Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19694 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 20:55

tzaziki nejaký pohybový krúžok?

Offline slniecko admin
19694 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:04
Reakce na Candance:

slniecko

Ja nevim, je neadekvatni chovani, neustale nenapadne poznamky? On tvrdi, ze to tak neni... Na mladsi je jiny, ta starsi ma mit rozum atd. U nich to bylo presne naopak, starsi mohl vsechno a on mladsi byl ten zodpovedny.

On je jinak vzorny otec.

​No nie je to dobré, no. Ako keby si nechcel dať vôbec povedať, dá sa s tým nejako pracovať aj ako v zmysle otužovania proti takým poznámkam, ale teda lepšie by bolo keby si povedať dal, no. Ono možno si to fakt neuvedomuje, že to z neho ide automaticky, ako to má napočúvané sám z detstva.

Ako podľa mňa návšteva nejakého detského psychológa je fajn, oni dosť pracujú práve s rodičmi, lebo však bez toho ťažko. A z iných úst - tobôž toho odborníka -  to predsa len inak znie.

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:04

tzaziki taky si myslím, že je pohyb v dětství důležitý kvůli vybudování svalstva a správnému držení těla... plus teda naučit se překonávat nějaké drobné nepohody je hodně užitečný. já mám teda dvě děti pohybově nadaný (po mě to rozhodně nemají:-) a přitom jedna sportovala s nadšením a dobrovolně a druhej spíš z donucení, hlavně ty kolektivní sporty nebo když mu cokoliv nejde tak prostě stávkuje (vztekloun). takže vím, že to je těžký. nevlastní dítě nejenže nechce, ani mu to nejde, nicméně právě kvůli výše uvedenýmu prostě každý září dostal na výběr z kroužků, mohl si vybrat co chtěl, ale jeden pohybový, jakýkoliv, a pak do něj celý školní rok chodit. je fakt že v tomhle je poctivej a narozdíl od toho mýho šlompáka tam pak fakt chodil. jen teda mám dojem že to stejně vůbec nezanechalo stopu:P

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:09

tzaziki Moje kamaradka ma podobnou holcicku a jako ted mela pres leto uraz, takze zadny aspon litani v bazene a jako je to na ni hodne znat, jak lenosti, tak uz I vzhledem. Je prihlasena na krouzky, jenze ji chybi ten prirozeny pohyb, nechodi ani pesky ze skoly a do skoly (mohla by), na prochazky rodina nechodi, proste I co muzou dojit pesky, tak jedou. Takze to ji tak jako jeste vic zpohodlnuje, ze je trebas u nas na navsteve a normalne se zepta, jestli by je nekdo neodvezl domu (cca 12 minut chuze). Takze si hrabnout do svedomi, jestli to takhle v rodine taky nezanesbavate a fakt travit volny cas nejak aktivne (I obycejne do prirody, nebo jestli treba travite cas nejak kulturne, tak pekne vyslapnout pesky a tak). Je super, ze to resis, rozhodne bych to nenechala byt. 

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:10

tzaziki A co cvičit třeba dvakrát týdně spolu jógu? Na YouTube jsou spousty workoutu, i pro děti. Taky jsem byla pecka a tohle by se mi bývale líbilo. :) Nebo kroužek skautského typu? 

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:12

Odkdy se muzou davat houby? Chci delat smetanovou omacku se susenymi hribky....To by snad slo ne skoro v roce a pul...

49477 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:16

Karja určitě šlo, akorát bych jí dala víc té omáčky a jen zedva kousky těch hříbků, aby jí nebylo těžko/ozkoušela jestli jí to bude chutnat a svědčit:-) omáčka neuškodí určitě

Online continuity
43727 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:17
Reakce na DrowRanger:

continuity ako naučiť na stavebnice? syna sa snažím k tomu trošku ponúknuť, ale on na seba položí 2 kocky a potom radšej vysype celé vedro a ešte ho rozhádže poizbe. Všeobecne ho baví viac robiť bordel a ničiť, než niečo niekam ukladať a stavať?

​no presne tak, stavat hrady z kociek, to duplo, stale dokola. On to bude burat, za cas zacne aj stavat. Ono aj to upratovanie moze byt sranda, mozete to dobtej krabice skusat triafat.

Ale pokial ho bavi citat, to je supet, aj by som to vyuzila a zaviedla rovno nejake ritualy s tym spojene ( vecer pred spanim).

