Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Janulik03
20073 příspěvků moje polička 13. února 2019 21:43

zdensy ja zas poznam ten opacny pripad, ked sa hraju na majetnych aj ked je to nie celkom pravda, ale opacne nie. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 13. února 2019 21:54
Reakce na zdensy:

Když lidi dávají okatě na odiv své bohatství, vadí to všem rozumným. Ale začínám vnímat neúprosný vlídný trend dávat na odiv i pseudochudobu jako přednost a navíc s cílem "a co s tím budete dělat?". Setkáváte se s tím?

​ne

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 13. února 2019 21:58
Reakce na Janulik03:

zdensy ja zas poznam ten opacny pripad, ked sa hraju na majetnych aj ked je to nie celkom pravda, ale opacne nie. 

​ano tez, to je otravne

Offline Lilly_Ku
4506 příspěvků moje polička 13. února 2019 23:04
Reakce na zdensy:

Když lidi dávají okatě na odiv své bohatství, vadí to všem rozumným. Ale začínám vnímat neúprosný vlídný trend dávat na odiv i pseudochudobu jako přednost a navíc s cílem "a co s tím budete dělat?". Setkáváte se s tím?

​to bude asi nejaka zobecnena zkusenost s jednou osobou ne?

Abych odpovedela na otazku: ne uplne, ale jak jsme vsichni zacli vic vydelavat, znam par kamosu, pro ktery je dulezity to obcas zduraznit, ze jako maji prachy na to a na to... no je jim prano 

Offline Pavlena
6902 příspěvků moje polička 14. února 2019 00:11

zdensy jojoo, ja chapu, mame to v rodine... trilion reci o vyhodnych nakupech zakladnich veci, odevy “z charity”, pripadne pujcovani si specialnich odevu od kamaradu (napr.kosili pro syna do tanecnich) a pritom jsou velmi za vodou. U nekterych vydaju ujedou (novy iphone pro syna, draha dovo) a hrozne krasne se kroutej pri dotazu na puvod (bazar samozrejme!)

ale rekla bych, ze to neni caste. Chvalabohu. Nesnasim to. 

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 14. února 2019 05:40

A proc to ty lidi delaji proboha? Jako pred znamymi ještě navic... Čekají ze okolí zalozi charitu nebo co. Ma tahle choroba nejaky odborny jmeno. Nepište ze vych.. nost. 

Offline Janulik03
20073 příspěvků moje polička 14. února 2019 07:39

Teraz mi ale napadli jedni známi. On zarába veľmi dobre, ona je doma a doučuje angličtinu. Maju syna, ktorý potrebuje v škole asistenciu, tak ona je s ním a stará sa o neho príkladne a staršiu dveru, ktorá začala študovat vysokú školu. 

Celý čas čo sa poznáme, si ona kupi farbu na vlasy, aj keby mama mat odrasty 10 cm. Kupuju obaja vždy iba veci v akcii a strašne to riešia. 

Na návšteve nám on ukazoval pvnicu a tam bol obrovský regal plný krabíc. V nich keksy, lušteniny a potraviny tak ročné zásoby. On hrdo ukazoval ako lacno čo ktoré kupil a ceny si pamätal. 

Ked nastupila ich dcera na vysoku tak jej ale z fleku kupili dvojizbový byt a platili v hotovosti, aby nebola na internáte. Takže su ludia, ktorí maju prostriedky , ktoré minú iba presne na nimi určené veci. Nepovažujem to za lakomosť, ani vych.....nosť, v ich prípade som predpokladala, že peniaze neminaju, lebo ich syn ešte bude v budúcnosti potrebovat vela pomoci a pracovat nbudú celý život. Tak aby mali zabezpečne. Len ten sklad potravín ma vtedy pobavil.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. února 2019 07:41

stes Musela jsem chvíli přemýšlet, abych pochopila, co je to za slovo.

Pavlena To je takové chlubení se, jak jsou skromní a spořiví, a když jim to někdy ujede jako s tím iphonem, tak to nechtějí přiznat, protože by jim to pokazilo image.

