viktorka_od splavu Taky si to myslím. Byli jsme tři, maminka chodila od roku každého z nás do práce, fyzicky pracovala, měli jsme velký dům a hospodářství, pochybuju, že měla čas nás nějak "rozvíjet" ;) Prostě jsme se motali kolem, překáželi našim v práci a brebentili ;) Nikdo z nás není zaostalý, tak to asi bylo v pořádku ;)
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir vdaka za reakci..ja tiez stale vaham medzi zubami a nejakou strasnou neznamou chorobou :) . Tiez spime s nou, ale je to fakt staaale, keby s nou nespal aj muz, tak uz som asi v blazninci. Ona ma aj alergiu alebo co to je na lepek, tak premyslam ci jej takto nevadia aj ine potraviny, lebo sa vyslovene kruti od bolesti. To dr.vyriesila tym, ze nech jei nedavam lepek, ani na vysetrenie nas nechcela poslat...ale necham si vypisat ziadanku na gastro aj ked ma prehovara ze je to zbytocne, aspon sa poradit.
olivieraa Synovi rostly ctyri ctverky naraz a budil se v noci co chvili. Treba je to opravdu tema zubama.
Renusatko Cítím to podobně, hlavně tu megaopatrnost , sichrují se. Ono vůbec být prarodičem není koukám žádná sranda, to jsou vyhlídky.
Renusatko No, aj moja svokra nejaký čas nevidela svoju vnučku, keď jej dala chutnať, čo sme nechceli. Totiž jej dávala - silnej alergičke - všetko možné, čo jej "nedoprajeme", my sme potom riešili ekzémy a žihľavky - nad slovným spojeníi "iba kornútok" mi dodnes vyskakujú zimomriavky. Nuž a po druhom výjazde na pohotovosť s opúchajúcim dieťaťom v anafylaktickom šoku sme povedali dosť.
Inak za to, že sa im venujú, buďte vďačné, deti potrebujú, aby sa im niekto venoval a starí rodičia sa venujú inak ako rodičia. A ak to preháňajú, tak skúste prebrať čo a koľko, prípadne prísť s vlastným návrhom. Trebárs s tým malým po chorobe - doniesť ho a s nín tašku spoločenských hier.
Renusatko Je to možné, tchýně má navíc kamarádku, dětskou lékařku v důchodu, taktéž čerstvou babičku,btak se možná vzájemně očkují různými obavami :) Měla jsem vždycky zato, že babičky mají být rozmazlovací, my holt máme zakazovací ;)
slniecko no právě a tady na druhé straně vidíš opačné
Pinot Noir ...zase pokud mu to nabalí máma, tak cenzura není na místě.
Pak si vyber ![]()
. Já snad ani nechci být tchýně babička.
Renusatko jezismarja to mne vubec nedoslo, ze ten tlak na dokonaly matky se presouva i na dokonaly babicky![]()
no tak to su jasna, jestli budou vnoucata tak leda na fotkach![]()
Renusatko a veď stačí počúvať. Keď ti rodičia vnúčaťa povedia "nesmie jesť XYZ, lebo má potom problémy" tak mu nedať jesť XYZ. Keď už nie kvôli tým rodičom, tak už kvôli tomu dieťaťu - akože čo je to za radosť, keď si ju potom chúďa odskáče dvoma týždňami svrbenia a škriabania, alebo nočnými kŕčami v bruchu.
slniecko No přesně. A naopak totéž. Řeknu dej mu klidně na svačinu tu buchtu, co jsi upekla, a tchýně řekne, no ale je ořechová, a já řeknu, že to nevadí, s ořechy nemá problém, klidně mu to dej. A pak přijdu od doktora a dozvím se, že buchtu nedostal, protože je ořechová! Takže nejedl celé odpoledne nic. "A je už takový umrčený, asi ho něco bolí," uzavře to tchýně ![]()
slniecko to je jasné. Pokud jsou tam alergie, dítě něco prostě nesmí, tak tam je ten rozkaz naprosto jasný aadekvátní.
Já se spíš nedivím té druhé straně, že jim právě raději nic nedá a nedovolí, aby byl klid a nedošlo k problémům.
