Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline 999
19522 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 22:27

Vari Tak to jsem na tom ještě dobře :-).

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 23:56

Doma na mě čekaly volební seznamy. Krása nádhera!

Ale vo to nic... začala jsem popořádku, hned od poučení laskavých voličů, jak vůbec lze tuto občanskou povinnost splnit. Ale ať jsem hledala jak jsem hledala, nikde ve zmíněném poučení nevidím ani zmínku o korespondenční volbě. Jenom jak se dostavit do volební místnosti, že buď nějakou legitimaci nebo voličskej průkaz... ale ta nová možnost mi tam jaksi chybí

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 00:17

barbucha to se týká jen Čechů žijících v zahraničí, ne? Když ti přišly lístky do schránky v Praze, korespondenční volbu nevyužiješ.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 00:21

žluťásek 

Tak jasně že jen zahraničních. Ale byla bych očekávala, že to v tom poučení bude zmíněný.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 00:26

barbucha ti, co volí ze zahraničí, si lístky tisknou sami. Vůbec bych nepovažovala za dobrej nápad, psát cokoliv o korespondenční volbě do hlasovacích lístků v ČR.

Už si představuju, jak to někdo posílá doporučeně na obecní úřad

Online continuity
42029 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 07:30

barbucha

Na korespondenční volbu je už stejně pozdě. A za čtyři roky to bude kdovijak. 

Online continuity
42029 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 07:32
Reakce na žluťásek:

barbucha ti, co volí ze zahraničí, si lístky tisknou sami. Vůbec bych nepovažovala za dobrej nápad, psát cokoliv o korespondenční volbě do hlasovacích lístků v ČR.

Už si představuju, jak to někdo posílá doporučeně na obecní úřad

​Jak o tom tak přemýšlím, není to vůbec špatny nápad. Něco jako ten, co proběhl před pár lety, že je potřeba si utrhnout růžek občanky. Takové předvolební síto občanské inteligence.

Offline Lenka22
2562 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 12:51
Reakce na Vari:

999 Sesttenka jede volit 900 km a to je rada, ze ten zastupitelskej úřad nema na opačným konci země :-).

​Já tahám syna z Mnichova, protože samozřejmě nevyřídil včas volební průkaz, resp. korespondenční volbu. No přijede, nedá se nic dělat.

Offline andulka01
12724 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 13:19

999 taky si jedu osobně vyřídit, stejný případ. Ale fakt mě s..e, že pomalu každý občanský on-line nástroj není připraven na vytížení, všechno spadne když se (logicky) blíží nějaký termín, s digitalizací státu jsme fakt na úrovni opic

Offline 999
19522 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 14:41

andulka01 Já v ty piráty věřila, že to zmáknou.

Offline mitford sister
1668 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 14:47

mě teda tuhle překvapilo, že když mi propadl řidičák (čekala jsem kdovíjaký opruzy, možná pokutu), zařídila jsem novej okamžitě online, druhej den mi ho virtuálně vydali (platnost od druhého dne po podání žádosti) a do pár dnů za stovku poslali do alzaboxu

Offline andulka01
12724 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 15:03

mitford sister ale představ si, že by se blížil termín nějaké generální změny v řidičácích a třeba polovina řidičů by si měla udělat změny. Spadlo by to.

999 jj, tohle mě vlastně hrozně překvapilo

Offline viktorka_od splavu
48970 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 15:07

andulka01 ja kdyz vidim(a to uplne okrajove) jak ty aplikace vznikaji, tak me to neprekvapuje ani trochu. a nebude to lepsi

Online continuity
42029 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 15:07

Já si osobně myslím, že úzké místo u těch voleb je pošta. Jako to opravdu někdo chtěl riskovat, že to pošta zbastli a za tech par dni nedoručí - nemají žádnou zavaznou lhůtu?

Protože pak už nejde volit vůbec nijak. 

Offline 999
19522 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 15:09

mitford sister Já tento týden měla pokus i o řidičák, ztroskotalo to na tom, že jsem to chtěla do Alzaboxu a v systému neměla uvedené telefonní číslo. Takže asi 20 x marný pokus o doplnění, nakonec jsem jim napsala na zákaznickou linku. Druhý den se mi omluvili, že měli chybu systému. Takže je to sázka do loterie.

Online continuity
42029 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 15:10
Reakce na andulka01:

mitford sister ale představ si, že by se blížil termín nějaké generální změny v řidičácích a třeba polovina řidičů by si měla udělat změny. Spadlo by to.

​Tohle je nejenon otázka aplikace, ale škálování hw, na kterém to běží. Pokud budeme platit za výkon, který je potřeba jednou za pět let, bude to strašně drahý. (Ne že by to teď bylo zrovna levný).

Trochu tady pomáhají cloudy, ale pro systémy státu platí spousta omezení, kvůli kterým to nelze plně využít. 

Offline mitford sister
1668 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 15:16

andulka01 to chápu, ostatně mám v živý paměti tu registraci osvč na tv a rádio, refreshovala jsem jak dement celý dopoledne. ale každopádně to pro mě byla s tím řidičákem pozitivní zkušenost - vůbec jsem nečekala, že to půjde tak hladce. čekala jsem maximálně, že si online rezervuju termín na ouřadě na žádost a pak na vyzvednutí

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 16:34
Reakce na continuity:

barbucha

Na korespondenční volbu je už stejně pozdě. A za čtyři roky to bude kdovijak. 

​Nech toho

Jojo, třeba už nebudem ani v EU... Konečná zavede ty pohraničníky... zruší se dvojí občanství a volit se bude jen osobně, bez plenty a pod dozorem domovního důvěrníka! Prostě už jen samá pozitiva a sociální jistoty!

Offline Černá kočka
1732 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 17:23

barbucha Jj, Rudá K....a už má jistě promyšleno jak nás bude předávat Putinovi.

Offline ankou
257 příspěvků moje polička 01. října 2025 15:01
Reakce na continuity:

Já si osobně myslím, že úzké místo u těch voleb je pošta. Jako to opravdu někdo chtěl riskovat, že to pošta zbastli a za tech par dni nedoručí - nemají žádnou zavaznou lhůtu?

Protože pak už nejde volit vůbec nijak. 

To je pravda, postovni sluzby jsou slaby clanek celeho procesu.
V zahranici je mozne prijit volit nakonec osobne, i kdyz byla podana zadost o korespondencni hlasovani. V takovem pripade se korespondencni hlas nezapocitava (i kdyby na ambasadu dorazil).