Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Tabea
8362 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 09:43

Můj mozek jede setrvale analýzy rizik (což je možná i částečně pracovní postižení), takže vlastně nereaguje na to, co se děje, ale co by se mohlo stát. 

A souhlasím s tím, že jeden má zakódovanej útěk a jinej zas útok a měnit to kterýmkoliv směrem je obtížný, pokud vůbec možný. On ten útok taky není moc výhra. 

Měli jsme v práci takovej případ. V jedný zemi se zaměstnanci školili na práci s hasičákem a kousek od nich zrovna spadlo malý letadlo a samozřejmě začalo hořet. Tak já bych prostě byla ten případ, co tam běží s tím hasičákem, i když je to totální nesmysl. 

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 09:44

Karja to si někdy zajdi změřit do IQ landie, já jsem si to taky dlouho myslela.

Třeba letící hrnek, telefon z palubky, chytnu, ale tam není to ohrožení. 

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 09:51

continuity jo, tak to mám rychlé:D:D:D:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 10:00

continuity no právě. Je potřeba někdo, kdo přežije, protože se do všeho nežene hned. A takový lidi se hodí pořád. (Já to mám taky )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 10:01

Tabea a třetí je zamrznutí.

Ale myslím, že tohle je ještě trochu něco jiného.

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 10:03

Evaevatak ten útok není vždy špatně, když na tebe vlítne třeba zdivočelý pes, má útok nejlepší šanci. Taky se teď někde zkoumalo, jestli platí stará pravda, že když žena násilníkovi nebude klást odpor, dopadne líp. Tak to třeba vůbec, aktivní obrana zvyšuje šanci, že toho nechá o desítky procentnich bodů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 10:58

continuity vždyť já nic takového netvrdím.

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 11:55
Offline MP Marge
6932 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 12:34
Reakce na continuity:

MP Marge to je strašné, zrovna jsme to někde řešili, že lepší model je ten evropský sociální stat. 

​Ja si vubec zacinam rikat, ze jsem emigrovala do spatne zeme

Online barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:29

Přiznám se, že mi trochu zatrnulo.

Ne tak vyřešení nějaký starý matematický záhady - ale ta představa tisíců současně vzájemně spolupracujících AI "agentů" To je úplnej Čapek

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 14:48

barbucha a to ještě nevíš, že jiný matematik si stěžuje, že použil nějaky veřejný AI model od OpenAI pro ty výpočty a že tihle agenti mu ukradli nápad pomocí kterého to vyřešili. Nicméně on řešil jinou podulohu z toho zadání (byly celkem 4). 

Offline rozarka
4233 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 15:03

Len o čem jsem psala ja, je podobné, nic nenasvědčovalo , že se to může stát, na to nikdo připravený nebyl. Ale stalo se a pak nezbývá, než se s tim popasovat jak nejlépe to jde.Sehnat dětského terapeuta není nic snadného a jedno dítě te najednou stoji 3x vic sil, starostí a všeho ostatního než zdravé dítě 

Offline Pavlena
6939 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 15:09
Reakce na Evaeva:

tv ježiš, my teď jeli vlakem s koly. Ty kola stály třikrát tolik, co lidi

​debata už je dávno jinde, ale někomu se může hodit.. V JM kraji lze koupit celodenní vlakovou jízdenku pro 2 dospělý a až 3 děti. A průvodčí dobře poradil, že děti se dají vyměnit za kola..! (jsme se tuze smáli, že nám to měl říct cca 17 let zpět - kdy se narodily děti - a bylo by nám líp..!)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 15:12

Pavlena

My jeli dvě zastávky, tak nevím, jestli by se to vyplatilo. Ale zní to dobře.

Online barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 20:01
Reakce na continuity:

barbucha a to ještě nevíš, že jiný matematik si stěžuje, že použil nějaky veřejný AI model od OpenAI pro ty výpočty a že tihle agenti mu ukradli nápad pomocí kterého to vyřešili. 

​Kristepane. Jak tohle dopadne

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 20:34

barbucha jestli nemáš dost, tak z Anthropicu dnes odešel člověk z vývoje, že prý se mu nelíbí kam se to ubírá.

Hele jak když vidím jak je ta planeta rozbabrana, možná by naráz středně velkého asteroidu nebyl zas tak špatně východisko. Na film K zemi hleď! koukám úplně novým pohledem. 

Offline Malvin
1652 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 20:48

Tak jsem se AI zeptala, zda si myslí, že AI zničí lidstvo? Ujistila mne, že ne, psala o tom široce několik odstavců. Ale napsala to slovensky!! Jinak než český si nepíšeme, takže mám to brát jako tajné varování?

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 21:02

Malvin No dala bych si pozor na Slováky teda. Tvarej se nenapadne, ale jestli ve skutečnosti nemají něco za lubem!:D

Online barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 09:37
Reakce na continuity:

barbucha jestli nemáš dost, tak z Anthropicu dnes odešel člověk z vývoje, že prý se mu nelíbí kam se to ubírá.

​Děkuju pěkně. Teď už teda dost mám

(Nějakej příhodnej asteroid by mě v mým věku ani moc neděsil - nemít vnoučata Bohužel se ale lze obávat, že i bez něj nějaký kratochvíle zažijou, v tom dnešním bordelu)