Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 16:20

Luna Já teda dlouhou mateřskou neznám. Moje mateřská byla tuším 1800 a pak 2200, takže jsem se po roce od obou vracela do práce...dodnes je mi to líto. Tenkrát by jsme to jinak nezvládli. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 16:38

Slíbila jsem vrátit se do práce, až budou klukovi dva rok, a už teď se toho děsím 

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 16:42

Pherenike mno vedle u sousedu se rozebiraji Manzelske etudy a je to hodne k tematu

​o ktere etude je prosim rec?

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 16:48

Lamicka Tak ja si hlavne za soucasny stav trochu muzu sama. Ja jsem si fakt prvni rok nesmirne uzivala. Mela jsem jen jedno skvele miminko, varila jsem bioprikrmy, mela jsem latkovky, byla jsem v euforii a jela jak fretka. Manzelovi jsem stihala varit a pect tuny superzdravych jidel do prace, diteti jsem zpivala, nezavrela jsem zobak, chodila jsem denne 15 km s kocarem nebo nositkem. Pak jsem otehotnela podruhe, kdyz melo prvni neco pres rok a od te doby nejsem uz schopna navazat na sve dokonale ja, proste jsem se vycerpala a odmitala jsem tehdy pomoc, pac prece zvladam. Ho*no! Pekne si zahrat na lemru!ale uz je pozde, do zari doklepu a snad najdu praci.

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:08

Luna Kdyz ono to je hned. Taky jsem v jednu chvili byla na pokraji svych sil. Ale musela jsem ubrat, polozila me pred rokem choroba, kterou jsem skoro mesic prechazela . Nakonec jsem skoncila s vysokymi teplotami uplne hotova na atb. Manzel se musel vic zapojit a od te doby to vsechno funguje lip. Stejne si zvyknul na krabicky, deti na teple vecere, ja na naklizeny byt... rekla jsem si, ze to zacnu vsechno trochu flakat, at si zvykame .

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:12

Luna Ty jsi normálně přepálila start! Ale beru si z tebe příklad, já už pro začátek nezvládám nic a ani to ještě nezačalo. Tak ti přeju nějakou fajn práci, dostaneš se mezi lid a to tě vzpruží.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:18

Karja Presne tak, pochopila jsi to spravne!  Ja uz to nevratim, ale ty se koukej poucit z cizich chyb. A nevim cim to, ale choroby vzdy zasadne lezou na manzela a deti, ja jsem byla nemocna naposled snad na zakladce. Mam nejakou vrazednou imunitu, coz je sice super, ale kolikrat zavidim lidem, co jsou chabrusaci a vsichni kolem nich skacou, doslo to tak daleko, ze jsem zacala zavidet i pobyt v nemocnici, pac jediny tri dny, kdy jsem si fakt odpocala, byly v porodnici. Ale to uz je rouhani, fuj!

Offline viktorka_od splavu
48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:20

Luna no to je rouhání! páč takhle se známá nechala zavřít do blázince.. aby měla chvíli klid. tak to radši to zaměstnání

48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:22
Reakce na Luna:

znam jen par zen, co si to uzivaly.

​já fakt nechápu kde se vzal ten nápad že mateřská je nějaký užívání?! to je teď nějaká móda? mateřská je od toho aby jedna vypiplala děcko, když se bez ní ještě neobejde. nic jinýho bych v tom nehledala.

48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:23
Reakce na Lamicka:

jak je dulezite nebyt cely zivot financne zavisla na manzelovi. 

​tohle mi připadá trochu nešťastně formulováno teda

48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:31
Reakce na Renusatko:

Luna Já teda dlouhou mateřskou neznám. Moje mateřská byla tuším 1800 a pak 2200, takže jsem se po roce od obou vracela do práce...dodnes je mi to líto. Tenkrát by jsme to jinak nezvládli. 

​mně přijdou nešťastný obě varianty - když ženská musí do práce aby pomohla zajistit základní životní potřeby a pak se cítí provinile že dítě ošidila, nebo když je pecka celej produktivní život okolo domácnosti a dětí a nemá žádnej svůj vlastní život - to už je dneska trochu překonaný model (byť věřím že vyhovoval a i teď by část žen byla spokojená kdyby to šlo)

já měla ohledně těch Etud a rozdělení rolí v manželství na mysli hlavně to, že tam ta paní se určitě snažila co mohla aby obstarala co manžel chtěl - ten si dělal celý život co se mu líbilo, rodinu akorát řídil. co vydělal to zas spotřeboval sám pro sebe. a oni tam v tom kutlochu paní nakonec totálně namydlená, nic neumí nic nemá. přestože SJM ještě fakt zrušeno nebylo (zatim). prostě to nebylo rovnocenné partnerství.

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:53

viktorka_od splavu Ten chlap hlavně vynakládal obrovské množství energie a času a výsledek byl přitom úplný prd. Tvářil se jako velkopodnikatel, zaměstnaný od nevidim do nevidim, přitom  ve skutečnosti jen bavil sám sebe, a rodina byla celý život v rozestavěném kutlochu. Paní vychovala dva slušné lidi, za to jí patří obdiv. Přiznám se, že ten chlap mi byl od začátku krajně nesympatický.

