MP Marge to je strašné, zrovna jsme to někde řešili, že lepší model je ten evropský sociální stat. Tenhle lidem se nežije 2x dobře ani tady, ale alespoň většinově nekončí na ulici. ![]()
Přiznání
continuity Je to tak.
continuity to rozhodně
Šla jsem dneska před osmou ještě rychle nakoupit. Na placku před obchodem se pohybovali čtyři výrostci na elektrokolobezkach. Skoro odjížděli, ale uviděli tak stejně staryho (16?) kluka s Downovým syndromem. Jeden hned říkal počkejte, já s nim chci mluvit. Šla jsem kolem a zůstala u obchodu stát a koukala, co bude, abych na ne kdyžtak vlítla. Stál u nich chvíli a pak šel taky do obchodu. Usmála jsem se na nej, on zpátky, tak jsem říkala, ze jsem chtěla vidět, jestli jsou k němu milý. Něco brouknul a šel dál.
Vylezu s plnou taškou z obchodu a on tam čekal. Nějak jsem cítila, že na mě. Výrostci byli slyšet za rohem. Tak říkám, jestli chce, abych šla s nim. Že jo. Nabral strašný tempo, tak jsem s tou narvanou taškou fičela vedle něj, on vždycky prstem ukázal směr. Pak za nim párkrát ještě řvali jeho jméno, na což jsem zařvala zpátky, at ztichnou a zmiznou. Pak už byl klid, ale pořád nějak kroužili poblíž. Ptala jsem se, jestli se trochu bál, on že jo. Tak jsem řekla, ať se nebojí, že umím bejt strašně moc zlá. Doprovodila jsem ho až ke dveřím a počkala až zavře.
Smradům bych nakopala prdel nejradši. Může to bejt veselej a milej kluk, ale když si ho vezmou na mušku idioti, tak je bez šance.
Tabea jsi dobrá!![]()
Tabea bylas na chvíli jeho strážný anděl
Tabea Ty jsi prostě žena činu;).
Makara děkuju. Ja to nechtěla napsat jako sebechválu. Spíš že jsme měly to téma Downův syndrom a jak jsou někteří na tom dobře. Tak tenhle kluk na tom třeba úplně zle nebyl, ale stejně prostě vždycky bude snadnej cíl pro kdejakýho idiota. Na tenhle aspekt jsem předtím nepomyslela.
Tabea To není sebechvala, to je i takovy ponouknuti, jak se chovat. Já jsem třeba hrozně zabrzdena. Dám priklad třeba teď o víkendu jednu holku malou málem pes strčil do rybníka a ja koukám a říkám, je tam její táta a prostě 3 vteřiny čumím...clovek by měl necumet a jednat, to neumím. Nebo na jedné akci teď jsme potkali ženskou pod obraz, my jsme ji viděli za strizliva, tak jsme věděli, že je jakžtakž normalni jinak bezne......No a ona sebou neustále rezala na zem, uplne jak podtata, kdy vezme obrubnik hlavou byla jen otázka asi času a náhody. Tak taky ji moje kámoška poslala domu, prostě to s ní svedla....Tam už šla po louce a splasila i doprovod. Ale na co všichni čuměli, tak ona dokázala řešit. To je velké umění;)
Karja jo, tak to já taky pořád někoho někde sbírám. ![]()
Deti už to převzaly po mně, takže když jsme ted na dovolený v Koreji vylezli ven z obchoďáku a tam ležela na zemi ženská, vedle sebe malýho pejska a na nej takovej kočárek. A ona tak jakoby brečela nebo hořekovala. Tak děti tam hned chtěly jít a jednat. Nevim, jak dlouho tam byla, ale viděla jsem, ze lidi šli dál a koukali po ní. Tak jsem šla k ní, oslovila ji. Ona na mě nereagovala, ale zastavily se další dvě skupiny holek a pak ta jedna zavolala sanitku a anglicky mi to řekli. Tak jsme pak za chvíli šli, když sanitka přijížděla. Takže už mám nove na kontě i zahraniční zásahy. ![]()
Tabea No tak to jste šikovní a ve světě se neztratite;)
Karja no, ještě že jsme třeba nemuseli adoptovat toho pejska. ![]()
Tabea Jsi dobrá ![]()
Karja Jo, s těma cizíma opilcema je to takový na hraně....pamatuju třeba sraz ze základky, kdy už jsme se rozcházeli, to zlatý jádro, jen pár lidí, nad ránem. A poslední kluk, opilej, že zůstane v místní hospodě a dá si ještě panáka. A všichni odcházeli a jen já říkám, hlavně klukům teda
"to si děláte prdel, to ho tady chcete nechat?" a normálně jsme ho nabrali a odvedli domů mamince, ale nikoho jinýho to nenapadlo!
I tady už jsem na párty zachraňovala nějakou holku, přišla s mojí korejskou kamarádkou a střískala se jak zákon káže, kamarádka odcházela, přišla se se mnou rozloučit a já jí říkám "počkej a to ji tady necháš?" a ona na mě zírala, jakože proč ne? Tak jsem jí řekla, že když přišly spolu, je za ni zodpovědná a ať ji laskavě nabere s sebou do taxi a odveze domů....jako ta moje kamarádka, že jako jo, že to je skvělý nápad, ale samotnou ji to prostě nenapadlo.
Tabea Mně to úplně rozbrečelo (měla jsem syna s postižením, včera by měl narozeniny). Hajzlové to jsou a děkuji Ti ![]()
Tabea Tak díky, jsem si po ráno normálně pobrečela, jsi skvělá!
Děkuji za inspiraci
Karjataková ta reakce, jestli tři vteřiny čumíš nebo hned jednas, je do velké míry vrozená. Jako trénovat se to trochu dá, ale výsledek asi nebude až tak přesvědčivý.
Zcela jiná věc je odhadovat ty hraniční situace, co se tady popisuje, případně pomoct lidem v nesnázích. To třeba umí můj muž, včetně pocifikace cizích opilců aniž by situaci eskaloval. Nevím, kde k tomu přišel, viděla jsem to asi 2x, jak zcela ozraleho, agresivního o pul hlavy vyššího chlapa, co dorážel na naší partu někde v kempu, odvedl s rukou kolem ramen. jinak je strašnej cholerik, rozčílí ho i upadlej šroubek.
Akorát se neplete do hádek dvou takových u nás v hospodě, to prý je vždy o hubu, páč se to může stát, že dostaneš od obou.
continuity Je to tak, protože já bych řekla, že trochu na tom pracuju, ale je to pořád špatný:D
Karja tak ale společnost potřebuje i ty, co na to jdou s rozvahou a pomalu.
Evaeva se společností to nemá moc společného, jsou to prastaré strategie co dělat v případě nebezpečí (uteč, bojuj, nebud vidět) a všechny jsou dost automatické. Já to mám taky, během pár vteřin se ti mozek vypne, tam není žádná rozvaha.![]()
To vidím až zpětně, že by bylo bývalo lepší to dítě chytnout než ho nechat padnout z prolézačky na hlavu.
Přitom reflexy mám výborné, skoro nejlepší z celé rodiny.
Evaeva continuity Já si myslím, že právě nemám ty reflexy, že je mám pomalejší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY