Evaeva ale ne, možná to tak vyznělo, ale beru to jako fakt. nakonec moje ségra to tak má a vyhovuje jí to, bere si k tomu i moje děti. a ja jsem za to úplně šťastná. Já si vůbec nemyslím, že cestování je nějak povinné. Už tak je lidí všude hromady, díky za každého, kdo je spokojený na svým dvorku.
Přiznání
@continuity jasně, nevýhoda psaného projevu
Nesnáším u eshopu, když odkliknu možnost „nezasílat dotazník spokojenosti zákazníka" že mi ten dotazník stejně pošlou. Už dost na tom, kolik se člověk naproklikává reklamama, sušenkama a co by se vám ještě mohlo hodit. Jako Grrrr, zlatej pultovej prodej, teda né všude, Tescoma a nutící prodavačky je taky slušnej vomrz.
A už vůbec nechápu, že pokud má někdo problém se studenou vodou, proč se hrabe zrovninka k Baltu. V Bibi jsou písečné pláže i kempy taky a voda teplá.
No protože rasanori asi k tomu Baltu hodlala jet, a ta druhá se patrně sama nikam nedostane, tak tím Baltem vzala zavděk, imho. To ale neznamená že může vysírat, že jo.
continuity jako ty to myslíš asi lehce pohrdavě, ale já to tak vidím. Myslím, že děti víc trpí u moře (nebo vlastně kdekoliv jinde), kde nemůžou dělat to, co sestřenice, než sami se spokojenou matkou na koupališti nebo v lese na houbách.
Se obávám, že zrovna tahle matka nebude spokojená, dokud ji někdo neodveze tam kam chce (to jest "k moři" - pochybuju že by s rasanori jela k rybníku) a nebude se tam chovat tak jak chce ![]()
barbucha mně to přijde celkově nešťastné. Jet na dovolenou, tak si jí chci užít, a ne se chovat přesně podle doprovodu (ať to ten doprovod platí nebo ne). Ten vztah je blbě nastavený, nejsou žádný kamarádky, tak se ani jedna nechce moc přizpůsobovat. Jestli bude švagrová u rybníka spokojená těžko říct, to už je její boj. Ale když tam bude sama, bude si to moct víc zařídit po svém.
barbucha Evaeva tak abychom si to ujasnily: teta chtela vzit kluky k mori, nechtela pod stan a chtela písecnou plaz. Neni buhvijaky ridic, ujede se spocenyma pulkama tak 200 km a jeste s pauzama, navic ridi vyhradne sve auto. Rizeni pres noc taky nelze. Nabizela se ze zkusi ridit aspon po dalnici, ale vzala jsem firemni auto pro 9 a bylo na ni moc velke (necitila se). Nejblizsi more s piskem je bud Balt, coz bylo bratru 6 hodin plus zastavka v Malborku, at se cirkus vybeha, nebo Bibione, coz me na to ze jsme mohli odjet az v pondeli brzo rano prislo ponekud dal. A teda jako pouze jednoridic taky. Ja ji ale varovala, ze to pocasi u Baltu muze byt vosajslich, ze se taky nemusime vykoupat vubec, ale ze holky jsou kachny a vlezou tam klidne i za bourky. S tim byla v dobe planovani obeznamena. A ze nemam problem i s autoturistikou, ze kdyz to nebude na koupani/hrabani, ze klidne popovezu vypravu i jinam, kdyz uz teda kupujeme ubytko na pevno. Nikdo ji k nicemu nenutil. Ani pred odjezdem, ani tam.
barbucha jo a jeste, kdybych jela sama, vemu obytnak, holky a klidne i pesu a jedeme tam, kde aktualni predpoved hlasi slunecno a teplo a more, a cely Balt mi muze polibit sos (navic my loni pri ceste do Finska chytli pres vsechny 4 staty takovy hice, az to pekne nebylo:D)
Ty společný dovolený jsou někdy riskantní i s kamarádkou, já s jednou tenkrát pak dva roky nepromluvila
Ale na druhou stranu s jinou cajk a dokážu si představit i další, s kterýma bychom si daly navzájem pokoj - a vo tom to je ![]()
Nikdo ji k nicemu nenutil. Ani pred odjezdem, ani tam.
No to je mi jasný přece.
A myslím, že vás už zná, takže kromě logický předchozí domluvy o místě a času atd. měla vědět, jak to u vás chodí s dětma/výchovou, a počítat s tím předem. No, už víš sama že to nejde.
S tím počasím máš pravdu, já byla loni v srpnu v Rize a hic tam byl teda řádnej! Ale na pláži velmi příjemně.
rasaNori hele, za mně to byl předem ztracený podnik a nechápu pořádně ani jednu stranu, že do toho šla.
barbucha no dospělí si klidně daj pokoj a sejdou se akorát u večeře. Blbý jsou ty děti, pokud spolu tráví čas (tj. nedělíme se přes den na dvě party), tak podle mě na dovolené musí být pravidla stejná pro všechny, což znamená ústupky z obou stran. Akorát že když jsou ty pohledy diametrálně odlišné, tak je z toho akorát stres pro všechny.
Evaevajá jsem s těmi stejnými pravidly. Jezdili jsme s kamarádkou na jejich firemní chalupu na lyže, každá máme dvě děti a žádné stejné pravidla jsme neprovozovali.
Měli jsme děti maličké, ale neumím si představit, že bych jejím dětem zakazovala třeba hranolky, ač naše tou dobou jedly jinak. Jedny mohly po schodech, jiné ne, jedny chodily spát dřív. Není to tábor a ani tam neplatí stejna pravidla pro všechny, pokud máš ve skupině děti od 8-17 let.
rasaNori Já tvůj počin chápu, taky bych usilovala o pěkný vztah dětí s bratrancema, sama mám bratrance a pomáháme si navzájem, ať to byla stavba domů, rekonstrukce, opravy aut, nebo hlídání a všechno toto se budovalo od dětství, prostě ty lotroviny o prázdninách tam jsou pořád. :D Ale hned jak si psala v jakém složení jedete, mi bylo jasný, že to bude nápor na tvoje nervy.
Jinak mám dost šílenou zkušenosti s dovolenou v sestavě mužův kamarád a jeho syn, co se těsně před odjezdem změnilo na mužův kamarád, syn + nová baba.
Půlku času nám hodil na krk svoje dítě bez jakékoliv reciprocity, celé noci ve stanu prosukali a ještě na nás zahlizeli, protože jsme odmítli v naší rodině postižené kinetózou spoluzaplatit výlet na jachtě. ![]()
Byli tak neodbytni, že muž dokonce pro klid duše zvažoval, že těch 250 euro prostě radši zaplatí, i když půlka naší rodiny buď zůstane na břehu nebo bude blejt. Třešnička na dortu byla, že z kempu odjeli bez placení (sdíleli s námi stanové místo a po prostém dotazu já plac jim recepce řekla, že je to vyplacené - akorát neřekli svoje jména, kde byl pořád dluh). Takže mě ještě nakonec kemp uháněl.
Nikdy více.
continuity ano, pokud je skupina deseti dětí 8 až 15, je to jiné.
Jinak by mi to vadilo. Jasně pravidla nemusí být úplně totálně stejná, ale jako fakt nebudu dítěti pořád dokola vysvětlovat, že ono se může na moře jen koukat, zatímco kamarád je tam furt a podobně. To je pak fakt dovolená za trest. Podotýkám, že já jsem spíš ta benevolentnější. Když mají ty rodiny tak odlišný režim a výchovu, tak pak se ale fakt můžou potkávat akorát u večeře a společně trávit minimum času.
Nevím, co přesně jsou maličké děti. U takových dvouleťáků stejná pravidla fakt potřeba nejsou. U pětiletých to dost zjednodušuje život.
Tady se prostě neshodnem. Pro mě je prijatelnejsi vysvětlovat než měnit pravidla kvůli okolí.
Dětem bylo 2-9, jezdili jsme tak dost let.
Jet s dětmi k moři a nedovolit jim se ani namočit, to je fakt krutý. Místní horský koupaliště má cca 15 stupňů, syn je tam prostě deset minut, pak se jde zabalit do deky a vyhřát na sluníčko, pak může znovu. Předtím jsem mu dovolila aspoň nohy.
Bejt tu s kamarády, kteří se koupat nesmí, snažila bych se domluvit třeba aspoň na tom máchání po kolena a stejně bych instruovala svoje dítě. Ať to Honzíkovi není líto a můžou si pak kopat míčem na trávě třeba... (Ale kdyby Honzík nemohl vůbec ani palec smočit, tak holt je mi líto, moje dítě může, no :(
My se ohledně teploty vzduchu a vody, koupání, chození bosky, v tričku apod. s mojí ségrou neshodneme. Snažím se teda vyjít vstříc a navrhnout smírný řešení. Ale ne vždycky to klapne asi k sestřině spokojenosti.
Jak pisu, ja bych s kamaradkou taky nejela. Ona ridi vyborne a rada, ja spatne a nerada. Ona radsi organizovanou zabavu, ja vse na blind. A tak bych mohla pokracovat. Tak jezdim jen se svym muzem
. Ten se rizeni neboji, i v Turecku se otrkal tak, ze jezdil jako mistni uz behem druheho vyletu (rozumej jako prase). Ale on zase nikdy nenaplanoval jediny vylet, dle jeho slov si nic nezjistuje kdyz ma me. Proste jsme jako poznavaci zajezd. Ja jsem pruvodce on ridic
.
No a se svoji svagrovou bych nejela ani nahodou. Na poslwdni dovolene se hned behem prvni noci s partnerem neshodli jestli dite bude spat s nimi nebo v postylce. Postekali se a jeste tu noc jeli domu (ze zaplaceneho resortu). A prej letos uz radsi nikam nejedou. No tak ta by asi nejaka treci plocha nastala na nejblizsi benzince ![]()
Jos hehe, to mi připomnělo, jak jsme byli u kamarádů na prodloužený víkend na chatě a ti dva se v pátek před půlnocí chytli tak, že jsem lezla do postele přesvědčená, že ráno jedeme všichni domů.
No tenkrát to dali, dnes už jsou rozvedení.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí