Jos my jsme chodili do Billy v Rakousku, kdyz jsme byli na lyzich. To byl uplne jiny obchod. Chapu, ze sortiment treba jogurtu a uzenin je tam jejich, jiny, ale treba pecivo, ovoce a zelenina, hotova jidla nebo polotovary, to bylo uzasny.
Čas vánoční...
continuity My to taky se ségrou dělávaly, když jsme byly malé, perníčky pro celou třídu, tak jsem to zavedla i tady, děti to dělaly už loni a musím říct, že to mělo neuvěřitelný ohlas, měli i pro učitele, normálně se s tím lidi fotili a dávali fotky na FB.
Několik matek mi pak do skupinového chatu děkovalo. A to nebyly žádné dárky, prostě to normálně leželo na stole v rámci vánočního potlucku.
Tak doufám, že jsme si je nezomazlili a letos budou dojatí taky!!! ![]()
Gatita Hele, ještě můžeš zkusit ty tvoje sušenky rozdrtit a udělat nějaké nepečené koule, když to nastavíš karamelem, případně přisypeš nějaké koření, aby to mělo trochu grády, tak s tím ještě můžeš nadělat hodně parády-a je to lehké a rychlé na přípravu, ideální pro otrockou práci dětí, jsou to koneckonců jejich besídky! ![]()
Kan No jo, ale to není moc vhodný na vánoční školní besídky. řekla bych.
Garfie No to není.
máte někdo recept na Išlské dortíčky? Hlavně na tu náplň.
Dekuju vsem za tipy, ale ja uz rozhodne nic vyrabet nebudu a tohle testo uz nechci nikdy vudet
Kan Garfie continuity - uz je to upecene a ozdobene, jako pernicky. Zbytek je v mrazaku a casem to dam detem na susenky.
O víkendu jsme s kamarádkou pekly. Máme perníčky a medovníkový koule, ty se osvědčily už loni. Akorát v lidlu neměli karamelový salko, tak jsme vařily normální, ale povedlo se, uf.
Experimentálně sádlovky, ty jsou na hraně připálení (pečeno přesně podle receptu), ale jinak dobrý, možná zkusím ještě jednu várku, sádlo zbylo.
A pak kamarádka našla nějakej americkej recept na "rafaelo", v krámu půlku věcí z toho neměli, tak brala "něco podobnýho". Jsou dobrý, ale ten recept už asi nikdy nedáme znova dohromady ![]()
Josef zdraví.

Mulen My jim teda neříkáme išlské dortíky, ale je to to samé :o)

DruI díky moc ![]()
Mulen u nás doma se do náplně na išlské přidávala ještě pomerančová šťáva. Moje děti to neměly rády, tak to plním kávovým krémem. Vejce jsme náplně nedávali. Ale do těsta ještě trochu skořice.
Kokoska vidím, že bude víc variací ![]()
Mulenjá dělám těsto tohle.
Přísady na těsto:
300 gramů másla (250g)
320 gramů hladké mouky (270)
160 gramů mletých vlašských ořechů (130)
40 gramů kakaa (33)
160 gramů moučkového cukru (130)
Mulenkrém delam z těch dadoo plnenych rohlíku, ale stačí méně (co zbyde nacpu do úlů).
Krém:
250g másla2 lžíce rumu (nikdy tak málo nedala...)200g cukru, marmelada
Kaše do krému:
1/4l mléka2 lžíce hrubé moukyVanilkový Cukrmleté ořechy
continuity díky. Ta kaše do krému, to je co?
Mulen v podstatě bešamel, u nás se krémy takto nastavovali. Já nemám moc ráda těžké náplně, tak mi tahle dost vyhovuje.
Ale můžeš utřít jen to máslo. De facto je to podobné jako originál, akorát bez vejce.
continuity já taky nemám ráda těžké náplně. Asi vyzkouším ![]()
Mulen U nás je náplň mleté ořechy, marmeláda, rum. Bez vajec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY