Kokoska Byli jsme dvakrat na zkousku za hranicemi, v Polsku. A je to k placi, to porovnani. Maso a uzeniny bych tam nekoupila, ale zeleninu nebo rajcatove dzusy jsme vzali a mnohem lepsi. Driv jsme jezdili casto do Nemecka, tam to clovek celkem ceka...
Čas vánoční...
Kokoska u nás je ta Billa taky hrozná. A ovozel nejhorší.
Kokoska Ano, to dřív taky nebyla žádná sláva, ale teď se tohle zlepšilo. Ale jako ta dostupnost zboží, ktere je prezentováno jako akční zboží, hit týdne a kdo ví cosi, od toho konkrétního dne a tři hodiny po otevření ho tam teprve dávají a ještě je to jakože základni druh potraviny jako třeba mrkev, no tak jako mě to přivádí k údivu dost.
Karja no ono tie veľké obchody to maju inak. Nas je 6 predavaciek , dve sa striedajú v pekarni a my 4 v mäse. Ale vsetky sme univerzálne a robime kde je treba. A hlavne mame vsetko cerstve, sme firemna predajna masokombinatu tu v meste.
Evaeva ve skolce je vlastne jen jedna akce, ale ve skole toho maji mraky. Viti vencu, jarmark, divadlo - a o vsechno syn stoji. Ty vence byly treba ve vsedni den v 8 rano, ostatni od ctyr nebo od peti, coz se da, ale i tak je to hrozne uhonene. Povinne to neni, ale treba na tech vencich fakt nebylo zadne dite samo, tak to by mu bylo lito. Mladsi syn se mi zda, ze je mu to sumak, ta tu jeho besidku letos zazdime.
Gatita aha, takové akce u nás dělá DDM, my docela chodíme, kluci to mají rádi. Ale nebýt doma, tak na to asi kašlu
To fakt není pro zaměstnané rodiče.
Mladší se na besídku hrozně těší, ptá se už několik týdnů, kdy už to bude (asi intenzivně nacvičují), starší má zase přespání ve školce, tak to je bez účasti rodičů, ale i tak toho máme tenhle týden hodně, co vyžaduje alespoň nějaké mentální zapojení nad běžný rámec.
letolet Ty perníčky jsou nádherné.
Co je ta struktura? Váleček?
Gatitaprosím tě, co máš v tom slavným těstě?
Je v tom už koření? Mě napadlo,že by to šlo sdelat na normální pečení.
Dnes jsem neúmyslně upekla všechny věci co normálně peču a až na nějaké to koření a kakao to je všechno na jedno brdo. Akorát do práce jde polohrubá mouka místo hladké.
.
Josklidně maso v Polsku kupuj. K nám se vozí odpadky, protože po nich ty velké masokombináty chtějí odpadky. Myslím, že běžný Polák by některé naše masné polotovary ani nepozřel.
Jos my teď byli parkrát v Polsku taky a nakoupila jsem i maso a uzeniny a všechno bylo super. Nutrilon už kupuju jedině tam, protože stojí polovinu...
A prosím, nemáte ozkoušený recept na něco na způsob vosích hnízd bez alkoholu? Dcera vyhrabala formičky a chce je dělat. Já dělávala tučňáky, ale to je hrozná drbačka a letos to fakt dělat nechci. Případně i nějaké jiné, snadné a dobré nepečené cukroví? ![]()
Zrovna vosí úly mi přijdou příšerná drbacka. Dělám je kvůli muži, ale jinak bych se na to vyprdla.
Sweet Potato ano, váleček
continuity no potrebuju cokoliv do tech formicek, chut je asi jedno, kdyz v tom nebude alkohol... Dostali jsme totiz nejaky se snehulakem a stromeckem a dcera je nutne potrebuje... ani to nemusi byt plnene. Ale jako klasicke uly mi drbacka moc neprijdou. Ty tucnaci byli strasi. Uplacat testo, do formicek a naplnit, vyrbot ocicka, pak namocit v cokolade, ale neopatlat brisko, pak rychle lepit kridla, oci a zobacky ![]()
Janulik03 díky, to jsem si myslela, že bylo a pak se mi to seklo na nějaké změně a kosmetickém salónu. Přeju ať to vydržíš a neodpadneš.
Já teď jela týden 8.00 - 22.00 a v sobotu jsem byla groggy do 12 v posteli a od 12 do večera na gauči. Dnes jsem teda točila pračku, myčku, žehličku a něco jsem uklidila, ale žádný drama. Není kapacita ![]()
Rosťa má v úterý besídku a má donést malou krabičku cukroví. Mám jen ty perníčky z minulého týdne, péct budu až tento a příští týden. Myslím, že ten tip na dřevěné jsem sem dávala já, ale dělám je jen mašlovačkou, bez reliéfu.

dzizisketa Jsou hezké fakt jako ze dřeva!
Ty "dřevěné" perníčky jsou krásné. Loni jsem je taky dělala, ale děti je neocenily. Ani muž vlastně. Chtějí ty sladké bílé ozdoby.
Pinot Noir mně perníčky s bílou polevou chutnají nejvíc, ale láká mně zkusit ty dřevěné.
Recept na dřevěné jsem našla loni někde v pečení na FB, ta dotyčná ho našla někde na netu. Já jsem je zkoušela už někdy během listopadu na zkoušku a tady se potom objevilo spoustu krásných.
Pro letošek mám dopečeno. 15 druhů. Ukončila jsem úly, dodělala vaječňák, sirup do svařáku a teď budu mít 14 dní nohy na stole
. Až do vánočky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY