Luna pokud se cítíte dlouhodobě špatně, přemýšlejte o tom, že byste si někam došla. Jako já vím, že si člověk řekne. že to ten půlrok nějak přežije, ale ono to po nástupu do práce taky nebude snadné, a pokud má člověk už našlápnuto k nějakému psychickému problému, tak to může být ještě těžší. Ještě nedávno bych na to možná měla jiný názor, ale ze svého blízkého okolí vím, že se to může opravdu nepěkně rozjet dál. U mě to to párkrát zase přerostlo do pěkných záchvatů vzteku a vůbec nejsem pyšná, že mě tak děti viděly. A vůbec nejlepší by pro mě v tu chvíli bylo odjet někam do lesa a tam si pěkně z plna hrdla zařvat :-). To bohužel, ale nešlo no.
Jako bezdětná jsem četla takové ty články, že matky na rodičovské jsou velmi často ohroženou skupinou, co se závislosti na alkoholu týká a nějak mi to nešlo do hlavy. No teď už na to mám trochu jiný pohled. On ty děti může mít člověk rád sebevíc, ale pokud na tu celodenní "zábavu" s nimi není člověk úplně stavěný (znám i takové, které si to užívají) a je na ně většinu času sám, tak je to fakt náročné.