

A už vůbec nechápu, že pokud má někdo problém se studenou vodou, proč se hrabe zrovninka k Baltu. V Bibi jsou písečné pláže i kempy taky a voda teplá. 

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 14:15

continuity taky teda kdyz nechci, aby se moje deti koupaly a hrabaly v pisku, nebudu s nima sedet na plazi. Co tam jako mely delat? Tak bych je vzala nekam na vylet, snad nebyla kolem pustina.

Online continuity
43322 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 14:28

Kokoska pochopila jsem, že hrabat se mohli, ale jen do malé hloubky, aby se neprokopali až k vodě. 

No nic to asi nemá řešení, než se tomu příště vyhnout. Čtu tu situaci tak, ze švagrová se s dětma sama nikam nevypraví, takže příští léto prosedí na dece na místním koupališti, kde je voda teplá a konečně budou všichni spokojeni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 14:44

continuity jako ty to myslíš asi lehce pohrdavě, ale já to tak vidím. Myslím, že děti víc trpí u moře (nebo vlastně kdekoliv jinde), kde nemůžou dělat to, co sestřenice, než sami se spokojenou matkou na koupališti nebo v lese na houbách.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 14:47

Kokoska no přesně. Ještě se sestřenicemi, co se koupat můžou. Já se taky setkala s nepochopením, když jsem říkala, že nemůžu synovi ten vlak jen ukázat, že s ním chce jet. Takže buď tam nejet vůbec a nebo i s cestou vlakem. Dopadlo to tak, že my jsme jeli vlakem a oni jeli jinam se podívat. A všichni byli spokojení.