Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 21:52
Reakce na Evaeva:

prostě nevysypával prášek, nebral si nože ležící na lince, nevyléval vodu z láhve na podlahu

​Tak to jsi vyjmenovala vsechno, co Tonda dela

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 21:58

Dcera se ostříhala naštěstí je kučeravá, takže to ani není moc vidět, ale já měla málem infarkt, když jsem jí večer v koupelně svlékala a najednou z ní začaly padat chuchvalce a volné prameny vlasů... Tak já ji to pěstuju jak můžu, je jí 4 a půl a za tu dobu jsme jí stříhali jen jednou, víckrát nebylo třeba, neudělají se z toho ani dva culíky a ona to ještě ostřihá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 21:58

711990 já teda vím, že první syn byl na výchovu v tomhle období jednodušší než některé jiné děti. No takováhle pravidla respektoval, alespoň většinou. Uměl se zastavit před přechodem, z prolézačky lezl vždycky pozadu,... Třeba na prolézačce mladšího nechytám a v 99% případů mu to vyjde, ale já vždycky trnu u těch jeho pokusů. A mohla bych pokračovat, při houpání se pořád pouští a ukazuje mi, jaký je frajer, stoupá si na takových těch pružinových houpadlech,... No ještě si s ním užijeme.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:10

Evaeva :D tak to maj kluci stejne no!

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:11

Staršímu je 5,5 a zrovna dnes absolvoval svůj první kroužek, přihlásili jsme ho na takovou tu všeobecnou pohybovou průpravu. Byl nadšený a lital tam jako torpédo, myslím, že kroužek bude mít úspěch. Ještě loni mi na jakoukoli další organizovanou aktivitu přišel malý, školka sama o sobě je jeden velký kroužek, přesně, jak tu někdo výše psal. Byla bych bývala stála o plavání, žel covid. A taky hraje roli, že jsem byla doma, takže ve skolce nemusel být od pondělí do pátku a nevyzvedávala jsem ho o půl 5, že. Takže nudná odpoledne nehrozila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:14

711990 no, pro mě je to fakt trochu prozření. Protože ho v tom fakt nechávám vykoupat, na hřišti ho nechytám, když se nedrží, tak nehoupu,... Akorát autem ho sestřelit nenechám:) Takže nechápu, že to furt dělá:)

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:15

Mohučanka myslim, ze jednou se ostrihaji uplne vsechny deti ja si treba, uz asi v osmi, rozsirila ofinu az nad usi. Proste predni pulka hlavy jak jim carrey v blby a blbejsi, vzadu za usima pokracoval zbytek dlouhych vlasu. Pred dovolenou. Takze tenhle super uces jsem mela jeste par let na fotce v pasu.

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:19

Zuzuli takhle se bojim, ze by dopadlo naše dite, kdybych mu ostrihala ofinu, díky, raději sponku

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:19

Zuzuli moje ne, ta mladší bojuje o každý milimeter. Už ve školce se měřily, kdo má delší cop.

Řekla bych, že jsou lepší ty deti, co sestříhaji sami. 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:33

Potrefenáhusa Moje děti si tak po roce obě ty sponky začaly vehementně sundávat. Tak odpocitavej a brus nůžky. Ale už se zase česat nechají, jsem ráda, nosej dva culiky, což jsem vždycky považovala u dětí za ten nejblbější účes, co se muze dětem udělat a proč to ty rodiče nevidi....:-D Ale ony si nic jiného nenechají:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:42

Karja mě se dva culíky na holčičkách líbí, nebo dva copánky. 

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:44

Karja dva culíky jsou roztomilý, já je mám ráda a přijde mi, že je teď nevídám skoro vůbec. Máte plastový berušky?! 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 22:59

Tak ja jsem zaostala, ja se ostrihala az ve 14. Ale zato serezavacem na styl Barbucha

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 23:08

Jejda, krouzky! U nas to je jasne, syn nechce nikam chodit, ze zasady. Ma teda ve skolce anglictinu, ale to jen proto, aby mel nejakou zmenu. Je to jen na 20 min, spis takove zpestreni odpoledne.

Jinak kdyz nechce, nechce. Nebudu sestilete dite nutit do krouzku. Taky aby toho nemel moc, navic vylozene nesnasi cokoli, co smrdi tymem, drilem, chlapskym kolektivem a porvavanim. Takze ma 2x tydne fotbal. O tom, ze bude mit v jednom dni soubeh dvou krouzku, radsi pomlcim.

