Gatita Jo já to vidím, ja jsem už z toho rodičáku "vyhořelá" a mám občas pocit, že jsem chvílema kvůli tomu dost protivná matka. Taky jsem ještě měla plány, jak už jsou obě holky zas o něco starší, tak můžeme chodit v létě na výlety, jezdit častejš k našim, ať si holky užijou, než do toho vzpadnem naplno, a najednou bum ho a plány fuč. U nás by to teda asi nebylo tak, že bych byla každý den od nevidim do nevidim pryč, ale už to nebude tak free jako doteď :-). Je to nezmáné no, nemyslím, že by se to nedalo zvládat, spíš nemám tu zkušenost, jaké to je být pracující matka. Doteď jsem byla bezdětná pracující nebo nepracující matka. Obojí naráz, to je zase nová role :-).
Vše o těhotenství a dětech
Úplně rozumím. Já bych to zkusila, obzvlášť, když je to částečný úvazek. To je také o něčem jiném.I když známé si dost stěžují, že práce mají jako na plný úvazek, jen ty peníze jsou poloviční. Člověk musí být už zkrátka asertivnější. A to i doma. Manžel je také zvyklý, že všechny doktory obíhám já, nákupy a provoz domácnosti jakbysmet, což je logické, když jsem převážně doma.
To už nepůjde. On je hrozně roztržitý, takže mu budu muset vždycky muset nalepit na čelo seznam a třikrát mu zavolat, aby nezapomněl. Taky si budeme muset rozdělit vyzvedávání. On poveze do školky, já ze školky. A taky plánuju pořízení takového toho velkého nástěnného kalendáře:)
Pherenike Jinak z toho, jak píšete, si říkám, jestli se náhodou neznáme v osobním životě? To bychom byly domluvené na kávu příští čtvrtek...
Renusatko k psychológovi chodíte?
Ad zvukové hračky....milovala som zvukové hračky!!! Som presne vedela, čo to dieťa robí a kde je a to ani nebolo na mojej nohe/hlave/krku.
Pherenike To jsem snad psala já! Jsem 5 let doma a v září chci do práce, akorát já teda žádný vyhlídky ani nabídky na práci nemám. Celoživotní trauma, že jsem neužitečná se bude zase rozjíždět
A chybět mi bude jen to, že přes poledne malá spí a kluk je ve školce a já tady zevluju, jinak nic.![]()
Gatita Ha nestraště mě, já se po dlouhé době odvážím sem pořádně něco napsat a hned by mě něko poznal :-))). Pokud se mi něco nevykouřilo z hlavy ale, tak příští čtvrtek nic nemám, takže se asi neznáme :-).
Pro manžela to bude velká změna a tak to beru, že mu bude trvat než si taky zvykne, proto jsme si říkali, že si musíme stanovit nějaký pevný režim. Teď to byl všechno takový "jak to vyšlo" :-) Většinu věcí, co píšete, je taky na mě, ale manžel živí a nepracuje málo, tak to tak prostě beru a nemám s tím problém, ale teď by se to muselo nastavit holt jinak...ale stejně by k tomu muselo jednou dojít.
Luna no já už se párkrát ve vašich příspevcích taky poznala :-) Asi je to běžná fáze matky na rodičáku. Já taky nic pořádného neumím, obor, který jsem vystudovala mě už vůbec neláká, ani jsem v něm nikdy nepracovala. A s přelomem roku jsem se tím zaobírala čím dál víc, a začala sledovat nabídky práce a propadala myšlenkám, jestli aspoň někam na pokladnu by mě vzali :-). Mě to spaní chybět nebude, páč mi doma nespí ani jedna. Poslední dobou taky už jen zevluju nebaví mě číst ty stejné knížky pořád dokola a hrát pořád ty samé hry, procházky na stejná místa a v zimě ani to ne, protože jsou obě pořád nemocné...ale jak to začlo vypadat, že by to bylo trochu jinak, tak nějak panikařím a nechci se toho pustit :-).
slniecko Chodili jsme, ale jen kolem toho přestupu na jinou školu. To chtěl sám chodit. Bylo to kolem té fáze nemocí. Potom byl úplně v pohodě, naočkovaný proti žloutence, prohlídnutý a s desinfekcí v aktovce a samo to přešlo.
Včera z něj ještě vylezlo, že má pocit, že se ve škole nic neučí, že nebude nic umět
. Přitom má zvládnuté učivo tak ze 6 a částečně i 7 třídy, tak já fakt nevím. Jestli mu někdo něco řekl, kamarádi na hřišti, co slyšeli doma poznámky od rodičů, že v takové škole, kde si dělají co chtějí je nic nenaučí. Takže včera večer jsme museli dělat hodinu něco do matiky a něco do češtiny, aby měl klid a věděl, že zná vše co má. Jestli je to ovšem hlavní problém, to nevím. Dneska prý do školy šel v pohodě....informace od manžela.
Pherenike mno vedle u sousedu se rozebiraji Manzelske etudy a je to hodne k tematu
Renusatko to fakt vypada ze mu nekdo neco rekl. syn takhle chtel chodit na florbal, bavilo ho to. byl 1x na treninku a vratil se zarazeny. ze uz tam nepujde. ani nikam jinam. proste uz to hrat nikdy nebude a smytec. dodnes (je to tak 10 let) netusim a nerekne co se tam stalo. ovsem do skoly se musi.. tak drzim palce at to prejde
Renusatko je dosť citlivý. Nadané deti sa strašne často podceňujú. Je pokojne možné, že len niečo chcel a nepodarilo sa mu to a mal pocit nedosttočnosti. Alebo mu fakt niekto niečo povedal. Snáď už bude dobre.
Ak nie, zvážila by som pravidelné návštevy toho psychológa, u nás na škole pre nadané deti sú k dispozícii permanentne 2-3 a deti ich navštevujú aj sami, ak majú pocit, že potrebujú niečo prebrať.
viktorka_od splavu to jsem nečetla, ale v televizi jsem je se zájmem sledovala, ovšem nevím, jak to myslíte. Shedala jste nějaké společné rysy? :-) Pán mi byl celou dobu krajně nesympatický, a to jak říkal, že se manželku bude snažit udržet co nejdýl doma, aby měl klid, to mi přišlo dost hrozné. Pro mě je tohle funkční model, co se té rodičovské dovolené týká, ale celý život bych to takhle asi mít nechtěla...
slniecko Oni na té původní základce taky měli svoji psycholožku pro nadané. Asi by se k ní dalo chodit i dál, ale tady v té škole ji nepotřeboval. Nejsou tu individuální plány, protože součástí je samostudium podle vlastních možností. Takže si postupně prochází knížky a úkoly svým tempem. Nemají učitele, jen průvodce, který dělá nějakou kontrolu, pomáhá, když si neví rady, kontrolují a píšou hodnocení. Myslím tam mají taky školní psycholožku, tak bych mohla zkusit promluvit i s ní.
Já hlavně doufám, že nás zase nečeká denně hodina nad školou
, byla jsem ráda, že doma nic neděláme. S jedním kvůli ADHD jsem se učila do devítky. Tenhle je teprve v 5, takže první stupeň. Včera jsem mu dala ty testy na gympl, ale měla jsem jen ty pro 7 třídu. Vůbec s tím neměl problém. Dnes jsem mu ještě koupila nějaké pracovní sešity, aby byl v klidu.
Pherenike no prave, kam to az muze vest, kdyz v tom zena ustrne (a ze to panum velmi vyhovuje)
Pherenike uf,taky se mi trochu ulevilo,ze jste nekdo jiny
Renusatko nie je dôvod aby ste trávili popoludnia nad školou.
viktorka_od splavu tak to radsi nechci videt. Mne sice manzel dost pomaha, ale i tak si prijdu, ze jsem se musela strasne kousnout a vzdat se tuny veci, ktere me tesily. On je spokojenej, pac ma dobrou praci, vraci se k nam rad, ale divi se, ze nejsem stejne happy a zaboha mu to nevysvetlim, ze je to tim, ze jde mezi lidi a je uzitecnej. Neumim si predstavit mit jeste neschopnyho muze, co ceka k veceri svickovou. A Ta ceska nekonecna materska je nesmysl, znam jen par zen, co si to uzivaly.![]()
Pherenike Luna Ja jsem doma sest let, uz jsem do prace chtela, ale mladsi dite neustalo nastup do skolky. Zacal se zase pocurovat (byly mu cerstve 3), tak jsem tomu dala jeste chvili cas a beru ho po obede. Delam neco malo z domova pro manzela. Ceka me hledani prace, popravde se toho taky bojim, jak to zvladneme casove, jak to ja zvladnu po te dobe doma), ale zaroven se fakt do prace tesim. Kdybych mela nabidku na nejaky flexibilni uvazek, tak bych po tom skocila. Zvlast jestli mas podporu manzela. Ja jsem doma byla rada, ale uz je to na palici.
viktorka_od splavu Manzelske etudy - zase me to utvrdilo v tom, jak je dulezite nebyt cely zivot financne zavisla na manzelovi.
A Ta ceska nekonecna materska je nesmysl, znam jen par zen, co si to uzivaly.
Ja si to teda uzivala po tom strasnem zaprahu v praci, ale souhlasim, ze je to nesmysl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje