viktorka_od splavu Jenže jinak by zase od první do třeba takové 5 nemusel do školy chodit, když to všechno uměl. Tak tam mohl sedět a koukat do zdi a to není řešení. Nemůžu čekat, že ve 4 letech bude násobit a v 11 bude pořád jen násobit. Protože to vše a mnohem víc znal před nástupem do školy. Ta škola funguje prostě jinak, tam není napřed...on je na svojí úrovni. Zbytečné mi to rozhodně nepřijde, kdyby každý měl být jen tam, kde je dav a jeho vrstevníci, tak se lidstvo nikam nepohne. Jeho matika zajímá a jestli bude vycházet a bude dál pokračovat tím směrem, tak je mi úplně jedno, jestli je 3 roky nebo 10 let dopředu
Vše o těhotenství a dětech
Renusatko no to právě nejsme ve při, naopak. pokud ho baví matika, ať dělá matiku klidně na vš úrovni, jak nejvíc je schopnej, furt dál. to mi přijde zajímavý a smysluplný. zbytečný mi přijde vzít si učebnice pro další ročník a učit se předměty (=to co je v učebnicích) dopředu. tak jsem to možná jen blbě pochopila
Lamicka ano, samozřejmě.
Máme novej uspávací hit - stokrát vyhodit věci z postýlky (dudlík, polštář, plyšáky) a dokola řvát, že je chce zpět ![]()
Pinot Noir bezva hra, aport:-DDD
Isla som na ciastocny uvazok v maleho 13 mesiacoch. Nebojte sa, ono to vsetko pojde.
viktorka_od splavu tak to jo. To jsem to opravdu napsala trochu nešťastně.
Garfie se mi ty telefonni apky prilis neosvedcily, protoze dite to stejne dvakrat nebavi a navic nejsem schopna zpetne pracovat s tim, proc udelala chybu. ztistila jsem, ze takove veci jako je tvoreni novych slov priponami a predponami ji naopak bavi a mam pocit, ze to pomohlo tak trochu systemove, nez jenom biflovat slovicka nova.
jinak dnes jsme uz u "v" zatim teda jenom predpony vy- a k tomu dostali precist asi 12 stranek z normalni knizky drobnym pismem psane :D a tri huste psane stranky z prvouky o Vesmiru, ale to nastesti vice-mene umela uz loni. ja uz na to rezignuji, budeme delat, co stihneme a zbytek dej se vule bozi. co me stve, ze timto tempem nemaji sanci se to poradne naucit, aby to poradne dostali pod kuzi.
viktorka_od splavu ja to pochopila tak, ze v te skole se na nejake rocniky proste nehrajou. deti si kazde jde svym tempem. umim si predstavit i to, ze v matice je na urovni sedme a v cestine pate.
Pherenike ber to! protoze castecny uvazek s volnou pracovni dobou je poklad. i kdyz je to driv. navic mozna budes schopna to natahnout i na nejake delsi obdobi nez jenom do zari. prijde mi to mnohem lepsi nez valit rovnou na plny (jako jsem potrebovala ja). takovej pomalejsi nabeh proste.
jinak ono se to ma tak, ze jak se clovek od tech deti trochu osvobodi, tak si lepe uzije ten cas, kdy je pak ma. vic se na ne tesi a tak vsechno. dalsi vec je, ze ziskat trochu casu pro sebe, treba se pres obed stavit nekde v krame, nebo cestou z prace nakouknout. alespon na chvilku, ale je to mnohem lepsi nez behem te materske, kdy clovek vsechno musel ukrutne planovat. fakt bych se toho nebala.
continuity Zníš tak pozitivně, že se do té práce začínám těšit
Akorát se teda bojím, jak zvládne maloš jesle (a jak to zvládnu já
).
continuity Jj, přesně tak to je. Oni vlastně jinak ani mimo matiky, češtiny a angličtiny další předměty nemají. Zbytek je v tématickém celku. Takže ne přírodověda, vlastivěda, a tak. Ale souvislosti. Je to většinou záležitost dva dny v týdnu tři týdny na téma.
Jedu na výlet motorkou z Prahy do Plzně...Kudy pojedu, kolik benzínu budu potřebovat, přes které pojedu kraje, v kterých městech se podíívám na kterou památku, v kterém městě se kdo zajímavý narodil, kolik mě výlet bude stát...každé dítě dostane nějaký úkol, knížky, internet a potom to prezentuje ostatním.
Nebo lidské tělo, každý má jinou soustavu, hledají lepí obrázky, vykládají ostatním, skládají model...nikoho moc nezajímá, že je to třeba učivo myslím 7 nebo 8 třídy.
Nebo optika v praxi, zkouší zrcadla, vytváří foťák z plechovky, fotí, vyvolávají fotky ve sklepě.
viktorka_od splavu
, jj, zrovna v češtině si třeba myslím, že je tak +- na té 5 třídě.
umim si predstavit i to, ze v matice je na urovni sedme a v cestine pate.
no to ano, to už tak bývá:-) já to (asi blbě) pochopila tak, že dítko se učit sice nemusí, ale chce, tak se prostě učí dopředu školní látku. no a to mi připadá prostě takové málo zajímavé a neužitečné, resp. asi takhle - pokud je dítko dobrý na matiku a hodně ho to baví a zvídavý a žene se dopředu tak bych mu samozřejmě umožnila "být dopředu" ve smyslu rovnice když ostatní teprv ledva chápou násobilku, ale hlavně bych se ho snažila zaujmout různýma zajímavostma a špekama, různý rébusy a logický odvozování a praktický výpočty něčeho.. atd. klidně s nějakým profíkem placeným (představuju si to asi jako hurvínek válku ale tak třeba můj muž by tohle konkrétně s dítětem dělat mohl, ho to samotnýho baví - a ty třeba taky)
Renusatko juuu ale to je úžasný, to zní jako skvělá škola! pokud to tak vážně funguje, bomba! já o takových metodách max tak něco viděla v televizi:-)
Pinot Noir pointa tkvi prave v tom, abys to zvladla ty. on pak tam rad pujde, kdyz ty budes v pohode. jak zjisti, ze tobe je to lito, za zavetri bude. mladsi byla od dvou let v takove soukrome skolicce a bylo to super, pro vetsi dite uz ne, ale od dvou do tri parada. pro ni to byla dalsi komunita lidi, kde ji maji radi, podobna jako babicky, svagr a aupairka - to byla treba sousedka, co mela psa a ted je to meho muze kamoska.
ja jsem vzdy mela deti na hodne volnem spagatu - kdyz se oni nejak zacli vzdalovat, tak jsem je podporila a snazila trochu tak navykat i pred tim. od roka mi treba vydrzely pul az den u babicky. rok byl problem se starsi, kdyz se narodila mladsi, ale nijak jsem to nehrotila, netlacila a vsechno vzdy v pohode.
Pinot Noir většinou si myslím, že to matky zvládají hůř než děti
. U nás teda ten mladší byl celkem problematik...nebrečel, šel tam, ale tiše trpěl. Celý den seděl někde ve stanu a čekal, až půjde domů.
viktorka_od splavu To právě je, takže nechápu stres ze školy. Nejvíc to fakt vypadá na hlášku nějakého tady místního kamaráda. Takový to.... naši říkali, že v takové škole se nic nenaučíš, že je potřeba mít známky a písemky, abys něco uměl
.
Renusatko pokud to není problém se spolužákem nebo s chybějícím spolužákem, tak jedině to:-) už jen že má potřebu se nějak do školy připravovat. já bych to fakt zkusila přesměrovat na jiné než "školní" vědomosti, teda akorátže znám právě jen ty klasické školní. to co popisuješ mi připadá právě ideální, že si může sám v každém tom "projektu" najít něco pro sebe zajímavého a prozkoumat to tak nejvíc do hloubky co to jen jde. a tím pádem mise splněna - "musí" se učit a připravovat:P
Renusatko Šmarja, a to je co za koncept
? Já jsem teda k takovýmhle metodám skeptická ...
MP Meri já jsem zas poměrně skeptická ke klasickým školním metodám. a musím říct že k tomu mám reálné důvody ne jen pocity. v dnešní době kdy už se ani nebiflují se vlastně neučí nic:-(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje