Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online continuity
43322 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 00:04

Sweet Potato asi jo, ale zas bych řekla, že od toho jsou kamarádky, že ti trochu nadržují. Oni jsou oboje dost extrémy, ale, kdybych si měla vybrat s kým jet na dovolenou já, beru rasaNori, tak logicky budu stranit ji. 

A jak jsem už psala, mám s tou úzkostnou výchovou víc zkušeností než bych chtěla a je to hrozný. Hlavně pro ty děti. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 08:14

rasaNori

Já myslím, že jste obě do toho šly s vědomím, že to nebude dobrý a dobrý to samozřejmě nebylo. 
Dovolená je stres i tak a trávit ji s někým, kde vím, že to bude průser, je masochismus. Jedny děti můžou lézt na strom, druhý nemůžou. Jedny můžou pít Colu, chodit po městě bez bot, dostanou za den dvě zmrzliny, musí mít čepici ve 20 stupních, ...

Pokud mi je většina věcí tak důležitá, že o dovolený neslevím z ničeho, tak bych se na to vybodla.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 08:30

Tabea

souhlas. Moje nej kamoska me uz roky laka na spolecnou dovolenou, ale nechci. Uz jednodenni vylety s ni a jejimi detmi jsou takove rekneme hodne kompromisni. A to mame v dost vecech, sois ve vetsine stejny nazor na vychovu. U prispevku rasy mam vzdycky pocit, ze bych zabila jak ji tak tu svagrovou hned prvni den. Nwbo spis uz na ceste tam

Offline viktorka_od splavu
49393 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 08:40

Jos U prispevku rasy mam vzdycky pocit, ze bych zabila jak ji tak tu svagrovou hned prvni den. Nwbo spis uz na ceste tam 

tvl vzit si na dovolenou nekoho, koho nesnasim to je uplne jinej level masochismu

Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 09:55
Reakce na Tabea:

Dovolená je stres i tak a trávit ji s někým, kde vím, že to bude průser, je masochismus. Jedny děti můžou lézt na strom, druhý nemůžou. Jedny můžou pít Colu, chodit po městě bez bot, dostanou za den dvě zmrzliny, musí mít čepici ve 20 stupních, ...

​A obě strany přepodkládají, že se ta druhá přizpůsobí. Což se samozřejmě nestane (celoroční zvyk se kvůli jednomu týdnu těžko najednou změní) a nastává dovolená, kdy počítáš každou minutu do konce

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 14:02
Reakce na Sweet Potato:

Umím si velmi dobře představit, jak si nám tu ze svého pohledu stěžuje švagrová a je jí dáváno za pravdu úplně stejně.

​Přesně. 

Offline Sweet Potato
40571 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 16:51
Reakce na continuity:

Sweet Potato asi jo, ale zas bych řekla, že od toho jsou kamarádky, že ti trochu nadržují. Oni jsou oboje dost extrémy, ale, kdybych si měla vybrat s kým jet na dovolenou já, beru rasaNori, tak logicky budu stranit ji. 

A jak jsem už psala, mám s tou úzkostnou výchovou víc zkušeností než bych chtěla a je to hrozný. Hlavně pro ty děti. 

​To jasně, podpora kámošky. Ale na mne je to hromadné nasazování psí hlavy někomu, o kom nic nevíme, zu viel.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 18:18

Sweet Potato Súhlasím s vami, nemám rada, keď sa bez poznania osôb, širšieho kontextu, pohľadu druhej strany odsudzuje niečie správanie.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:13

Sweet Potato Ja to vnimam úplně stejně, úplně vidím tu švagrovou, jak je chudák v nervu, že je zima, studenej vítr, děti ji nastydnou, nemá je komu příští týden dát,až budou marodit, OČR si vzít nemůže, náhradní program ji přijdou drahy, spolucestujici nerudna, tak se hrabe v písku a říká si ty vole proč, chci domů:D. Jako prostě někdy to nesedne no;-)

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:17

Ja se priznam, ze si taky na dovolenou vybírám kompatibilní společnost. Je to jinak zbytečný stres, nepříjemné kompromisy...jako by jich clovek nedelal uz tak dost.

Ja ted byla na vikend na chalupě u kamaradky, ktera tam mela na byt a stravu od úterka mého staršího syna (k svému synkovi). Kluci si to strašně užili, ona se o ně moc hezky starala, vyvářela jim a nechala je prožít několik volných dni naprosto svobodně, a la deti z Bullerbynu. No ale se mnou to tam jenom šilo, ona dlouho spi, pak si neco kuti doma, z chalupy skoro paty nevytáhne, vylet pro ni jsou 2km. Ale jakoby to neni o nic horsi, nez vstávat v sedm, kmitat po lese s košíkem a pak si střihnout hřebenovku (což je ideál pro me). A překvapivě syn se tam vůbec nenudil, byl fakt hrozně spokojenej, vyhovovalo mu to nejspíš líp nez kdyby bylo po mém. Tak to je pro mě taky takové obohacující, vidět, že i jiný přístup je fajn a blahodárný... (nijak to teda nesouvisí s přehnanou úzkostí a zazaku koupání, ale nikdy člověk neví, co za tim je...).

Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:17

Karja 

Tak já mám ale pocit, že rasaNori ji nebrala na dovolenou poprvé, a že by ji snad nutila násilím? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:21

Karja tady se ta šance, že to sedne, blížila nule už před odjezdemAč švagrové přístupu vůbec nerozumím, na dovolenou bych nejela ani s jednou. Ale hlavně vůbec nechápu, co je to napadlo, obě.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:23

barbucha Jak říkám, někdy to nesedne. Já do toho nevidím, ale bylo to tak, že ona jinak neměla možnost, se někam dostat, sama se netroufla a asi ji zaskočilo počasí nebo měla prostě jine očekávání no. Jako prostě se jen pridavam k názoru, že i ten pohled z druhé strany může celou situaci jinak dokreslit;-)

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:25

EvaevaKvůli dětem děláš hodně kompromisů;-). Ja chápu tu švagrovou proč jela, prostě chtěla vzít kluky na dovolenou, jinak nemela možnost. A Rasu taky chápu, prostě to chtěla pro rodinu udělat. Všichni dojeli zdraví, celí, příště pojedou asi v jiném složení,takže to dobře dopadlo;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:29

Karja já právě vůbec, já bych se do takové akce nepouštěla, být tou švagrovou. Jako kdyby jeli ještě třeba s tou společnou babičkou, nebo někým dalším. Právě kvůli dětem bych nejela, dospělí to nějak pochopí, ale pro děti je to blbý, když mají ty rodiny tak rozdílné názory.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:55

Evaeva Ale tady jsou vypíchnuté jen nějaké situace, třeba si mezitím holky s klukama užily spoustu zábavy (třeba u toho kopání děr). Já se se svou sestrou taky neumím na přístupu k dětem moc domluvit, a to s ní jinak vycházím celkem v poho, ale hodně toho kousám právě proto, že naše děti se milují a ten čas spolu je pro ně hodně cenný. A přesně si dokážu představit, že bych si pak šla postěžovat kamarádkám a ona zase svým. Hodně toho člověk pro ty děti udělá!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:10

Anema ok, možný to je. Ale moc tomu nevěřím

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:24

Evaeva Ja si taky myslím, že děti mezi sebou to vnímaly třeba v pohodě a pobyly spolu jako bratranci. My jsme třeba měli teď tak silene rodinné setkání, že by si touto logikou taky jeden řekl, proč tomu děti vystavujes, ale je to rodina, člověk má prostě tendence dávat tomu šanci:D. 

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:29

Karjavelká měla pravdu, že k babičce nechtěla? 

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:30

Gatita Mě takhle láká na společnou dovolenou moje kamarádka, my dvě jsme velice kompatibilní, přátelíme se už od školky, ale co máme děti (jsou v rámci pár týdnů stejně staré), tak jsou velice nekompatibilní naše denní režimy když oni vstávají a snídají (kolem desáté), my už za sebou máme dlouhou šichtu, dopolední program a chystáme oběd, a tak to jde až do večera, kdy v deset všechny děti usnou, ovšem oni by si ještě dali vínko, zatímco my odpadáme a hlavně víme, že po páté nám zase začne daší šichta no zatím jsme spolu nikde nebyli a nevím, kdy nám to vyjde, asi až bez dětí