48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:55
Reakce na Renusatko:

včera večer jsme museli dělat hodinu něco do matiky a něco do češtiny, aby měl klid a věděl, že zná vše co má. 

​ještě k tomuhle bych ráda teda řekla, že doma žádnýho génia nemám ani jsem nikdy neměla, ale já osobně ani děcka se teda na zš nikdy doma neučily (ani muž teda, povidal). imho normálně inteligentní dítě, když na zš dává pozor v hodinách, se možná doma může zeptat na něco co nepochopilo nebo zameškalo, případně se učit věci co mají úkolem zpaměti, ale to je tak všecko. jo děti s poruchama učení to je jiná kapitola.

nevím jak třeba vnímá/vnímal vaše učení se starším bráchou, jestli třeba nemá taky (aniž by to uměl pojmenovat) pocit že se mu věnujete míň? že něco není v pořádku, když mu to jde hladce? by se možná měl dozvědět že to právě v pořádku je, nejlepším:-)

48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 18:03

Pinot Noir no jasně. chlap přesně typ co nemůžu vystát. ale tak paní zas taková jednodušší - jako lidi jsme různí, to beru, nějaký protějšky si prostě musí najít každej. jenže on si fakt šel prostě jen za svým a ona se zdánlivě vezla - ve skutečnosti jak píšeš, všecko zajišťovala sama, zjevně na nic "lepšího" neměla prostě kapacitu a ano, děcka skvělý na tu bídu. no a nakonec to odnesla. já nechtěla rozebírat přímo tu konkrétní dvojici, spíš to, že model "chlap pracuje, žena se stará o děti a domácnost" může vést úplně do hajzlu s prominutím, když to pojmou jako že chlápek  když živí (jakkoliv blbě třeba, to už je individuální) tak taky o všem rozhoduje a všemu velí. a k tomu je strašně jednoduchý sklouznout právě v té chvíli kdy děti trochu odrůstají, žena se víc nebo miň zapojuje do pracovního procesu ale zároveň na ní zůstává veškerý provoz domácnosti jako dřív. to vede prostě ke špatným koncům a musím říct ze zkušenosti vlastní i v okolí - jak si chlap navykne je to hrozně obtížný s tím něco dělat. a my (myšleno ženský obecně) si ještě hrozně s oblibou naběhnem, abysme (si) jako dokázaly jaký jsme borky a jak to všechno zvládnem

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 18:17

viktorka_od splavu Oni zase i ty nadané děti fungují trošku jinak. Nemusel by hnout prstem, protože násobil a četl ve 4 letech. Jenže on chce vysvětlovat věci, které ve škole nedělali. Jelikož domů nenosí ani knížky a dělá  učivo  7 třídy, tak si s tím sám vždycky neporadí. To není žádná potřeba se učit, ale že chce. A nemůžu mu říct vykašli se na to, jsi dva roky dopředu. Dneska si tady zase sedl do kuchyně a dělal si něco v pracovních sešitech, jenže se pořád ptá, jestli to má dobře, jestli se to tak počítá a už mi z toho jde hlava kolem. 

Jinak extra v jeho škole není žádná potřeba učení doma. Nemají ani úkoly, nic nenosí domů a nic se nemusí učit. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 18:26

viktorka_od splavu Návratu do práce se taky docela bojím právě proto, že muž se nijak v domácnosti nezapojuje. Moc si neumím představit, že dělám všechno to, co dělám + chodím do práce  Připravuju ho ale na to, že když se nezapojí, bude muset prostě ty práce zajistit jinak. Úklid už částečně outsourcujeme 

48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 18:35

Pinot Noir no úklid je kupodivu ta méně důležitá část, i když taky samozřejmě. hlavní mi přijdou takový ty drobnosti, který jakoby nejsou nikde vidět ale je toho docela dost, různý pochůzky, nákupy, zařizování vyřizování, vodění a vyzvedávání, besídky a třídní schůzky, se psem k veterináři, nezapomenout že dochází granule, sbalit dítě na školku v přírodě (maska na maškarní s sebou), myslet na to abys schovala ty krabičky od čaje a nikdo je nevyhodil (! prostě takový ty drobný organizační věci 

48986 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 18:37

Renusatko no tak to je ale něco jinýho. známá má (dnes už vš) geniální dítě a tam to taky byl dost boj, a co vím tak hodně to nasměrovali (teda dle zájmu toho dítěte samozřejmě) na věci typu když baví dinosauři tak ale uplně do mrtě vše o nich tak na úrovni bakalářské práce, knížky, muzea, encyklopedie.. a když to vše dítě znalo tak zas něco dalšího. učit se dopředu do školy mi připadá jednak kontraproduktivní a hlavně teda i dost nanic.

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 18:59

viktorka_od splavu jak to myslis ty? Ze ty penize jsou vzdycky spolecne?