Neni to tak, jak to vypada, zatahl ho tam kamarad, ale stejne, to bych nevymyslela. 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 23:16

žluťásek Méně, máme obyčejný gumičky. Jako já to musím mít hotový tak za dvě vteřiny jeden:-D. Není to legrace, déle nevydrží;-)

Offline slniecko admin
19652 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 01:50
Reakce na continuity:

Garfie slniecko tak takový scénář: dítko tráví hodne času na YouTube, jako fakt hodně hodin denně. Je trvání na tom, že si udělá úkoly ( pořádně) a bude dělat i něco jiného tlačení nebo podržení?

A ten příklad není tak daleko, mám v okolí pubertaka, který během karantény trávil celé noci na internetu, pak se nějak zmátořil na vyučování a po obědě zalehl, aby mohl v noci zas koukat. Pritlaceni nebo podržení? Jeho matka to neřešila, otčím nechapal. Jeho spolunespavec mi vysvětlil, že nemusí ráno vstávat, protože nema žádné povinnosti, tak co. S jeho matkou jsem se neviděla, tak nevím. 

Fakt si nepredstavujte, že nás téma dětma stojím s bičem, ale toto je pro mě úplně přes všechny limity. A

​To by som nenazvala ani jedným, to je bohapusté zanedbanie.

Myslela som skôr, že či dieťa tlačiť k nejakým výkonom, či už školským, alebo mimoškolským (tým nemyslím základné povinnosti) tam si myslím, že je rozdiel, či dieťa, ktoré trebárs chce a neverí si, alebo má aktuálnu krízu podporím, alebo či dieťa, čo niečo fakt nechce do niečoho tlačím.

Dcéra mala spolužiaka, ktorý je geniálny v dejepise, snáď nie je niečo, čo by nevedel, ale jeho rodičia rozhodli, že pre nich nie je dobré nič iné, ako medicína. Tak študuje medicínu. Ako to dopadne som sama zvedavá, ak sa to vôbec dozviem, ale to je ten tlak.

Keď sa známi rozhodovali, či dať, alebo nedať dcéru na 8-ročné gymnázium, ona chcela, ale musela sa na prijímačky učiť a oni jej v tom pomohli, aj keď sa jej už niekedy nechcelo a mala toho plné zuby, aj keď na to gymko aj tak chcela, tak to je tá podpora.

Offline slniecko admin
19652 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 01:54

continuity

A teraz ma napadlo, že psychoterapeut Peter Pothe mal na túto tému nedávno internetovú prednášku, asi bude zavesená na fb psychologie.cz

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 02:26

Karja jak jako, že pohrozila som, že kto je zlý, zaspáva sám a fungovalo to?!

U nás to spustí hysterický plač, že chce spať so mnouuuuu!

A syn chodí po obede, zatiaľ ho vyberá babka, dnes som ich našla už po spaní, ona zuriva, nebaví ma to stále riešiť. Ale keď muž bude môcť, bude ho vyberať on. 

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 03:23

Kluci ve školce chodili na výtvarku a angličtinu (nic se nenaučili Garfie ale měli to místo spaní). Bylo to 1x14 dnů, takže na střídačku. Pak chodili do sokola.

Staršího vzali po přijímačkách na výtvarku v ZUŠ už ve školce. Bohužel to po druhé třídě vzdal a nikdo jsme nebyli schopni ho přinutit. Teď si kreslí pro radost, aktuálně jede v japonských mangách kreslenych tužkou i na grafickém tabletu. Talent má, sám se ke kreslení vrátil, ale stejně je mi líto, že nezůstal v zušce, měl báječnou učitelku a dělali fakt kdeco. I landart, vizualizace, měli kempy, atd. A toje obycejná vesnická liduška. Takže odpověď pro @continuity, někdy je nejde přinutit ani za zlaté tele.

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 03:27

Jo a jak je tady řeč o malých nespavcích a nejedlících, tak desetiletý včera snědl jen jabko a banán, dělal všechno proto, aby neusnul, i když věděl, že dneska musíme vstát brzo. Takže dneska byl zelený jak sedma, bylo mu blbě od břicha a jestě byl jak osina v zadku z nevyspání. Cele dopoledne trvalo, než se to nějak srovnalo, protože jsem ho donutila se najíst a zajít si na záchod. To jen tak, kdyby si někdo myslel, že jen malé děti jsou na palici.