přesně, ten chudák malej medvídek! nemám je ráda doteď:-/
Přiznání
no ja prave taky-a tim padem jsem obcas koukala do postylky trochu podezirave;-))
Naštěstí mám blbou paměť a do narození syna se mi podrobnosti vykouřily z hlavy ![]()
Hlásím se do klubu plaček ( brečím teda spíš u filmů než knížek ). Tuhle jsem se po delší době podívala na "P. S. I love you" ( Hilary Swank a Gerard Butler ), jak dostává mladá vdova po smrti manžela jeho dopisy s různými pokyny, co má udělat... Probrečela jsem skoro celý film. "Anglický pacient" mě taky pokaždé dojal, naštěstí jsem viděla R. Finnese před dvěma lety v divadle, takže NEUMŘEL a já už tenhle film budu zvládat líp.![]()
Jo a taky mě už od dětství spolehlivě rozbrečí jakékoliv zpracování Bídníků - pravda, třeba v divadle na muzikálu jsem si připadala trochu divně, ale prostě si nemůžu pomoct.
Taky jsem hrozná cíťa. Kdysi strašně frčel film Medvědí. Prý úžasné dobrodružství medvíděte a starého medvěda. Na začátku nešťastnou náhodou zemře medvídkova matka. No, dál jsem nekoukala. ![]()
Můj bratr, hrozný tvrďák, se přiznal, že od té doby, co má dítě, které ani není jeho vlastní, nemůže koukat na věci, ve kterých se ubližuje dětem.
Ten film si taky pamatuju, jen mně tehdy mohlo být tak - deset, snad ani ne! Taky jsem to hrozně ořvala a nikdy, NIKDY víc jsem se na to nechtěla dívat.
Z podobného soudku je pro mě film, který ani nevím, jak se jmenuje, ale byl o ragbyové výpravě, co ztroskotala někde v chilských horách a než to jejich letadlo našli, tak se načekali a vedlo je to... ke kanibalismu... Byl to oblíbený film mého otce, naštěstí jsem nemusela koukat s ním (on je teda bývalý ragbista, ehm).
"Přežít" se ten film o ragbistech ( nebo ragbystech? - edit- hmm, tak ne ) jmenoval, pokud se nepletu. Tak to já zas musím přiznat, že na tenhle film se dívám vždy s obdivem, jak se s tím ti přeživší popasovali. Viděla jsem o nich i nějaký dokument a klobouk dolů.
Ľudia ja si tu tak rochním, som doteraz myslela, že som cvok...ono aj moje deti už pri niektorých rozprávkach ma vyháňajú z izby, že "to nie je pre maminku, to je na ňu moc smutné/strašidelné/násilné..." a to im povolujem len Disney, Mini a Megamax a Jimjam...
Dodnes slyším, jak to křupne, když se na mědvědici sesune ten kámen. ![]()
filmy o zvieratách vážne nemôžem pozerať, dokonca keď môj chlap zapne nejaký dokument, hneď kričím, nech to vypne. Jediný film o, ktorý som pozerala, bol Marley a ja. Začala som plakať v polovici filmu a skončila som asi dve hodiny po záverečných titulkoch ![]()
A ešte zvyknem neskutočne buliť pri Zápisníku jednej lásky, a vlastne ešte pri množstve filmov, seriálov, kníh a reklám. Je to so mnou fakt zlé :-)
Přesně, skalpel. Mně taky nedojala. Spíš nahnala strach z nové kapitoly mého života. Tomu se říká špatné načasování ![]()
Medvědi jsou první film, který jsem kdy viděla v kině! Bylo mi asi tak 6 a je zajímavé, že jsem si vůbec nepamatovala ten drastický úvod. Pak jsem to viděla asi po dvaceti letech znovu a dosti mě to překvapilo a řvala jsem jak želva (jako od té doby pokaždé, když to vidím) - napřed na začátku a pak jak medvídě bojuje s pumou a pak jak ten lovec nevystřelí a nakonec když spolu spokojeně spinkaj v jeskyni. Uff. Nakonec vždycky čekám na ten titulek, že při natáčení nebylo ublíženo žádnému zvířátku...
Jinak podle toho, co tady píšete, budu asi po porodu brečet i u Krtečka.
Ještě si vzpomínám na film "Neuvěřitelná cesta", kdy se dva psi a jedna kočka vydají hledat své pány, kteří museli odjet....to jsem taky obrečela ![]()
Brečím u filmu a knih často, jako mnohé tady to tak mám od prvního porodu. Naposledy jsem se dojala u filmu Zlodějka knih (režie Brian Percival). Film jsem sledovala v Regiojetu
...
když mi bylo 9, dostala jsem zánět mozkovejch blan a protože jsem měla ještě neštovice, zavřeli mě na infekční. a co infekční schvátí, to už nikdy nenavrátí. tak mi tam máma přinesla hračky a knížky, kterejch jí nebylo líto, že už je nedostaneme zpátky. a protože ji doktorka nabádala, že musím bejt veselé mysli, vyrvala z jedný knížky o Palečkovi poslední kapitolu, protože tam všichni umřou nebo co, už si to nepamatuju, akorát vím, že to špatně dopadlo. tak abych nad tím nebulila, tak máma ten konec vyškubla. jenže já tu knížku už před tím četla, tak jsem furt tu poslední kapitolu hledala a nechápala, kam se poděla :-)
(a stěžuju si, že mi tam taky dala mou vymazlenou sbírku papírovejch panenek, který tam pak taky musely zůstat. to byla fakt rána...)
Off Topic, ale Vy jste měla zánět mozkových blan z planých neštovic? Doteď jsem si ymsella, že jsem snad jediná na světě :) Já byla na infekčním tak zavřená, v 6 letech 3 týdny, naši mi tam kupovali v antikvariátu stará čísla čtyřlístků aby mi nebylo líto, že jsem je tam pak musela nechat (protože druhou verzi sjem měla z dřívějška doma :) ). Plyšáky naštěstí bylo možné vyprat, takže tam zůstaly fakt jen čtyřlístky....
Jinak můj muž zase vytěsnil, že v Broučcích na konci všichni umřou :) když jsem mu to tuhle osvětlila tak se díval děsně nechápavě :)
Jinak k tématu - já taky čím sjem starší, tím mi u filmů častěji tečou slzy, někdy i u dokumentů...... tak se fakt těším na těhotesttví a po porodu, to budu asi bulet furt :D
já jsem měla zánět mozkových blan v 6 a taky jsem byla v nemocnici na infekčním a tu svoji nejoblíbenější panenku jsem vyhodila z okna, pod které chodili rodiče na návštěvu.....ale pamatuju si, že v tý nemocnici měli sbírku těch úplně nejstarších čtyřlístků a já po nich strašně toužila.
Nejste náhodou mladí než 30? Třeba byla ta sbírka po mě (já to nechávala v Praze Na Bulovce :D )
Edit.: tak už jsem zjistila, že v Praze ne, ale stejně je to náhoda :D
hm, a nebyla tam náhodou sbírka papírovejch panenek po mě? :-)
hm, a nebyla tam náhodou sbírka papírovejch panenek po mě? :-)
Bohužel ne :( Nebo si to alespoň nevybavuju.....
Takze jakkoli jsem se prohlasila za cynika, tak jsem vstoupila do klubu placicich... Vcera jsem rvala u Sherlocka. ![]()
Nejste jediná, já měla neštovice s meningitidou taky..ovšem v dospělosti, moc velká zábava...
Dop*dylky s nestovicemi tedy! Jak to tu ctu, jsem cim dal vic rada, ze jsem dite nechala ockovat. Zatim si totiz veskere okoli (vc.pediatry) klepe na celo, protoze komplikace nestovic prece neexistuji..!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje