DruI no to se snažím celou dobu říct.
A je potřeba ten veřejný prostor kultivovat a ne říct si, že do školky je špatný wordart lepší než špatná AI. Oboji je peklo. Akorát každé jiným způsobem.
DruI no to se snažím celou dobu říct.
A je potřeba ten veřejný prostor kultivovat a ne říct si, že do školky je špatný wordart lepší než špatná AI. Oboji je peklo. Akorát každé jiným způsobem.
continuity mně přijde, že v té ai je snazší sklouznout do té uniformity. Aspoň co vidím v té naší školce. Původní plakát z Wordu měl nějakou ilustraci od paní učitelky, jedinečný (i když ne moc estetický
) styl... Jasně, že to může být mnohem lepší s tou ai, ale zatím ani omylem, naopak. Není to hate na AI, ale na její neumělé použití a béžovo hnědého plakáty s ošklivými ilustracemi.
Jen se ptám - kdy má učitelka dělat hezké plakáty...ve třídě když hlídá děti? Nebo ve volném čase doma?
Pokud není vyloženě pro AI zapálená nebo graficky zdatná nebo jí to prostě nebaví, tak vyplodí to, co vyplodí. Hádám, že v pracovní době nemá tolik času jako my tady, tipuju že většina z nás je kancelářskejch.
stes Děkuju, tohle je fakt dobrá poznámka. A taky člověka vždycky upoutají víc ty hrůzy, pokud je plakát hezký, vkusný, tak si toho ani nevšimneme.
stes učitelka určitě celou svou pracovní dobu netráví s dětmi. U nás se ve třídě střídají 3, brzy ráno a po spaní už tam bývá jen jedna, "ve špičce" dvě, pokaždé v jiném složení. Čas vyhrazený na nějakou administrativu jistě mají.
stes Pinot Noir učitelky mají dvacet hodin s dětmi a dvacet hodin na přípravu, i ty na ZŠ a SŠ, nejen na MŠ. V tomhle čase opravují písemky, stříhají "srdíčka a kytičky" na vyrábění, dělají nástěnky a tu administrativu
stes Ano, mají i čas mimo třídu s dětmi, ony tomu říkají čas na nějakou přípravu nebo jak, je to v nějakém asi procentuélním koeficientu k té práci u dětí, jednou mi to paní učitelka vysvětlovala. Ale i tak, za mě je něco jako plakát na akci ze strany mateřské i základní školy uplně podružná věc, přesně at to prostě udělají dvěma barvama ve wordu, mají kupu i jiné práce a soudím, že je to prostě oznámení pro uzký okruh lidí.
Evaeva hele není těch 20 nějak moc? to u nás ve školce fakt nevychází. Naše paní učitelka má lehce zkrácený uvazek a těch hodin má 6.
V zákoně jsem našla 31 hodin přímé pedagogické činnosti, tak to asi bude ten čas s dětmi?
Karja jo, tak je to možný, že je ten poměr trochu jiný. Myslela jsem, že je takový. Naše paní učitelky mi říkaly, že je hrozně drtí administrativa spojená s předškoláky, s novým zákonem to ještě nabylo a navíc mají pochybnosti o tom, že to školy skutečně využijí. Prý už se těší na prcky![]()
Já taky plakát neočekávám, prosté oznámení na papír velkým písmem úplně stačí. Ale ty ošklivé plakáty vídám napříč organizacemi, MŠ byla jen příklad
Evaeva já ti rozumím, za mě by taky bohatě stačilo oznámení "černé na bílém". A i ten plakát, co tu byl jako odstrašující, s fotkou školky, mi připadá lepší než unifikovaná AI. Aspoň mě ta známá budova na vývěsce praští do očí a vím, že se to teda týká školky a mám si to přečíst. AI obrázky mi lezou na nervy na IG, teď se hrozně rozmohly mezi zahradníky. Tolik nádherných kytek na světě, tolik krásných fotek lze udělat na zahradě a oni dělají návody na pěstování a kombinace kytek v AI? Rovnou to přeskakuju.
Karja jo, tak je to možný, že je ten poměr trochu jiný. Myslela jsem, že je takový. Naše paní učitelky mi říkaly, že je hrozně drtí administrativa spojená s předškoláky, s novým zákonem to ještě nabylo a navíc mají pochybnosti o tom, že to školy skutečně využijí. Prý už se těší na prcky
Já taky plakát neočekávám, prosté oznámení na papír velkým písmem úplně stačí. Ale ty ošklivé plakáty vídám napříč organizacemi, MŠ byla jen příklad
No ja až doteď jakýkoliv plakáty vnímala spíš jako sdělení než jako umělecký dílo. Jako blbejch mi jich přišlo dost, FB je jich plnej. A fakt jsou to i organizace,ktery na grafický gramotnyho člověka maji prachy nebo přímo maji.
Pinot Noir jo, ty návody, to je taky přesně ono
ve všem s tebou souhlasím
stes Já myslím, že je právě problém, že ta unifikace sdělení kazí, protože jak bylo řečeno všechno je to stejné tak to člověku strašně splývá. Já jsem obecně taky tým radši černé na bílém :o)
Evaevaano, myslím, že poměr 20 a 20 by byl velmi štědrý. Naše paní učitelky vždycky mluvily o 6 hodinách s dětmi za ten den;), 4 to by byly moc čerstvé:D
stes Já myslím, že je právě problém, že ta unifikace sdělení kazí, protože jak bylo řečeno všechno je to stejné tak to člověku strašně splývá. Já jsem obecně taky tým radši černé na bílém :o)
jo,souhlasím....čím vic opičáren, tim min srozumitelněji to působí.
Tabea ono je to kolikrát nejlepší.
U plakátů bych ještě generické AI obrázky pochopila, i když hnusné jsou asi všechny, co jsem viděla. Horší je, že si je ke svým historkám generuje každý druhý "digitální tvůrce" na Facebooku, nebo jak se ti grafomani sdružující se tam jmenují.
Dnes jsem potkala variantu, která byla taky velké neee, bylo to tablo. Ti maturanti se nafotili a pak se podle nějakého zadání "vylepšili" a to, co vzniklo, vypadalo jako ty obrázky Miss, co jsme je tu nedávno měli, takoví univerzální umelohmotni lidé.
Bylo mi jich I líto, protože je nepoznavali ani rodiče.
LinkedIn je plný příspěvků generovaných AI, úplný mor. Zas výhoda je, že člověk to už pozná na první dobrou a nepotřebuje ani žádný SW.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.