Evaeva Na mě je to moc sladké, i ta hořká kolekce, natož ty plněné, ty mi úplně drhnou v krku. Moc na to sladké nejsem, no ![]()
Čas vánoční...
olte cena klesá až od května. To se promítne až do příštích Vánoc. Ceny na letošní Vánoce i příští Velikonoce jsou už rozdány.
Myrtila tak to chápu. (Já naopak nechápu, jak může být hořká čokoláda pro někoho sladká
)
Evaeva No, může být
Já jsem to sladké nikdy moc nejedla, a teď mám tu chuť ještě víc citlivou, jak jsem měla těhotenskou cukrovku a sladké jsem nejedla vůbec, takže mi chutná sladce třeba i samotné mléko. Takže klasická kolekce, i hořká, je na mě moc, no ![]()
olte no ale oni museli tu cokoladu nakoupit drive nez v kvetnu a stale je ta cena na nasobku predchozich let

Taky se pamatuju, to jsem musela byt jeste hodne mala, ze nejak nebyly cokoladovy figurky k sehnani nebo byly drahy, tak jsme balili do barevnych celofanu nejake bonbony. Ne teda cucave, byly taky cokoladove, ale nebyly to figurky. A pak ty kolecka z polomaceneho zele jsme navazovali na nitky, aby se to dalo povesit.
Naši dostávali v práci kolekci oba, velkou. Dvaadvacátého večer se sesypaly do mísy, vázaly se uzlíky na šňůrkách a taky se ty šňůrky ve špičce alobalu pořádně zmáčkly, aby se neurvaly ![]()
U našich se totiž stromeček zdobí 23. prosince odpoledne, vždycky to byla moje nejoblíbenější část Vánoc, miluju stromečky a jejich zdobení.
A kdyby měl někdo o adventu čas...

dzizisketa díky za tip!
dzizisketa u nas taky byla kolekce z prace, ale asi byla mama na matersky se segrou nebo nevim, jen si pamatuju ty barevny celofany. Stromek se taky zdobil den predem a delam to tak dodnes.
Kokoska my jsme ty celofány nějaký archivní měli doma, myslím to byly fakt i nějaký vyloženě vanocni na to určeny, takže to možná bylo driv běžný?
Potrefenáhusa je to mozny, ale to uz je pres 60 let ![]()
Kokoska však to je klidne možný
Potrefenáhusa jo ty celofany měla i babička.
Za mého dětství byly a balily se bonbóny i vlastní.
olte no ale oni museli tu cokoladu nakoupit drive nez v kvetnu a stale je ta cena na nasobku predchozich let
jasně, ale když vezmu, kolik je v té kolekci čokolady (na váhu), tak je to prostě silně přestřelené... i vůči tabulkové čokoládě. Má to být prý nějaký marketingový tah....
olte zejména když v těch běžných kolekcích je "kakaového čehokoli" fakt minimum
přesně tak
oltenevidím důvod, proč by nemohli dát takovou cenu. Normální zákon poptávky a nabídky. Pokud to za tu cenu koupí dost lidí...
Evaeva jen se připravují, aby mohli "zlevnit", tak to bude už u všech sezónních potravin
andulka01 no jasně. Ale je to jejich svaté právo
oltenevidím důvod, proč by nemohli dát takovou cenu. Normální zákon poptávky a nabídky. Pokud to za tu cenu koupí dost lidí...
tak samozřejmě, že takovou cenu mohou dát, já jen píšu, že je značně přestřelená
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY