Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 16:26
Reakce na Luna:

slniecko Nevim. Ale uz mam kontakt od znameho, co je doktor. Ale strach z toho teda trochu mam.

​Hodinu niekto bude zaplatený len na to, aby počúval Teba. A ešte to aj možno preplatí poisťovňa (toto neviem ako u Vás funguje). No neber to!

Moja dcéra sa vždy k psychologičke tešila ako na kolotoče:)))

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 16:35

slniecko  Zaplatim si to sama, budu to brat jako investici, jako kdybych sla treba do kina. Ale ne, uz mi je lip, kdyz vim, ze je to normalni. A mela jsem presne to, co popisuje Karja 

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 18:18

Luna Normalni to asi neni, ja to prisuzovala tehotenstvi, ale tak uvidime, treba mi casem fakt cvakne, to je hned dneska. Jedne kamaradce se to nepekne rozjelo, prave s ni zatocil odchod do prace, rozjely se ji z toho deprese, ze nebyla schopna vstat,ted do toho ty decka, hruza. Ale prvotni pricina byly ty uzkosti, panika, kterou neresila, respektive dalo se tem situacim trochu predchazet, protoze prece jen tu domacnost jde trochu osefovat, jenze pak stres z prace, novy veci, deti nechtely byt ve skolkach, do toho ty domaci veci zustaly a vyrizeno. Proste, kdybys mela pocit, ze bys mela zajit, tak zajdi. Ty psychicky potize se strasne podcenuji.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 18:41

Luna A co vlastne tvoje kondicni jizdy? Ja ted chci na sobe taky zapracovat, dokonce pritel koupil mensi auto do mesta, ale mam ti taky nejake obavy. Malomesto, vsechno pohoda, ale Praha, dalnice, vubec se necejtim, ale musim jit do sebe.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 18:49

Karja Stacilo jet jednou s manzelem a jsem na zacatku Takze kondice odlozeny na jaro. 

A tam to jsem nemyslela, ze je normalni, ale ze je normalni si nekam zajit, kdyz uz citim, ze to nezvladam.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 18:54

Luna Hele je a neverila bys kolik lidi s tim ma problemy, ale je to hrozny tabu. A kdyz se trochu odhalis najednou se to k tobe sype, kdo kde byl a nebyl, jaky ma problemy, ze mel treba v minulosti leky. No je toho plno, s migrenou a zadama se kazdej sveri pomalu I nad houskama v obchode, ale tohle ti nerekne leckdy ani nejlepsi kamaradka.

Tak fandim jaru, to urcite das a ja taky, jenze moje druhy jmeno je lennost, ja I kdyz budu mit cas, tak radsi budu doma nez se projizdet mestem.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 19:58

Luna 

Určitě je normální si někam zajít. Proč tu spousta lidí chodí do stěžovacích vláken? Protože se potřebují z těch trápení aspoň vykecat, ulevit si. Ber profíka, dokud je čas, ono léčit třeba depresi, kdyby sis ji vypěstovala, není žádná legrace. 

A k tomu ježdění, mně nejvíc pomohlo, když se mi manžel přiznal, že se taky na začátku bál jezdit. Ten strach je normální a opadne s najetými kilometry. Akorát teda mám několik kamarádek, který bydlí v Praze, takže hustá síť hromadné dopravy, nepotřebují jezdit autem nijak často a nikdy ten strach nepřekonaly, moc malá frekvence. AleJá jsem se rozjezdila dobře sama na služebních cestách, jezdím celkem hodně, ale když mám teď za sebou dítě, je to zase jiný a to už je mu rok.

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 20:05

Luna tak ale či je to trebárs tetanický záchvat, alebo kŕč v medzirebrovom svalstve, alebo panický záchvat, alebo úzkosť, to by mal posúdiť odborník. Všetky vyzerajú podobne a sú niečo iné.

A uváž, hodina bez detí !

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 20:08

Jo a na jazdenie mne pomohlo vlastné auto. V manželovom (teda, rodinnom) som bola nervózna, kondičné som tiež veľmi nedávala, proste som musela sadnúť do vlastného. A AUTOMAT!!!

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:03

slniecko To ja mam ted maly auto, pak velky rodinny auto, pritel chvali, jenze Praha no! Jed nekam, kdyz muzes pekne pohodlne busem a jeste mi nevadi chodit hodne pesky.A rizeni na venkove nepocitam tam nejsou zadny dopravni situace:-).

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:10

Karja Bratislavu na Vás...

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:12

Karja Já jsem dělala řidičák v Brně, to sice má do Prahy daleko, ale taky to kolikrát není žádná sranda a stejně stokrát radši jezdím tohle než nějaký trasy mimo civilizaci, páč v tom městě se aspoň jezdí pomalu.

Offline viktorka_od splavu
48985 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:36

Luna jojo presne. plechy,  nejde o zivot

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 21:45
Reakce na Karja:

slniecko To ja mam ted maly auto, pak velky rodinny auto, pritel chvali, jenze Praha no! Jed nekam, kdyz muzes pekne pohodlne busem a jeste mi nevadi chodit hodne pesky.A rizeni na venkove nepocitam tam nejsou zadny dopravni situace:-).

​já třeba nemám problém řídit, fakt si to užívám, ale jezdit ve všední den po praze autem - pro to nevidím důvod, MHD je to pohodlnější a kolik solitérů v autě pak zabírá provoz.... S dítětem je to asi jiné, ale my bezdětní když jsme žili v Praze, tak jsme stejně auto používali hlavně na velké nákupy, víkendové a sváteční přesuny (kdy jsou intervaly MHD na zabití) a výjezdy mimo město.....

Offline continuity
42034 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 22:02

A666 s dítětem je to úplně stejne. A nízkopodlažních busu už jezdí zas o něco víc. Akorát k lékařce jezdíme autem, je to velká úspora a dá se tam dobře zaparkovat. Dokud jsem byla doma, jezdila jsem MHD i do zoo. Teď jsem na to lina, ale poslední dobou je to takový Armageddon, ze s tím zas začnu.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 23:00

A666 Vikend mi ani nevadi, ale na vetsi nakup si objednam tesco nebo rohlik, jak se mi prave nechce vyrazit do obchodaku.No hruza. @Luna, ja vim, ale mne ta rychlost nejak nevadi, me vadi to mnoztsvi aut, odbocovani, parkovani a to vsechno okolo.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 23:49
Reakce na Karja:

A666 Vikend mi ani nevadi, ale na vetsi nakup si objednam tesco nebo rohlik, jak se mi prave nechce vyrazit do obchodaku.No hruza. @Luna, ja vim, ale mne ta rychlost nejak nevadi, me vadi to mnoztsvi aut, odbocovani, parkovani a to vsechno okolo.

​Na tohle je dobrý přestěhovats e do zahraničí, kde jinou šanci nemáš - jiné město, jiné značení, potřebuješ dovézt vybavení z druhého konce města od té doby mi už snad ani ta Praha nevadí, zvládla jsem to i ve švední den, jen si pečlivě vybírám trasu, abych někde neuvázla (máme auto bez klimatizace).

Jinak nákup bych si tu taky nejradši někdy objednala, nesnáším nákupáky Ale my ve dvou děláme ten velký tak 1x za 2 měsíce, pro běžný chodíme pěšky, je to kousek

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 23:51

continuity Věřím, že s dítětem je to stejný, mamka řidičák neměla a zvládala to Teď je fakt výhoda ta narůstající bezbarierovost, v Praze pohoda....

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 14. ledna 2018 09:54

Já se omlouvám za pokračování v OT, ale když se to tu řeší a je to pro mě aktuální...Já tu práci teda vzala :-). Ale souvisí s tím i cestování po Praze určitě a určitě autem. Mám zkušnost s řízením v krajském městě, po krušných začátcích už mi nevadí, že musím sednout a jet někam, kde to úplně neznám. Ale ta Praha je pro mě trochu jinej level a už teď kvůli tomu nespím...ale zase si říkám, zvládli to jiní, zvládnu to taky. Vy zkušenější, trochu mi poraďte, jaká jsou specifika v hlavním městě, na co se má "maloměšťák" připravit :-).

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 14. ledna 2018 10:09

Luna pokud se cítíte dlouhodobě špatně, přemýšlejte o tom, že byste si někam došla. Jako já vím, že si člověk řekne. že to ten půlrok nějak přežije, ale ono to po nástupu do práce taky nebude snadné, a pokud má člověk už našlápnuto k nějakému psychickému problému, tak to může být ještě těžší. Ještě nedávno bych na to možná měla jiný názor, ale ze svého blízkého okolí vím, že se to může opravdu nepěkně rozjet dál. U mě to to párkrát zase přerostlo do pěkných záchvatů vzteku a vůbec nejsem pyšná, že mě tak děti viděly. A vůbec nejlepší by pro mě v tu chvíli bylo odjet někam do lesa a tam si pěkně z plna hrdla zařvat :-). To bohužel, ale nešlo no.

Jako bezdětná jsem četla takové ty články, že matky na rodičovské jsou velmi často ohroženou skupinou, co se závislosti na alkoholu týká a nějak mi to nešlo do hlavy. No teď už na to mám trochu jiný pohled. On ty děti může mít člověk rád sebevíc, ale pokud na tu celodenní "zábavu" s nimi není člověk úplně stavěný (znám i takové, které si to užívají) a je na ně většinu času sám, tak je to fakt náročné.