Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 04:05

tv Aha, tak to.je skoda,  ja myslela, ze treba jednou za mesic by o to stali, jen jim vadila ta frekvence. Tak to chapu, to muze mrzet lehko:-(.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 09:58

tv To je u nás úplně stejné. Jen ty oslavy...to je jediné, kdy rodiče přijdou. Třeba mamka na kafe nikdy ani omylem a to má 3 zastávky tramvají. No co už. Kluci jsou velcí, jeden skoro dospělý. Neteře od bráchy jsou na tom líp. Bydlí s našima v jednom domě, takže taťka za nima může jít, i když mamka nemá náladu. Nebo se ta starší sebere a jde dolů..to mi totiž bylo řečeno není hlídání. Mimoto naši některou z nich hlídají celkem pravidelně, vodí do školy nebo když švagrová někam potřebuje jít. Mrzí mě to o to víc, že oni mají funkční babičku i z druhé strany, která si holky veme a pohlídá třeba i několik dní, do toho jim hlídají i naši a i tohle prostě kluci vidí. A i já. 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 10:44

Karja Oni mi rekli, ze pokud potrebuju, tak maximalne jednou za ctrnact dni muzu prijet. Rekni mi popravde, prijela bys? Samotneho syna si nevezmou, to je mi uplne k nicemu, takove hlidani. Samozrejme, potrebovala bych minimalne ke dvema doktorum na prevenci. Ale fakt je o hlidani prosit nebudu, navic uz mam dve deti. Kdyz nezvladaji jedno, jak by zvladli dve? A sami se neozvou.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 10:56

Renusatko Ja taky vidim kolem sebe ty "funkcni" babicky a proste me to mrzi. Moje mama by hlidala, ale stara se o otce po mrtvici, to proste nejde. Ale kdyz jsme delali podkrovi, mesic jsem u ni s detma bydlela. Nebo za ni co ctvrt roku prijedeme na ctrnact dnu treba. Taky bych obcas potrebovala "voraz", jsem doma uz paty rok.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:12

tv Já když si vzpomenu, jak jsme jezdili k babičce téměř každý víkend, ona měla navařeno, napečeno a naše mamka tam nemusela dělat nic. Každý prázdniny jsme tam byli celé dva měsíce, já brácha a střídavě dalších 10 bratranců. Nikdy jsem od babičky neslyšela už je sem nevozte nebo něco podobného. To u toho všeho pravovala doma...šila a starala se o hospodářství. Moje mamka je od 50 doma a nemá žádnou práci na baráku, mimo malé zahrady. Jako představa, že za 6 let už mě čeká doživotní důchod, tak jak to má ona, mi přijde těžce k smíchu. Mrzí to asi o to víc, že je to mamka.

Když si vzpomenu na své hlídání o prázdninách, které jsem tady rok co rok řešila se stejně "postiženou" kamarádkou. O dovolené jsem měla dvě svoje děti a tři její a na oplátku zase ona moje, aby nám to vůbec s hlídáním o prázdninách vyšlo. Jsem ráda, že už to mám za sebou. 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:21

Renusatko Je to smutne!

Musim se po rodicovske vratit do skolstvi, jinou moznost nevidim. Fakt si nedokazu predstavit, jak bych vsechny ty prazdniny a reditelske volna a kde co vsechno resila. Do stare prace se vratit nemuzu, nestihala bych vyzvedavat deti, je to daleko. Zamestna me vubec nekdo, kdyz mam dve male deti? Dela se mi spatne, jen na to pomyslim.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:29

tv vy jste ja! Premyslim, kdy jsem si zmenila nick...

no uplne presny, dve deti, babky k hovnu a hrozi nam skolstvi, uaaaa! 

Offline viktorka_od splavu
48985 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:31

tv prosimte ( aj Luna ) tak az v tom skolstvi budete, zkuste nezapomenout jak to mame my ostatni “ venku”, jo? dik!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:32

Renusatko to je presné, ja som mala tiež takéto skvelé detstvo a veľmi rada na to spomínam. Prakticky celé prázdniny som strávila u jednej alebo u druhej babky, niekedy sme tam boli aj štyri vnúčatá naraz (doteraz nechápem ako to zvládali), a celé leto som sa hrali na dvore, opekali, jedli zeleninu a ovocie rovno zo záhrady, kŕmili zajace, chodili sa kúpať do Váhu... Doteraz mám s nimi veľmi pekný vzťah, jednu dokonca navštevujem tak tri-štyrikrát do týždňa, keďže už býva sama, chodím jej robiť spoločnosť.

Uvidíme ako to bude s našimi rodičmi, aj keď zatiaľ to vyzerá, že moja mama a svokra sa o vnúča snáď pobijú, mama sa dokonca vyjadrila, že by za mňa aj na materskú s radosťou išla. No uvidíme, aká bude realita

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:35

tv Zaměstná. Pokud můžeš alespoň takhle vyřešit prázdniny, tak je to dobré. U nás to byl horor. Řekla bych, že jsme tak minimálně 5 let neměli společnou dovolenou s manželem, aby jsme se na všechny prázdniny vystřídali.  

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:37

Luna Ja uz si rikam delsi dobu, ze ti musim napsat zpravu, protoze jsme na tom fakt podobne!  

viktorka_od splavu Jasne, budeme na to myslet!

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:39

Renusatko Pokud me opet zamestnaji ve skolstvi, tak to tim poresim. Opravdu to neni sranda, nechapu, jak to delaji ostatni s tim mnozstvim volna, jake deti maji. Asi podobne jako ty.

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:44

Ja ted resim na prvni pohled opacny problem, ale vlastne taky problem. Nasi jsou nadseni prarodice, radi pohlidaji, ale... oba uz jsou doma, maji zahradu, par zvirat, ale vlastne nikdy nemeli zadne konicky, nikdy "nevypadli" z domova. Takze jedine jejich zazitky se toci kolem mych 2 deti. No a v tom je ten problem. Vzdycky, kdyz jsou deti u nich, tak to prepali. Emocne - nedaji jim na chvili pokoj, neustale jim tvori zabavu, aby si je uzili, mazli je. Fyzicky - naposledy jsem durazne prosila meho tatu, at maleho setri, ze je po nemoci, at maximalne jdou na pul hodiny na zahradu a byl z toho 1,5 hodinovy vylet vlakem s prestupy po okoli. Uz 3x po delsi navsteve u nich se mi vratili marodi. Posledni tecka byla, kdyz mi nezavolali, ze je malemu fakt zle, protoze nam nechteli kazit hezky vikend. Maleho jsem rovnou od nich odvezla na pohotovosti s laringytidou. To nase deti vydrzi fakt hodne, nejsou to zadne pokojove kvetinky. Mam naprostou nechut jim ted deti pujcovat, ale zase mi prijde sobecke jim deti pujcovat jen kdyz se to hodi mne. Resila jsem to se segrou, ta mi rekla, ze jim mam navrdo rict podminky. Pokud to zase dopadne blbe, tak jim je uz nedat. Fakt nevim... zvlast kdyz to tady ctu, tak bych mela byt stastna, ze mi radi pohlidaji.

Renusatko Nas mela babicka s dedou take cele prazdniny, ale nepamatuju si, ze by se nam nejak vyznamne venovali. Byli jsme cele dny venku, do chalupy jsme sli jen na spani a jidlo. Obcas nas vzala babicka k rybniku. Ted vsichni tvori detem programy a pak jsou vsichni z deti vycerpani. Takova svoboda to byla. Tohle bych detem prala zazit. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:44

tv My jsme se střídaly dost s tou sousedkou. V tom to bylo zase štěstí, že máme stejně staré děti, kluky a ještě stejný problém. Ale zase dovolená s 5ti klukama, to byl pokaždé dost mazec . Teď má mladší 11, stejně si občas tu dovolenou vezmu, třeba teď na jarňáky, protože by tady byl pořád sám. Starší už se doma moc nezdržuje a ten mladší má 1.2 ředitelské volno, 2.2 pololetky a pak týden jarňáky. A buch 7 dní dovolené je pryč. 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:48

viktorka_od splavu Jak jako? Ja jsem jen uca okrajoveho predmetu, ja do toho nemam co mluvit...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 11:54

Lamicka To je pravda. Nám se taky nikdo nevěnoval, ale zase nás tam bylo hodně, 4-8 vždycky. Bratranci jsou všichni starší, takže o zábavu se postarali výborně. To babička nemusela. 

Chápu, že všeho moc taky škodí, ale pokud to děti baví a neřeknou, že toho tam mají moc, tak proč ne. Možná spíš než nastavit pravidla rodičům, bych to s nimi probrala. Jestli to teda jde. Z mého pohledu spíš závidím vůbec zájem a ještě nějaký program. Já si myslím, že ten generační pohled na svět, třeba při cestování vlakem taky není k zahození. Tomu staršímu synovi se celkem dost věnoval tchán, že šli na výlet, on mu vykládal příběhy a dlouho dobu z toho těžil ve škole. Mladší už tohle neměl. Prarodiče bere jen že jsou to nějací naši příbuzní. Vztah k nim žádný nemá. 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 12:25

Lamicka Prober to s nima, popravde jim rekni, ze je to na deti "az moc". Mnohdy decka zadny program ani nepotrebujou, staci si s nima cist, malovat nebo koukat na pohadku. Anebo je taky nechat byt, at si hraji samy.

Pokud mas "normalni" rodice, urcite to pochopi.

Offline brrr
12209 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 12:45

Lamicka Tak u nás je to opačně, mojí rodiče si s dětma neumí hrát a bavit. Poskytnou jim veškerý servis, ale aby si společně hráli, to ne, max. se dětem čte.. Je to taková ta výchova hlavně, aby byly děti najezené, umyté, vysmrkané, ale že by jeli na výlet to ne.

Jinak my máme smůlu, že máme perfektního dědečka, ale bydlí přes půl republiky a ještě má relativně malou dceru a hlavně paní, co na "vnoučata" není zvědavá. Takže ho vídáme jednou za uherský rok třeba na odpoledne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 13:15

Jak se tak koukám, tak stejně asi málokdo je spokojený. Ať babičky má nebo nemá. Ti co mají se zase věnují moc nebo málo nebo jinak než chtějí rodiče  To mě trochu uklidnilo. 

Offline viktorka_od splavu
48985 příspěvků moje polička 16. ledna 2018 13:24

Lamicka myslim ze co pises uz je pres caru. s tou nemoci apod. treba muj ex je presne stejny a tam nepomohlo nic - u prarodicu to resit jde, minimalne bych to a) natvrdo rekla a za b) nedavala jim deti po nemoci atp, kdyz nejsou schopni se ovladnout. jinak je mi vsechno jedno ale pokud jde o zdravi jsem zla