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 14. února 2019 09:49

Bledule hele ale zas tak obecně si lidi mužou svoje vlastní prachy utrácet za co chtěj a třeba žerou celej měsíc tu čočku v akci, aby si ten iphone mohli koupit? Když si na to nepůjčujou, tak proč ne?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. února 2019 10:04

Janulik03 Přiznám se, že to na jednu stranu obdivuju, ten megaracionální přístup k nákupům. Sama toho teda nejsem úplně schopná a jsem fakt vděčná, že jsem zatím v situaci, kdy v obchodě řeším ne cenu jídla, ale kvalitu a původ (s nástupem Andreje kolikrát fakt výzva). Na druhou stranu bych si soužití s takto racionálním člověkem nedokázala představit ani teoreticky, nějak mi přijde, že tento typ postrádá spontaneitu a schopnost udělat si radost jen tak. (Možná se pletu, nemám v okolí moc příkladů, takže spíš odhaduji)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. února 2019 10:13

Potrefenáhusa Samozřejmě, že si můžou utrácet nebo neutrácet za co chcou. Třeba by chlapec ten iphone neměl, kdyby nešetřili. Jen by si z toho neměli dělat životní filozofii, kterou kážou, kudy chodí, a vyžadovat za to obdiv.

Offline Tak Betty
6063 příspěvků moje polička 14. února 2019 12:08

Dnes má svátek Valentýn a já jsem kdysi dávno s jedním chodila.

Ovšem tenkrát se to jméno nespojovalo se svatkem zamilovaných.

Vím, že to nikoho nezajímá, ale já si vždycky 14.2. vzpomenu na první lásku.

Offline Janulik03
20073 příspěvků moje polička 14. února 2019 12:45

Tak masírka Valentínom už v škole je pre mna vyšší level. Podotýkam že sa jedná o prvákov. Maju na chodbe krabičku, kde každý može vhodiť valentínku a na konci vyučovania ju otvoria a pozru kto všetko dostal valentínku. Ešte že sa ma to netýka osobne, ale kolegyna tu s tým prišla do práce, že ju asi porazí , ked jej bude doma nedakbože dcera plakat, ak žiadnu nedostane. Priznávam, že neznášam všetky tieto reklamou ničené sviatky. Vianoce už od oktobra, velká noc hned po valentínovi,.......Nie sviatky ako také mi nevadia ale to čosa z nich stáva

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. února 2019 13:05

Janulik03 poprvý v životě ho slavim!!!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. února 2019 13:27

a ja priznavam,ze mam Valentyn rada. 

a "slavime" ho 20let ....

po probuzeni na me cekala kytice tulipanu a cokolada.....

Offline Janulik03
20073 příspěvků moje polička 14. února 2019 13:33

Mutziputzi Zarinya no ved ked máte s kým slávit, je to krásne, len teda v tej škole je to z mojho pohladu na facku.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 14. února 2019 13:40

Janulik03 Tak to je opravdu děs!! Děti tohle dost prožívají, dcera kamarádky se zhruba v pěti letech zcela vážně zaobírala tím, jestli si ji někdo jednou bude chtít vzít "no ale kdo, mami, řekni mi kdo!!" To je docela roztomilé, ale dovedu si představit, že taková holčička se může fakt i sesypat, když valentýnku nedostane. Moc nemusím ani dárky k Vánocům, co si děti dávají ve třídě, dítě nese pět, dostane jeden....:-/

Mimochodem, já se na Valentýna 2x rozešla...jednou dokonce přímo během valentýnské večeře, na kterou mě chlapec pozval...  

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. února 2019 13:52

Garfie tak to je dobrá statistika.

Já dostala v životě jenom jednu valentýnku s Miluji Tě, v sedmé třídě na lyžáku. Do konce školy už jsme pak spolu skoro nepromluvili, páč jsme se oba styděli :-).

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 14. února 2019 13:53

Janulik03 ....ako poniektorí učitelia asi fakt majú za sebou lobotómiu, alebo čo....