Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42034 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 22:42

MP Meri tak to neni koncept pro kazde dite a kazdeho rodice. nase ucitelka sice porad neco mele o studiu nasich deti a nejakych studijnich predpokladech (ve treti tride ZS), ale jeste nedosli ani k takovym vecem, jako je cteni s porozumenim nebo vyhledani potrebnych informaci v textu (cviceni na toto nosila domu ve druhe tride, ale to meli mladou progresivni ucitelku).

viktorka_od splavu biflovani je uplne na nic, mozna v nekterych oborech, jako nejake zakladni penzum vedomosti musi byt, ale bez porozumeni je to stejne nanic. necekane velke mnozstvi dospelych si neumi ani sestavit rovnici o jedne nezname, kdyz potrebuje neco spocitat, pritom je to nejrychlejsi zpusob, pokud to uz nedavam z hlavy.

jak se za mne ucila historie tak to nebudu ani komentovat, protoze nabiflovat se data, jmena a udalosti bez porozumeni kontextu tech udalosti je uplne, ale uplne k nicemu. to vic rozumi historii muj muz, ktery ji mel na stredni mozna rok, jenomze jeho mama byla fanda a ty veci mu vysvetlovala, proc se to delo.

hrozne bych chtela verit, ze se zlepsilo, ale bojim bojim, ze ne. 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 23:05
Reakce na MP Meri:

Renusatko Šmarja, a to je co za koncept ? Já jsem teda k takovýmhle metodám skeptická ... 

​Fakt? Mně to přijde jako ideální stav. Učit se jakoby náhodou, propojit látku různých předmětů tak, jako v životě. V takové škole bych se chtěla učit, vyučovat i nechat tam učit se své dítě.

Offline Garfie
28117 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 00:21

continuity My právě máme apku, která i vysvětluje, proč to tak je/není, což je fajn. Ale tak pokud ji to nebaví, není co řešit. Nějak se s tím popere, ale je to záběr teda :-( (hlavně pro tebe, haha). Zase po B jsou nejhorší, to si odbydou hned na začátku a pak už je to jen lepší a lepší :-)

Offline viktorka_od splavu
48986 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 08:28

continuity tak biflovani nebylo nic moc (btw ja si do dejepisu delala vlastni casovou osu abych se v tom zorientovala, taky nechapu proc jsme se to ucili tak blbe), ale dnes mam pocit ze se neuci proste nic. namisto biflovani nic novyho nemastoupilo, takze jak drivi v lese a neumi lautr nic (hlavne ze nosi jednicky

48986 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 08:29

continuity jinak ohledne vyjmenovanych slov, co si vzpominam, proste jsme se je naucili nazpamet, asi co tyden to pismeno. vic bych v tom nehledala a neresila...

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 08:38

continuity Syn mého šéfa chodí na úplně běžnou základku. Chtěl po tatínkovi pomoc se slovními úlohami, tak mu šéf vysvětlil metodu sestavení rovnice o jedné neznámé (a divil se, že to kluk neumí, nicméně ho jen podezíral z nepozornosti). Nato mu učitelka vzkázala, ať synovi neplete hlavu, že tyhle staré metody už se nepoužívají  a děti na odpověď musí přijít logicky. Jaká je ta logická cesta a proč je šéfův syn jediný, který si poradí s každou úlohou, už nevysvětlila.

Offline Sweet Potato
39765 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 08:48

Pinot Noir Jasně, přijít logicky. Ono to zní hezky, ale vocať pocať. Ještě “soft skills” je takové zaklínadlo dnešních dní.  Na tvrdé stačí internet přece. Vídám děti, které si násobilku dopočítávají ještě na nižším gymnáziu. Protože hamba biflování, že. Zjišťuju, že takové to “i kdyby tě o půlnoci vzbudili, musíš umět...” mělo něco do sebe.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 08:56
Reakce na Sweet Potato:

Pinot Noir Jasně, přijít logicky. Ono to zní hezky, ale vocať pocať. Ještě “soft skills” je takové zaklínadlo dnešních dní.  Na tvrdé stačí internet přece. Vídám děti, které si násobilku dopočítávají ještě na nižším gymnáziu. Protože hamba biflování, že. Zjišťuju, že takové to “i kdyby tě o půlnoci vzbudili, musíš umět...” mělo něco do sebe.

​U půlnočního odříkávání souhlasím s násobilkou, možná vyjmenovaných slov apod. Už moc ne s bitvou u Kresčaku a  dat narození spisovatelů národního obrození. To se mi zdá jako holej nesmysl a prostor pro to prolínání znalosti.

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 08:58
Reakce na žluťásek:

​U půlnočního odříkávání souhlasím s násobilkou, možná vyjmenovaných slov apod. Už moc ne s bitvou u Kresčaku a  dat narození spisovatelů národního obrození. To se mi zdá jako holej nesmysl a prostor pro to prolínání znalosti.

Offline Sweet Potato
39765 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 09:02

žluťásek šiš samozřejmě, to jsem fakt nepovažovala za nutné (no dobře, byla jsem líná) dopisovat celé.

Offline Aranel
6403 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 09:10

MP Meri Vždyť to je ale vlastně hodně praktické. V normálním životě pak taky spíš plánujete cestu do Plzně (benzín, odjezdy, trasu atd.), než že byste dejme tomu vyjmenovávala krajská města podle pořadí. Mně to přijde super.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 09:14

Já normálně asi budu muset svému dítěti začít cenzurovat knížky!

Včera jsem přinesla z knihovny takovou knížečku, hezký obrázky to mělo, napsal to můj z puberty oblíbený norský spisovatel. Chlapeček vozí medvídka na kole po městě, zažívají dobrodružství. Až je srazí auto, chlapeček se nehýbe. Medvídek čeká, až se chlapeček vrátí z nemocnice, čeká, a čeká a ČEKÁ....  Syn na mě koukal z postýlky, co teda jako bude   Ach jo, no. Asi se vrátíme k leporelům

No a pak jsem narazila na novější díly Maxipsa fíka (divoké sny), a tam jsem se u jednoho dílu taky málem rozbrečela. U dalšího mi bylo vyloženě úzko. Bylo to hrozné! A pak už jsme se radši nedívali. Já jsem asi poslední dobou nějaká moc citlivá nebo co. Maxipes i ta knížka jsou tedy určené pro starší děti, ale stejně.

48986 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 09:21

Gatita tak priste jeste Broucky;-)

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 09:32

Gatita Maxipsa můj roční syn miluje, jak uslyší tu úvodní melodii, už letí. Ale ty nové díly se mi vůbec nelíbí, poustím jen staré. Taky jsem zjistila, že i Bob a Bobek mají nějakou novější řadu, ta taky stojí za prd - příliš barev, postav, ječení, pitvoření. Ani synkovi se to nelíbí, a toho nemůžu podezírat z nostalgického nadržování starým dílům 

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 09:34

Pinot Noir ta znelka je super,skoumal je klasa!u nas se taky libi.

Offline brrr
12209 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 09:35

Gatita Tak to mu až povyroste nečtěte Pinocchia, to je taky hrůza (ohořelé nohy, oběšení, atd.)

Offline Garfie
28117 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 10:23

Gatita Tak doukud neumí číst, můžeš si ty dobré konce přimyslet. Mně dcera jako malá plkávala i u Polámal se mravenček , ale teď s ní nehne skoro nic, přečetla Bratry lví srdce, Babičku drsňačku a neuronila ani slzu!!!

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 10:25

Gatita ja som cenzurovala...mladšiemu (má 10) ešte cenzurujem.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 10:31

Ja jsem stara konzerva, podle me se nektery veci nelze naucit jinak, nez starym dobrym biflovanim. Ja navic potrebuju ve vecech rad a prehled. Z takovehle vyuky bych mela jako dite akorat tak bordel v hlave.

To jako postupne naplanuji cestu do vsech mest, aby se naucili, kdo vyznamny se tam narodil/pusobil a neco o nem? A dokud nenaplanuji cestu do jizni Ameriky, nedozvedi se, co tam roste za vegetaci? Kdepak, chaos, nic pro me.

48986 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 10:57

MP Meri osobne teda netusim co roste v jizni americe, prestoze moje skolni dochazka byla na biflovani zalozena. rad a prehled je super. ja si radim sama, tak si to i lip zapamatuju. blby je, ze dnes fakt ten “rad a poradek” nebyl nahrazen vubec nicim, ani cestama do plzne. docela drahy hlidani..