Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 20:22

rasaNori to bych asi musela nase kluky 7 a 10 uvazat ke stromu, aby nevlezli do diry, kdyz uz by si ji vyhrabali. Do studeny vody by se nehrnuli, to spis Adela, ta se vcera za nadseneho kviceni zmachala u vodotrysku na namesti.

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 20:24

A priznam se, ze obdivuju sedmileteho, je s tatou a bratrancem na cyklovikendu nekde u Trebone a vcera odpoledne ujeli 35 a dneska pres den 50 km. Jako jo, rovinaty teren, ale i tak!

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 20:39

Nerozumiem, prečo sa viaceré vysmievate zo švagrinej RasaNori. Nie každý, kto ide k moru, sa chce v mori kúpať. Môže mať x iných dôvodov, prečo tam ísť. To vysmievanie, že niekto to má inak ako vy, mi príde mimo. 

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 20:44

dorota ale ty deti by se koupat chtely! Bohuzel nesmi, o to jde. A myslim, ze se nevysmivame, jen trochu nechapeme.

Offline 999
19848 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 20:50

Já si myslím, že rasaNori je masochistka, jinak to nechápu :-). Pokaždé, když píše o švagrové, tak je to průser a stejně to dělá znovu a znovu. A pokud to dělá kvůli klukům, tak jen připomínán, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán :-).

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 20:55

999 děkuji, nacelniku, ze si se mě zastal! No nic, zase jsem na dlouhou dobu vyléčená, co si budem...

Offline 999
19848 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:02

rasaNori Doufám, že navždy :-). Kdybys zase chtěla něco se švagrovou plánovat, napiš to sem, já ti to připomenu :-).

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:30

Kokoska Z môjho pohľadu som v niektorých komentároch vnímala aj výsmech, nie iba nepochopenie. To, že sa bojí, aby deti neprechladli, je pre ňu relevantný dôvod, možno je to úzkostná matka, sú to jej deti. Priznám sa, že ak by som mala deti, tak by som im tiež nedovolila robiť viaceré veci (napr. nechať loziť batoľa po zemi niekde vonku v meste v reštaurácii či parku, váľať sa po zablatenej zemi, dávať deti na milión krúžkov a pod.), o ktorých tu viaceré píšu. 

Ako už niekto spomenul, proste sú to dva nekompatibilné pohľady na spôsob trávenia dovolenky, a ak sa rozhodnú ísť spolu, potom je dobré hľadať nejaký kompromis. Akurát som sa vrátila z dovolenky, kde s nami boli tiež jedni známi, ktorí majú v porovnaní so mnou a mojou rodinou úplne odlišné  predstavy o spôsobe jej trávenia, snažili sme sa nájsť kompromis a vysvetliť si naše predstavy. Tiež som nechápala ich správanie v niektorých situáciách.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:40

dorota no vzít děti k moři, trávit s nimi čas na pláži a nedovolit jim se koupat, když vím, že další děti, které jedou s námi, se určitě koupat budou. To mi zní skoro jako týrání Kdyby chodili na výlety na pláži byli dvakrát na dvě hodiny, ale tak to podle všeho nebylo. Nepřipadá mi rozumné jezdit na dovolenou s rodinou, která má úplně jiný pohled na věc, děti to nepochopí a je to zbytečný stres pro všechny.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:46
Reakce na dorota:

nechať loziť batoľa po zemi niekde vonku v meste v reštaurácii či parku, váľať sa po zablatenej zemi,

​z myho pohledu je snazší tam proste nejít, nez se snažit udržet na klíně vztekly batole

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:50

Potrefenáhusa ano, buď nejít nebo nechat plazit držet fakt ne, mám jen jedny nervy. Moje děti se plazily leckde, ale s každým dalším se hranice posunují

Online continuity
43322 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:14

dorotajá jsem dítě úzkostné matky a jako takové říkám, že pro to není žádná omluva. S tím se má bojovat a ne to přenášet na děti. 

Online Tak Betty
6173 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:28

No dorota prozatím nemá děti, praxe je pak úplně jiná , to ví většina z nás .

Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:31

rasaNori 

Zase tebe švagrová sere jen svou existencí, kdyby se k vám na výlet připojila, taky by se ti tím nezavděčila. 

Tak jsi snad doživotně poučená, že s lidmi, se kterými si nerozumíte, si na dovolené nerozumíte o to víc.

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:43

Malengeuvidíme, zkusím si to u ségry, ono zas když děvčata píšou ostatní, že to dají, tak mi to třeba taky vyjde, co se dá dělat;-)

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:59

Tak Betty Viem, že prax je iná. Len sa snažím poukázať na to, že pohľady môžu byť rôzne a že to, že niekto niečo vníma inak, má iný prístup, neznamená, že to je zlé.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:03

dorota já si teda myslím, že jet s dětmi k moři a pak je (v evidentně dobrém počasí) nenechat smočit ani kotník zlé je. 

To není žádný výsměch, je to prostě můj názor. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:08

continuity Povahu človek ťažko zmení, niekto s úzkosťami, strachom nedokáže alebo nechce bojovať. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:20

dorota No tak kvůli dětem se člověk musí překonat a dospět alespoň k nějakým kompromisům. V případě toho moře třeba k tomu, že dětem vymezím dobu, co v něm můžou strávit a po tom co vylezou je pro svůj lepší pocit hned obléknu do suchého. Taky mi to přijde jako trápení zakázat jim to úplně.

Offline Sweet Potato
40571 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:51

Umím si velmi dobře představit, jak si nám tu ze svého pohledu stěžuje švagrová a je jí dáváno za pravdu úplně stejně.