Online continuity
43727 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:18

Karja me rikali od 6 let.

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:19

viktorka_od splavu Jj, ja si nekde precetla, ze houby jsou do dvou let nevhodny, ale to beru nejak jako houby jako celej pokrm, treba zampiony:-D. Tak snad neva, ze to v tom bude povarene.... (jsem delala dynove noky prave s tou hribkovou omackou a jako luxusni!!! (PS: ty noky,kde je 2/4 dyne, 1/4 brambor a 1/4 mouky asi nejde dat do mrazaku, co, kdyz je tam ten brambor.....)

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:20

continuity Dokonce....no nam na biologii rikal ucitel, ze houby nejsou vlastne nic extra zdraveho, ze to nasosa spoustu tezkejch kovu ci co...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:22
Reakce na Karja:

viktorka_od splavu Jj, ja si nekde precetla, ze houby jsou do dvou let nevhodny, ale to beru nejak jako houby jako celej pokrm, treba zampiony:-D. Tak snad neva, ze to v tom bude povarene.... (jsem delala dynove noky prave s tou hribkovou omackou a jako luxusni!!! (PS: ty noky,kde je 2/4 dyne, 1/4 brambor a 1/4 mouky asi nejde dat do mrazaku, co, kdyz je tam ten brambor.....)

(PS: ty noky,kde je 2/4 dyne, 1/4 brambor a 1/4 mouky asi nejde dat do mrazaku, co, kdyz je tam ten brambor.....)

​Já dávám bramborový noky do mrazáku běžně 

Online continuity
43727 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:22

Karja je to tezke na zaludek, dalsi vec jsou toxiny, ktere jsou v houbach dost casto, a uz vubec nemluvim o riziku otravy. z ceho je dospelemu jenom spatne, muze dite seredne odskakat. 

49477 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:25

Karja no nemají žádné výživové benefity nebo jak se to teď moudře nazývá:-) ale smetanová omáčka s příchutí hub myslím neškodí

ty noky asi jo.. když je to směs. ale vyzkoušený nemám.. vlastně - knedlíky z bramborovýho těsta nejsou problém, tak proč by měly noky:-)

Offline barbucha blogger
36200 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:27

viktorka_od splavu Karja 

No hele, pohyb... to mi jdete úplně do rány teď. Zřítelnice se už nemůže víc pohybovat - několikrát tejdně volejbal, o víkendu zápasy... do školy jezdí na kole... léta letoucí pravidelně tréninky v plavání...v zimě lyže furt... taťka ji honí jak nadmutou a obecně tam všichni makaj jak šrouby, takže to dělá všechno ráda, nefláká se.

A včera jsem zrovna dostala aktuální fotky vod vody a úplně jsem se zděsila, že má tlustý nohy! Už jsem si všimla v létě že tak jakože vypučela (třináctka, no), ale nějak se to nelepší... skoro mam cukání nahnat je někam na kontrolu metabolismu... (a čokoládu už ode mě nikdy nedostane )

Tak vám nevim

49477 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:27

continuity jezus nestraš, žeby karja servírovala doma jedovatý houby?

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:27

continuity No, takze jako zas dva obedy jo? Ja mam vyhodu, ze male moc tezko nebyva...uz ji I cizrnu, trosku teda, ona neni velky jedlik, tedka tak jako klobne do vseho. Jen vajicka to by asi snedla plato denne verim:-D 

Offline Malenge
4868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:28

Karja Omáčky bych se nebála. Asi bych malému dítěti zrovna nedělala řízek z hub donesených z lesa, ale pár kousků žampionů nebo hlívy třeba v kuskusu jsem dávala okolo 1,5 roka v poklidu. To samé bramboračka apod.

49477 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:29

barbucha mírni se jako tohle je snad nějaká kolektivní nemoc nebo co... klasicky, matky a babičky odmítají akceptovat přeměnu z takovýho toho nohatýho děcka do ženy. bude mít stehna, zadek a možná dokonce i celulitidu. a co jako:D

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 21:29

barbucha Tak jestli ma jen nohy, tak to bude treba typem postavy? Taky zalezi, jestli tu vydanou energii nedohani nejakym spatnym jidlem...Jako nejakou telesnou partii, ze ma vetsi bych neresila, to tak nekdy nekdo ma pres tisic sportu, ta ,,pohodlnost,, mi prijde mnohem mnohem horsi.