Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 17:56
Reakce na Sweet Potato:

continuity Tak pokud rodiče fakt nic lepšího nevěděli, tím spíš jim to nelze vyčítat.

​Já to těm rodičům nevyčítám. Spíš jim to asi vycitala dcera 

Ale zajímavé to začne být ve chvíli kdy rodiče i ví, ale nechávají tomu volný průběh a z toho to asi začalo. Protože já samozřejmě tuším k čemu to vzdělání je dobré. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:02

continuity jo, nějaké popostrčení je asi potřeba, taky závisí na povaze dítěte. Skoro bych řekla, že u mě bylo celkem jedno, co říkají rodiče, hlavně v pubertě. Ale zároveň jsem tušila, že maturita a následná výška je více než žádaná. Ale nějaké honění k učení žádný efekt nemělo. Zároveň se tu vracíme k českému školství, které zabíjí v dětech tu chuť do vědění.

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:09

Já jsem byla včera na třídních schůzkách ve školce a zdá se mi, že naše dítě bude asi ze třídy jediné, co nebude chodit na žádný kroužek. Až projeví zájem, ráda ho podpořím, ale myslím že na to má ještě dost času.

Paní učitelka naopak jiným rodičům vymlouvala hlásit nové tříleťáky na angličtinu, sportovky, že toho budou mít za dopoledne ve školce až až.

Já jsem vůbec byla tou nabídkou kroužků překvapená, jeden končí dokonce až v půl sedmé

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:12

continuity Tak ten příklad závisláka na PC je úplně mimo moji realitu, já to tolerovala jen u polovičního, fakt nechci být za macechu, když tu býval jednou za čas, na výchovu má vlastní rodiče. :-) Moje děti mají čas na PC přísně odměřený, minimálně se u nás odevzdávají všechna zařízení v osm večer, ale zase jsou pořád relativně malé, uvidíme, co bude dál. 

Mně připadne ta škola jako priorita, pokud pochopitelně dítě v něčem extrémně nevyniká, tam je pak třeba podpořit talent i na úkor jiných věcí, zvlášť pokud k tomu má i zájem. Ale moje děti jsou takové průměrné, žádné vyhraněné zájmy nebo dovednosti nemají. 

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:16

Evaeva Jo, s tou chutí do vědění máš pravdu, na mých dětech jsem tu proměnu viděla úplně zřetelně. A to mají myslím dobré učitele, zvlášť syn. 

žluťásek To je docela síla. Já si pamatuju ředitelku naší školky, která na schůzkách vysvětlovala nějakým ambiciózním rodičům, že pro ty malé děti je školka sama o sobě "kroužek". :-) To se mi moc líbilo. Ten tlak na organizovanou zábavu je v poslední době strašně silný, přijde mi. Taky se na tom přiživuje spousta lidí. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:20

žluťásek U nás ve školce jsou kroužky asi dva a jenom pro předškoláky. Ale teda třídní schůzky máme až zítra :o)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:40

žluťásek hm, a ja práve rozmýšľam, či Alicu na tu angličtinu v škôlke neprihlásit

Vôbec teda nie kvôli mojim ambíciam, alebo že by som mala pocit, že o pár rokov bude hovoriť plynule po anglicky, len mam pocit, že Alica je na tieto hromadné aktivity, že ju to bude dosť baviť. A ten lezecký krúžok jej padol. 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:47

betsey na angličtinu v škôlke by som sa vykašlala. U nás to učili nejaké študentky a vo chvíli, keď deti začali komolit počítanie do desať som ich odtiaľ vzala.

Inak majú dve až tri hodiny angličtiny od prvej triedy + nejaké súkromné hodiny a stav je taky, ze mladšia sa bála si kúpiť v Slovinsku zmrzlinu.

Staršia už tieto základné konverzácie nejak zvláda, ale je v siedmej triede. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:47

betsey žluťásek já Ríšu na kroužky už přihlásila - angličtinu a sportovní hry. Ještě mají dramaťák, tam jsem ho nepřihlásila, nepředpokládám, že hledají režiséra.

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:55

U nás je asi 6 krúžkov, pre predškolákov, v čase a po spánku, a keďže syn chodí po obede domov, tak nič z toho. Akurát sme sa vrátili z výtvarnej a zdá sa, že ten druhý krúžok v CVČ, kam som ho prihlásila, sa neotvára a ja už som počítala s hodinou voľného času pre seba za týždeň

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 18:56

Pinot Noir já o tom ani neuvažuju, i teda proto že ho chci vyzvedávat po obědě a akorát by nám to blokovalo odpoledne. Takže jsem vlastně ráda, že o to ještě nestojí :) myslím že bude mít organizovaný zábavy za dopoledne plný kecky, že to pro něj ještě vůbec není 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:02

žluťásek tak to já vůbec netuším, jestli o to stojí, prostě půjde . Vyzvedávám ho kolem čtvrté a připadá mi, že v jeho věku už se mu bude brzo zdát to odpoledne na jedno brdo. Takže si dvakrát týdně zpestří tu poslední půlhodinu (AJ) nebo tři čtvrtě hodinu (sport) něčím jiným než ježděním auty po koberci (protože odpoledne už žádný tvořivý ani vzdělávací program nemají).

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:05

betsey No hele, ale ona školka sama o sobě je "hromadná aktivita".  Ono to tak nevypadá, ale oni je vcelku málo nechávají jako dříví v lese....běžně s nimi něco tvoří, zpívají, tančí a podobně, on je to fakt jeden velkej kroužek. Nic proti angličtině ve školce, ale pokud jí doma pusíš Pepu Piga v originále, výsledek bude stejný, ne-li lepší. 

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:13

Garfie haha, na školkovou angličtinu mám podobný názor

(paní učitelka to vtipně uvedla na schůzce, budou se ve třech letech učit yellow a dog, pak ve čtyřech letech yellow a dog, pak předškoláci yellow a dog a pak přijdou do první třídy a bude zase yellow a dog. Tak se rozhodněte jestli myslíte, že to děti chtěj

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:13

continuity Garfie dobre, ukecali ste ma

Ako ono to bol taky spontánny nápad, či ju tam neprihlásit, keď som videla dnes v škôlke leták. Ja vlastne neviem, čo v tej škôlke robia, ale je tam spokojná, tak to zatiaľ stačí 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:13

Garfie a pak na tebe dítě na veřejnosti huláká Mummy Pig a může se u toho potrhat smíchy

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:19

betsey zas u nás ve školce děti angličtinu milují, protože na to mají bezvadnou učitelku, původem Češku, ale v životopise má 10 let učení ve školce v New Yorku. Ona si třeba uplete copy, strčí do nich dráty a má tykadla. Mají to dopoledne, čili to není kroužek "navíc", ale mám přesně dojem, že z Peppy nebo Cocomelon Nursery Rhymes dcera pochytí víc a později, až se bude doopravdy učit, jí to třeba půjde snadněji.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:20

Kamaradka ma skolkove dite a taky vymeta krouzky a jeste ma pocit, ze to neni dost. Ze treba jeste necte (jsou ji 4!!). No je mi jasne, ze to je dost soukromou skolkou v "lepsi" prazske ctvrti a jeste si ty deti porad porovnavaji. Ja se na tuhle fazi teda vubec netesim. Garfie Zrovna jazyk mi prijde jako dobry krouzek, samozrejme za predpokladu, ze ho vede nekdo fundovany. Ja si proste myslim, ze jazyk je dneska uplny zaklad a mrzi me, ze ani ja ani muz poradne neumime. Ja umim docela dobre pasivne, ale proste na vysoke urovni to neni.  Skorosoused native speaker zrovna zahajil hodiny jazyku pro deti a skoro nikdo nechce. Sice neni pedagog, ale stejne. V Praze by mu za ty 200utrhli ruce...Tak jsem to domluvila aspon manzelovi

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:21

Nás rodičia donútili chodiť do ZUŠ na nástroj podľa nášho výberu, čo na tom, že sme hluché a melódia a rytmus nám nič nevraví (hlavne mne teda:)). Učiteľka na teoretickej príprave bola zo mňa vždy zúfalá, doteraz si pamätám jej prevracanie očami. A že ja si máločo pamätám :))

Syna hlásim na športovú prípravu, to ho veľmi baví ale predpokladám, že to dopadne ako minulý rok, pár hodín a potom to zákazu. Plus bude s jeho kamarátom chodiť s trénerom plávať (ten kamarát musí kvôli skolioze a hodí sa mu parťák, tak snáď sa syn aspoň dačo priuci). Inak ma on problém udržať pozornosť, spoločne aktivity dosť ignoruje, takže nejaká angličtina alebo iné ambície by boli aj tak vyhodené peniaze. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:23

Jinak myslím, že školková angličtina s Ríšou bude mít šťávu. Dnes prý: Mami, co je to parallelogram?

Já: Eeee, nooo, ten, kosodélník!

On: Haha, kosoprdelník!