Pinot Noir Tak to je druhý extrém, tam bych to viděla opravdu na zásahy kamarádky doktorky, že tu radu nemají ze své hlavy. ![]()
Renusatko Nesouhlasim, moje segra i nejlepší kamarádka mají bezvadný tchýně a i ony to tak vidí. Ježiš to jsou ženský, že bych se k nim s těma dětma nabalila nejradši taky. Děcka jim půjčujou furt a s radostí, s jistotou. Za 6 let jsem slyšela dvě stížnosti - jedna není dochvilná (upřímně, když si sbalí děti na noc a půl den, vůbec bych neřešila žádný zpoždění, zvlášť když to o ní už celý roky vim) a druhá snad nějaké podružnosti skrz jídlo typu tavenák, salám a tak. Takže fakt záleží individuálně a ty budeš hodně v klidu tchýně;-)
Renusatko Já se právě střežím jakéhokoliv vyrypování, taveňák nebo škrobovej jogurt sami nejíme, ale pokud tchýně ano, neřekla bych ani fň ve smyslu, ať to děcku nedává. Myslím, že jednou za čas mu neublíží levný salám ani margarín ani oranžová limonáda. Nezakazuju právě vůbec nic, jen jednou jsem je požádala, ať ho nevodí tak dlouho za ruce, když ještě sám nechodí. Ale držela jsem se fakt dlouho a už to překračovalo meze (byl pak právě přetažený a unavený až k nepříčetnosti, když pominu fakt, že se to opravdu dělat nemá). Ale to bylo teprve nedávno, tu snahu starat se o něj důsledněji než já pozoruju od narození (teda až na to, že fakt nepoznají, že už má dost a že je čas zase na nějaký klidový režim, utahali by ho k smrti).
Karja no to nevím, já mám taky dost svojí hlavu
. Jsem ale vycvičená od hlídání neteří, i když občas mě svrbí pusa, abych byla ticho.
olivieraa a nemate moznost zmenit doktorku? tohle je hrozny teda:-( 4 mesice plus problemy s lepkem bez vysetreni, to bych na zuby nesvadela radeji
Karja Rozhodně tchýně nejsou horší babičky, to nikdo nepsal. Ale myslím, že často je jim měřeno přísnějším metrem nebo si to mohou myslet.
Renusatko Moje tchyne je skvela babicka. Nema problem si deti vzit, i kdyz je na ne sama. Ja mela ze zacatku spis ostychnez obavy, ale pak mi hrozne pomohla po porodu druheho ditete. V lete mela deti na chalupe tyden. Zrovna jidlo vubec neresim. Doma varim zdrave, omezuju detem sladkosti, ale kdyz jsme u nekoho jineho, tak sladke, tavenaky, pastiky, uheraky vubec neresim. Moje kamaradky taky nemaji s tchynemi problem (pokud jde o deti). Vlastne jen jedna moje kamaradka by deti tchyni nedala ani za nic, ale ona je hrozne uzkostliva celkove.
viktorka_od splavu no uz som chcela, ale uz raz som menila kvoli vzdialenosti (pred porodem mi nedoslo ze cez cele Brno s miminom kazdy mesiac nie je ideal). No a tak som uz nechcela vyzerat ako hysterka ze za rok 3 doktorky..ona mi tu ziadanku da ked chcem len jej vlastna iniciativa je nulova..
Ty zuby, to je děs. Náš chlapeček dneska v noci skoro nespal, od jedenácti do půl třetí vzhůru, pak probouzení co 20-30 minut. Kdyby nebylo zubů, už bych byla pekelně naštvaná. Takhle ho hrozně lituju (a trochu jsem naštvaná, ale dusím to v sobě, protože za to nemůže :-))
Pinot Noir Co ten Viburcol, zkoušeli jste? Já teď střídám Viburcol a Chamomilu, viburcol se mi zdá, že fakt pomáhá, chamomila asi moc ne, nebo je potřeba ji dávat nějak dlouhodobě
Ale původně jsem se sem přišla rozněžňovat. Syn už v knížce pozná obrázek prasátka, umí ho na požádání najít a je strašně rozkošnej, když ho nalistuje a raduje se. To je tak skvělý, ty mrňátka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje