Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zuzuli
3630 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 15:20

Priznavam, ze mi prijde dost ujeta ta reklama na kaufland vsude v metru ve smyslu "nakup pocka, zivot ne" s bezicim chlapikem mezi regaly a dovetkem, ze v kazdem kauflandu maji defibrilator. Kdo je cilova skupina tehle reklamy? Kdo si jako rekne, ze do kauflandu bude chodit, ze tam maj defibrilator a pripadne ho nejaka prodavacka se skolenim nahodi, kdyz ho z akcniho letaku klepne?

Offline RoSa
9985 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 16:41

Zuzuli jestli to nejsou ty vadný, jak byla nedavno ta kauza, že to někdo nakoupil pro záchranky

Offline Zuzuli
3630 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 17:31

RoSa vubec netusim, ale dneska jsem byla na krizikove, florenci a namesti republiky a na vsech stanicich to u eskalatoru bylo v nekolika kusech. 

Offline Tabea
7694 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 21:30

Defibrilátory, co jsou v obchodech a podobně, jsou pro použití laikem. Když ho otevřete, tak hned začne říkat, co je třeba dělat. Je tam žiletka na oholení porostu hrudi, aby šly přilepit elektrody podle návodu. Pak udává rytmus na masáž srdce a odpočítává 30 zmáčknutí hrudníku. Pak řekne, že bude provádět kontrolu. Pokud doporučí výboj, řekne to, abyste dali ruce pryč od pacienta. Takže až uvidíte, že se někdo v Kauflandu (nebo jinde) složil, netřeba čekat, kdo se chopí defibrilátoru. 

Offline Tak Betty
5984 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:11

Tabea Děkuji, to je užitečná informace.

Offline stes
8898 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:18

Můj včerejší prijem dosáhl cca 10 000 kcal. Mam moribundus a cestou z práce jsem to vzala přes nejbližší Billu a jak jsem byla rozklepaná,tak jsem brala jednu prasarnu za druhou. Velkou Lindtku jsem snědla jeste cestou domů a tam to jelo. Přes trhany maso, kysely okurky, macadami HD a marlenku po brambůrky a hranolky s tatarkou. Usnula jsem o půlnoci a bylo mi fajn. 

Offline Karja
43860 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:31

stes Já myslím, že si tělo řekne, mně bylo špatně nějak v uterý, únava, bolel mě žaludek, ale zároven jsem měla hrozně žravou, uplně přesně vyloženě na kalorie z těchto zdrojů co si výše popsala..... No tak jsem si řekla co už, musím poslouchat instinkty, sežrala jsem všechno, vypila heřmánkovej čaj a jak mi to pomohlo:D:D:D:D

Offline stes
8898 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:36
Reakce na Karja:

stes Já myslím, že si tělo řekne, mně bylo špatně nějak v uterý, únava, bolel mě žaludek, ale zároven jsem měla hrozně žravou, uplně přesně vyloženě na kalorie z těchto zdrojů co si výše popsala..... No tak jsem si řekla co už, musím poslouchat instinkty, sežrala jsem všechno, vypila heřmánkovej čaj a jak mi to pomohlo:D:D:D:D

​jj....ja to zalila dvojkou rulandy. Ja tyhle žravky mívám bohužel docela často...aniž by mi něco bylo. Teda asi je, těžko říct.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:37

Karja já mám při nemoci vždycky chuť na největší prasárny. Jako z těch tří dnů člověk nepřibere, ale řekla bych, že vývar by mi udělal líp

Offline Karja
43860 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:18

Evaeva To já jak kdy no, většinou právě hlad ani chut k jídlu při nemocích nemám, občas takto změna no:D.

stes Mám obavy, že se mi to také stává čím dál častěji. Ale mě zachranuje, že chodím na nákupy s dětmi, takže jakoby mě to hrozně uchrání před impulzivním nákupem, jednak tam nechci hrnout ty bramburky/marlenky do vozíku před nima, druhak jim řeknu, že ananas je drahej, že ho nekupuju a pak se v dalším regálu se natahuju pro víno za dvojnásobek, tak to mě taky zastaví...plus ty jejich věci, co si tam vyberou a já bych to bez nich nekoupila už ten nákup prodraží, takže tam toho uzenýho lososa v regále taky nechám:D. No a "u práce" žádnej obchod taky nemám, že jo, abych si tam odběhla v polední pauze. Ale pracovat u Lidlu a chodit tam sama...konec, konec by to byl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:20

Karja já při těch běžných virózách chuť mám. To už musí být nějaká echt chřipka nebo angína 

Offline stes
8898 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:30
Reakce na Evaeva:

Karja já při těch běžných virózách chuť mám. To už musí být nějaká echt chřipka nebo angína 

​no a to je přesně můj případ...bohužel už 3.letos...asi mám imunitu úplně na h....,nikdy nelehnu úplně a přitom mě definuje kazdej měsíc tohle

Offline Tak Betty
5984 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:51

Já mám už 12.den rýmu , kašel , zahlenění. Nic z domácích léků mne nezabralo. Dnes jsem byla u dr a toto je výsledek. A v neděli jedu do Prahy do divadla, na dva dny. Jestli mi to nepomůže do neděle , tak bůh se mnou .

Offline brrr
12177 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 19:54

Kolegyně mezi řečí zmínila, že posílá své výplatní pasky manželovi. Mají společný účet a já teď přemýšlím, k čemu mu ta páska je. Jestli se neztratily nějalé peníze mezi podnikovým a jejich účtem?  Vím, že je to prkotina, ze mi do toho nic není, že bych měla přemýšlet nad podstatnějšími věcmi, ale stejně.

(P.S. Pana manžela považujeme všichni v práci za velmi zvláštního jedince, ale ona s ním vypadá spokojeně, takže to, co si myslíme není relevantní.)

Offline continuity
41887 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 20:31

brrr

Možná pan manžel doma schraňuje všechny papíry. U nás to máme podělené podle toho, co kdo řeší i fyzicky, ale když vidím jak to vede ten můj... No, všechny společné věci, které považuji za důležité a taky matriční doklady jeho i dětí spravuji já.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 20:38

brrr taky bych čekala, že to nějak archivuje.

Offline SunEclipse
3415 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 20:43

brrr mezi ženami existuje takový zvláštní fenomén "malování na růžovo" - to se dozvídáš, jak je manžel fajn, všechno klape - a pak zničehonic prásk rozvod, a najednou z toho milého chlapíka je d***l, s kterým byla hrůza žít, a ona je tak šťastná, že se ho zbavila..člověk se kolikrát nestačí divit.

Třeba za rok, dva i u té tvé kolegyně bude všechno jinak

Offline brrr
12177 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 21:55

continuity Evaeva Jo, o tom jsem taky uvažovala (ale proč si to nevytiskne v práci a posíla mu to?). No, prostě blbina, ale zaujalo mě to.

SunEclipse Ona manžela nebo manželství nějak nekomentuje, natož aby ho malovala na růžovo. On je spíš takový divný pavouk, já jsem ho potkala jen párkrát. Jsou věci, ze kterých by mě mrsklo, třeba balit muže na dovolenou, ale jí to nevadí (on zas docela často vaří, abych mu nekřivdila). A hlavně je dost skrblík a u kolegyně neumí rozklíčovat, jestli ona taky od narození, nebo se za těch dvacet nebo kolik let přizpůsobila. Ale dost už, ať neškytá

Offline Garfie
28049 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 03:38

brrr Sestra mojí kamarádky nikdy neměla bankovní účet, všechny svoje peníze posílá na manželův. Podotýkám ne na společný, ale manželův. Jednou to tam nějak vypadalo na rozvod (konečně, tam je víc věcí) a ta moje kamarádka jí musela vysvětlit, jak se vůbec účet zakládá a slíbila, že jí pomůže...ale sestra si to po týdnu rozmyslela. Nakonec začala pracovat v nějaké malé firmě, jejíž majitel (pozlatit toho chlapa) trval na tom, že musí mít k přijímání výplaty vlastní účet, tak si ho založila. Ten její muž si přišel do firmy stěžovat...