Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online continuity
43319 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 00:00

Karja tohle je naštěstí věc, co dovedu spolehlivě vytěsnit. 

Teď nám startují nad hlavou letadla, nevím o nich celý den, akorát v noci, když mi u otevřeného okna přehluší telku, tak to musím řešit. Zpívání u táboráku, pokud to není extrémně falešné mě výslovně uspáva. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 06:37

Evaeva no ten ma taky svoje specifika, co ti budu povídat. 

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 07:07

Právě jsme na dovolené pod stanem, na kterou jsme jeli hned po týdnu ve srubu bez elektřiny a bez vody, jen s potokem. Karimatky máme nafukovací, spí se skoro jako na posteli, jen mi byla dnes trochu zima, protože synek zabavil péřový spacák. Ono se nemusí jen pod stan, skoro každý kemp má i chatky s postelemi. A ten čas se dost vyplní i tím, že se ráno jdeš umýt, do kuchyňky udělat třeba vajíčka, pak umýt nádobí atd. Pokud je kemp u vody a je teplo, děti mají klidně zábavu na celé odpoledne. Někde mají i programy pro děti, zvířata a tak a noční klid je od 22 hod. Ny tedy chodíme, jezdíme na výlety a koupání je až odpoledne. Vaření řešíme s Expresmenu a těstovinami nebo jídlem na výletech. 

Jako taky bych jela na all in k moři, ale jednak za to nejsme ochotní dát ty peníze a sambo nemá rád vedro. Takže ještě plánujeme Itálii poblíž Gardy asi taky pod stanem. 

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 07:19

Kokoska Francie je pro stanování země zaslíbená, plno skvělých kempů. Procestovali jsme ji takto fest, první roky jsme byli prakticky každou noc v jiném kempu pak jsme trochu zvolnili a zustavali dýl na jednom místě. A zacalo to tím, že chtel muz videt Tour de France, no a nakonec jsme to zopakovali na asi sedmi dalších dovolených.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 07:36

continuity jo clovek se nauci vytesnit vsechno. Nasi bydli v oblasti, kde jsou caste nizke prelety stihacek klidne i v noci a ja uz to vubec neregistruju. Navstevy jsou z toho vypleskle, pro nas mistni kolorit Jedine mi to vadilo v dobe, kdy jsem uspavala v kocare.

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 07:42
Reakce na rasaNori:

​povídej. Fakt mě to zajímá. Vyzkoušení obytňáku je na seznamu už delší dobu, tak abych věděla, jestli jo nebo ne. Suchou přípravu na bydlíkových fórech jsem teda ještě nedělala...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 07:57

rasaNori to je jasný. Já si jsem jistá, že bych to nedala s malými dětmi, velký s námi nebudou chtít. Takže to vidím až na starý kolena

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 08:04

Mrs.Robinson my jsme takhle jezdili s našima, na jednom místě maximálně dvě tři noci, super to bylo. S mužem jsme byli několikrát v Alpách, chladná rána pod horami jsou boží

Ale nevím, jestli je dneska ještě pořád možné ty kempy nerezervovat dopředu a jet na blind, to je velká výhoda, ta svoboda.

Online continuity
43319 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 08:42

Evaevamalé děti byly pod stanem nejšťastnější. To bývala ideální dovolená, ale dost jsem si dávala záležet na výběru kempu. 

Ted už to mám úplně bez práce. vyložíme je se stanem a karimatkami pod bukem a jdeme s mužem na drink do hospody. 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 08:42

Haha, muž dneska bere děcka do pátku kempovat. Děti mají nafukovací matraci a je to jejich první spaní ve stanu. 

Online continuity
43319 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 08:45

Evaeva

Co se týče rezervaci závisí kde a kdy. Údolí Soče třeba bývalo úplně beznadějné vždy. poslední dovolenou nějak po COVIDu, tři roky zpět, jsem už rezervovala celou. 

Už jsem to sem psala, jednou jsme v Rakousku skončili neplánovaně v apartmánu, protože všechny kempy u těch jezer byly úplně narvané a to jsme to zkoušeli celou sobotu, kdy se mění turnusy. V Rakousku navíc nešla udělat rezervace kratší než týden. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 09:01

Ďakujem za toto téma, pripomenula som si vlastné úžasné zážitky s vnukmi .Ja tesne pred 60 a zľahka po , oni predškoláci . Bolo to síce stanovanie na záhrade, ale inak nijako konfortné, obyčajné stany a nejaké karimatky s dekami. Prvýkrát som veľkodušne ponúkla ten zážitok dcére, ich  matke, a po tej jednej noci, keď sa síce so smiechom ,ale aj  vzdychaním nad bolavým chrbtom toho zážitku pre ďalšie noci vzdala, už to bolo moje a mojich vnukov, na niekoľko rokov. To samotné spanie možno nebolo práve o pohodlí a prepychu, ale zdieľanie toho trochu intímneho , spočiatku pre chlapcov až tajomného priestoru, tá atmosféra, tie rozhovory potme, výhľady zo stanu von večer, či ráno..... už je to preč, ale som šťastná, že som to moha zažiť  a spomienky ma hrejú, kedykoľvek si na to spomeniem.  Práve toto leto sme s už takmer dospelými chlapcami pozerali fotky, a aj keď im tieto dávnejšie zážitky postupne prekrývajú nové udalosti a zážitky, všeličo sa im pri tom pozeraní vybavilo.

Offline Janulik03
20348 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 09:03
Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:00

continuity uz se na letisti draha dokoncuje, od 15.8. pry budou zas litat jako driv.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:06

continuity což o to, děti určitě, ale já to s nimi absolvovat nechci

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:06

Mrs.Robinson jak jsem psala, je to uz skoro 30 let, co jsme tu druhou cestu podnikli. Jeli jsme bez rezervaci a vzdycky se nekde misto naslo. Ted to asi bude horsi.

Na tu prvni cestu se spanim pod sirakem mam dobry vzpominky, ale dneska uz bych to neriskla. Tehdy jsme spali vzdycky nekde mimo civilizaci, u lesa, ve vinicich, ale jednou taky na plazi v Cannes. Rano jsme na varici u auta varili polivku, vlastne na chodniku. Sla kolem takova francouzska madam s pejskem, usmala se a poprala bon appetit. Dneska by nas spis sbalili cetnici.

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:22

Evaeva Ty chladná rána v Alpách a ty zvonce krav z okolních luk

Jinak my jsme nerezervovali nikdy nic, ale jak píše continuity , je to jak kdy a jak kde. Takže v těch super narvaných místech se ani nesnažíme, to bývá marné, jezdíme rovnou trochu dál, pokud jde jen o jednu dvě noci. Ale např v Bretani jsme nikdy neměli problém, municipální kempy bývají taky v pohodě a občas člověk narazí na hotový poklad - třeba na super malý kemp v bývalé farmě nebo na nádvoří pevnosti nebo na duně, kde se dá skoro ze stanu pozorovat jak se rozsvěcí maják. No už se těším, až zas vyrazíme

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:27

Blanka To jsou pěkné vzpomínky

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:37
Reakce na rasaNori:

​muhehe

Makara půjčit si bydlíka a vyzkoušet si to je hodně dobrý nápad, je to fakt velká investice. Kamarád si dokonce počítal, jak hodně by musel spát "volně", aby se mu to vyplatilo oproti ubytování/kempu při jeho frekvenci takového cestování (nevyplatilo). 

Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:40
Reakce na Kokoska:

continuity uz se na letisti draha dokoncuje, od 15.8. pry budou zas litat jako driv.

​A to mě mrzí! Moc ráda na letadla koukám, jak malý dítě a ten randál mi ani nepřijde tak hroznej (nakonec jsem napůl hluchá ), to mě spíš nasere věčný tůrování motorek pod balkónem.

Tuhle jsem strávila v našem Hornbachu pomalu celý odpoledne, čuměla jsem tam na břicha letadel - spolu s ostatními nakupujícími - místo na kytky... Škoda...