Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:24

Mohučanka u nás by to bolo až po škôlke, resp. poslednú hodinu, kedy ju tam už nenechávam. Ale Cocomelon nursery rhymes Alica zbožňuje, takze vlastne angličtinu už má 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:25

Tak já jdu zrovna z třídních schůzek. Kroužky u nás mají jen předškoláci, protože jsou místo spaní nebo odpoledne, ale slečna angličtinářka se byla přestavit a myslím, že to nebude špatné, je to teda studentka, ale doktorského, má prý i jiné kurzy. Dost rozumím Pinot, když je tam to dítě až do odpoledne, taky bych ho taky přihlásila. Syn by měl chodit ještě na cvičení do DDM (bohužel do sedmi, ale máme to před domem), akorát musíme nacvičit to předávání.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:27

žluťásek Víš co, ono je to dobrý pro děti, co musej být neustále společenský zabaveny jako ty moje. Já bych to ocenila, že by to břímě zábavy někdo vzal jedno dvě odpoledne za mě:-D. Pro moje obě holky je teď kroužek jen ,,Vaříme s dětmi,,. No tak to tem ostatním rodičům fakt neudělám, jim by se to změnilo na kroužek ,,Zkazeny odpoledne,,:-D

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:30

A ja jsem tady za kamaveda matku.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:31

continuity Vůbec, ani pokoj si pořádně neuklidej:-D

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:32

A jedna mala sťažnosť, ale fakt neznášam, keď muž príde domov večer o siedmej. Potom namiesto pokojného kúpania a spánku o ôsmej tu mam šialene preťažené hyper aktívne dieťa, ktoré sa tu s otcom besni do deviatej a potom nevie zaspať a ráno z postele ju musím ťahať ja

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:40

Dnes jsem se viděla s kamarádkou, která má 4měsíční miminko a nějak přišla řeč na to, co budou dělat v zimě. My v zimě pořád chodili ven i dvakrát denně, stejně teď ani kroužky a kluby nefungovaly, ale tak jsem přemítala, co tu máme. V komunitním centru u katolického kostela funguje denně dopoledne klub pro malé děti, před covidem jsme tam necelé dva měsíce chodili na nějaké cvičení s batolaty, to měl Rosťa třičtvrtě roku a byl tam vždy nejmladší (ale nikoli nejmenší). Úplně nejblíž máme bývalou kotelnu adaptovanou na kostelnu nevím přesně které evangelické církve, kde funguje klub pro rodiče s dětmi v pondělí dopoledne. Prý uvítají zejména rodiče, kteří by se aktivně zapojili. To bych asi úplně nesplňovala. A pak tady máme ateistický klub Benjamin, který nabízí i jesle a školku a nějaké vedené kroužky. Budu to asi muset podrobně prozkoumat, myslím, že Rosťa by nějakou pravidelnou interakci s dětmi teď už i ocenil. 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:46

Karja tak to zas pozor, o víkendu uklidily. Jen to stálo MĚ šest hodin života!

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:47

continuity Právě. Správně by tam neměly ani ten bordel udělat:D. Nemáš to vůbec nalajnovany;-)

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 19:50

Ono to tak asi nevypadá, ale já proti kroužkům ve školce fakt nic nemám jen mě překvapila šíře nabídky a fakt, že jsme asi jediní asociálové, co o tom ani neuvažují. Ale možná je tam víc asociálních dětí asociálních rodičů, kteří nebyli ani na schůzce

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:13

Já jsem přihlásila dceru na sportovní všeobecnou přípravku, něco jako Sokol, doporučila nám to i fyzioterapeutka, načež dcera prohlásila, že tam v žádném pšípadě chodit nebude, a když jsem řekla, že se tam půjdeme podívat, abychom to zkusili, tak řekla, že NIKDY nebude zkoušet nic nového

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:20

Ach jo a ráno idem so starším na krv. Keby som nešla autom, dám si snáď ráno panáka, lebo to bude strašný boj. Jemu stačí, že bude nevyspaty, už to sa s ním ráno nedá vydržať a branie krvi bude uplna apokalypsa. A to musím ráno ešte odviezť mladšieho k babke, rýchlo oboch nachystať, s dvomi unavenymi deťmi, to aby som ich naložila do auta ešte teraz večer

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:21

dzizisketa u nás je klub i při DDM, křesťanský klub tu máme taky, párkrát jsem tam taky byla. Mimochodem jsem včera potkala tu "vedoucí" na hřišti, hlídala děti kamarádkám, měla tam DEVĚT dětí rok až jedenáct let:), víc jich teda bylo těch starších Na dlouhou zimu je dobré cokoliv, na mě dneska padl nějaký splín z toho, že se blíží podzim, zase všechno zavřou a já tu budu bloumat s dítětem (dětmi) po opuštěných hřištích. Jinak mi vychází jen jeden den, kdy nic nemáme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:22

Mrakoplas nemají u vás takovou tu vibrační včelku? Jinak přeju pevné nervi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:25

žluťásek víš co, kdybys tam to dítě musela mít až do čtyř, pěti třeba, ani bys o tom neuvažovala a někam ho přihlásila

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:38

Mrakoplas no úf, ľutujem a držím palce 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:51

Mrakoplas ajaj, rozumím tvým obavám, apokalypsa je přesně to slovo, které by braní krve znamenalo i u nás. Moc držím palce.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:51

Evaeva tak u nás ve školce to bylo tak, že si je jedna učitelka někam odvedla a tam s nima třeba tančila. Akorát u nás se odpoledne chodilo ven a tam byly až do vyzvednutí a to by mi bylo líto, kdyby nebyly odpoledne venku kvůli kroužku. 

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:52
Reakce na continuity:

A ja jsem tady za kamaveda matku.

Jos Já ti rozumím a mám podobný problém, ale právě proto vím, že školková angličtina to rozhodně nevytrhne a opravdu dítě udělá větší pokroky tím, že mu budeš pouštět doma pohádky v angličtině, klidně výhradně. :-) Tím ale neříkám, že tam nemá chodit, jen od toho nesmíš mít žádná očekávání. 

To se teda vlastně týká asi všech těch kroužků pro úplně malé děti, vůbec nic proti nim nemám, zvlášť pokud dítě nechodí do školky, tak jsou úplně super, ale nic moc "navíc" jim to nedá a tak je k tomu třeba přistupovat. Kamarádka se třeba dost divila, že její dítě po roce školkového kroužku hraní na flétnu vydá asi tři tóny. :-)

dzizisketa No tak to máš slušný výběr, různá ta katolická dětská centra bývají podle mých zkušeností docela fajn.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 20:55

continuity Tady se odpoledne chodí ven jen, když je hezky. Ale tak ten kroužek trvá třeba půl hodiny, potom se zase připojí ke zbytku, kromě plavání teda:)