Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 21:04

Mha volnočasové středisko má naštěstí svojí grafiku. Ne, že by plakáty ve školce před tím byly bůhví jaké (nebyly), ale aspoň byly osobité 

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. května 2026 21:16

Evaeva

U nás ty volnočasové byly předtím s písmem Comic Sans a s grafikou Wordart

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 21:28

Mha no toto, a když byl jediný font na plakátu comic sans, tak pořád paráda.

N kdy je to cím víc fontů, barev a velikostí písma, tim víc plakatek. A kdo nemá kytičku a duhu, jak kdyby nebyl. 

Nemyslím, že ty AI výtvory jsou bez chyby, ale zrovna na tyhle low cost věci, které předtím lepila učitelka po večerech ve Wordu, to je celkem řešení. Spíš bych vzdělávala v tom promptování, ať to nevypadá všechno stejně. 

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 19. května 2026 21:40

Evaeva No, ne že bych ty AI plakáty oblibovala, ale zase chápu, že ne každý má rozpočet na grafika. Spíš je blbý, že to pak všechno vypadá tak nějak stejně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 21:42

Mha to zní jako naše školka

continuity ano, AI umí i hezké plakáty. Ale ty béžovo hnědý s divným stylem ilustrací, hrozně přeplácaný navíc, ty jsou podle mě fakt hnusný. (A navíc všechny stejný, absolutně nezapamatovatelný)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 21:43

DruI víš co, ty neumělý z wordu mi byly strokrát sympatičtější. Nemusí mít každá MŠ nebo akce dobrovolných hasičů skvělý plakát.

Online Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 19. května 2026 21:44
Reakce na Evaeva:

DruI víš co, ty neumělý z wordu mi byly strokrát sympatičtější. 

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 19. května 2026 21:52

Evaeva No já teda u těch neumělých z wordu strašně trpím, protože si autor většinou vybere nějaký font, kde není "ě" ;o) ale víš co já ty lidi chápu, dostali do ruky hračku, která jim umožní udělat plakát tak aby byl barevný a výrazný a prostě se jim to zdá hezké. Si člověk úplně vzpomene jak poprvé vlezl do nějakého grafického programu a vono to skoro samo dělalo úžasné efekty tak je musel všechny vyzkoušet ;o)

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 21:58

DruI

Já si teda myslím, že i mateřinka by mohla trochu kultivovat vkus těch děticek. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 22:40

DruI continuity no mně tohle nepřijde ani hezké, ani barevné nebo výrazné (zvlášť když takových je 12 do tuctu), natož, aby to kultivovalo něčí vkus. Tamto aspoň mělo duši. A to je tenhle ještě z těch lepších. Viděla jsem i dost pěkných plakátů, ale tenhle styl je hrozný mor. (Pro mě i teda poměrně nepřehledný, pokud je tam trochu víc informací)

Online Aranel
6495 příspěvků moje polička 19. května 2026 22:43

Evaeva Ano! Ano!! Ano!!! Já to nenávidím. Z bizarních fontů bez diakritiky mi sice taky cuká oko DruI , ale tohle je MOR!!

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 23:03

Evaeva tak kde nic není ani čert nebere. Jedno peklo nahradilo jiné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 23:25

continuity podle mě je ta nová vlna větší peklo, protože to přišlo i o to jediné dobré - jedinečnost a snadnou rozpoznatelnost/zapamatovatelnost. A teď už tam skutečně není nic.

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 19. května 2026 23:40

Evaeva No jo, ale tak jediný, co s tím člověk může udělat je, že pokud má na danou instituci nějakou vazbu tak jim nabídne, že jim ty plakáty udělá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 23:42

DruI no podle mě klidně mohli zůstat u toho původního, žádný pokrok nevidím, je to stejně blbý, akorát jinak Jinak máš samozřejmě pravdu. Ale třeba dojde k nějakému prozření přes prázdniny a přijdou na to, jak ty plakáty nemít tak tuctové, ale trochu osobité.

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 19. května 2026 23:44

Evaeva Tak v tu osobitou netuctovost budu doufat s tebou

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. května 2026 06:51

DruI 

Pokusím se o srovnání:

Samodomo lokální plakát (tuším, že bez AI)

Na propagaci akce se podílí spřátelený výtvarník:

Lákadlo na přednášku o Africe s pomocí AI:

C je špatně. Spřátelený výtvarník slíbil, že jestli můj muž ještě jednou použije AI k tvorbě plakátu, tak mu rozbije hubu.

Prostě ji to neučme!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2026 07:45

Archivářka jo, to je přesně ten styl ilustrací, co jsem měla na mysli. Ale věřím, že to umí udělat i mnohem líp, když nemáš toho výtvarníka. 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 20. května 2026 11:09

Archivářka nebo ji to musíme naučit líp. Výtvarníci a grafici budou mít pořád práci, protože ten, kdo dnes použije AI dnes, rozhodně včera výtvarníka naplatil. 

Co vypadlo z té mojí. Šlo by to jistě vylepšit, je to první pokus a dala jsem tam úplně banální prompt. 

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 20. května 2026 11:44

continuity Víš co, ale na to dostat slušný výsledek z AI to taky chce trochu praxe a to je stejný jako s těma plakátama ve wordu, taky z něj jde dostat slušný výsledek, ale musíš tomu věnovat nějaký čas a úsilí. Tak já bych řekla, že prostě část lidí stejně jako s tím wordem bude vyrábět zaměnitelné plakáty na první dobrou a část se časem trochu kultivuje a zosobní tím jak jim budou přibývat zkušenosti.