DrowRanger hmm, tak toto máš fakt ťažké. S dieťaťom by som do zafajčeného bytu asi nešla. Snáď prestanú odmietať prísť k vám, ak budú chcieť vidieť vnúča
Vše o těhotenství a dětech
betsey príjemné to veru nie je, navyše ma aj trochu mrzí, že 3 či 4 roky stále húdli, kedy už budeme mať s mužom deti, že chcú vnúčatá a teraz toto. Ale tak uvidíme, ako to celé dopadne.
Neviem, či vôbec budú mať na výber, akurát ma predvčerom napadlo, že máme tak malé auto, že neexistuje aby sme doň vopchali nás dvoch, dieťa, psa, veci pre nás a kočík. Ten kočík by sme tam nevopchali ani kebyže nemáme zapratané zadné sedadlo (malý kufor...), nové auto neprichádza do úvahy, obaja s mužom sme živnostníci a netuším či, ako a koľko budem schopná pracovať po pôrode, takže finančnú rezervu si potrebujeme nechať na iné veci než nové auto.
V tomto smere nemáte náhoou niektorá dobrú skúsenosť s malým a skladným kočíkom pre novorodenca?
DrowRanger Mamka kvůli mojemu děcku přestala po 25 letech kouřit. Mazec, co?
O víkendu jsme dali přes 30 km na běžkách, mám nové skejty, akorát na nich neumím, jsem spíše na klasiku :D Výprava jak prase, 3 haranti, 2 psi, kamarád táhl Chariota s barbuchou, za ním měl na střídačku pověšené buď jedno nebo druhé větší dítě, druhé dítě táhl jeho otec a mě na střídačku můj muž na gumicuku. Včera jsme byli na oddílovém tréningu na stěne, spousta ochotných ruk si střídala děcko takže jsem si luxusně zalezla. No má ta mateřská něco do sebe :D a teď z toho méně veselého, mrně prostě pije po hodině, hodině a půl, uplně maximálně po dvou. Víc dá jenom v autě, ale to se zase budí s hysterákem protože má vlčí hlad. Nějaká rada jak prodloužit dobu mezi kojením?
rasaNori tak to závidím, bolo by super, ak by naši zvládli aspoň na ten víkend vymeniť klasické cigarety za elektronické, fakt to nebola sranda, keď som teraz skoro celý víkend presedela v izbe, pretože ma napínalo z dymu (mama sa potom sťažovala, že som nespoločenská, lebo som s nimi takmer vôbec nebola...).
rasaNori a pribira jak ma?
viktorka_od splavu poporodní váha 3300, délka cca 47 cm, z porodnice šla se 3150, v šesti týdnech 5080. Nevím dr tvrdila že je tlustá, ale na délku vyrůstá z velikosti 62.
rasaNori v tom případě bych nedělala nic.
viktorka_od splavu vzdyt me to dítě sežere![]()
rasaNori to bude rastový špurt, to prejde zase samo.
rasaNori zjevně sis pořídila otesánka:-) když ji začneš přikrmovat, pokud už teď přibírá víc než je zdrávo tak bude vážně tlustá a to asi nechceš.
DrowRanger S kočárkem neporadím, já chtěla co největší korbu, aby se tam dítě vešlo co nejdéle. Ale u rodičů jsme měli starý kočárek, pořízený od známých v jejich místě bydliště, takže se nikam nepřevážel. Nešlo by to vyřešit taky tak?
viktorka_od splavu je hloupé že jak teď budu jezdit do prahy na zkoušky, tak bude muset dostat umělé, na odstříkání nemám kapacity aby jí to stačilo![]()
Teď koukám do percentilového grafu a délka x váha je na ideálu, tzn. cca 50 %. Snad je ok no...
DrowRanger Já chci taky malej a skladnej kočík pro novorzence. Já ho teda budu spíš chtít nosit v tý korbě nebo vložný tašce do domu a kočár nechám ve sklepě, tak aby to bylo lehký. Ale je to opruz teda bez výtahu.
Pinot Noir nie som si istá, budem sa musieť s nimi o tom citlivo porozprávať, bývajú v byte a nie je tam moc úložného priestoru, kde by mohli nechať kočík. Ale nejakým spôsobom to riešiť budeme musieť aj kvôli nám, neviem si predstaviť, že sa budem presúvať s dieťaťom a psom vlakom a pod.
rasaNori Já pořád kojím skoro furt a to už malýmu bude 11 měsíců. V mezičase křupky, ovoce, zelenina, (papírový kapesníky, perlan :-D) Já vim, že to možná nechceš slyšet, ale popravdě: mně nejvíc při kojení pomohlo přestat koukat na hodiny a furt řešit, jestli už může mít hlad nebo ne. Když jsem se oprostila od kojení po X hodinách nebo minutách, oběma se nám hrozně ulevilo.
Doktorky se mě pořád ptaly (a dosud někde ptají), jak často kojím. Nevím, fakt ne. Většinou jsem jim přitakala na to, co navrhly :-))
DrowRanger Co jako cestovní pomůcku používat jen šátek a nevozit kočár? U rodičů třeba mít nějaký bazarový kočárek za pár korun nastálo a na jiné návštěvy do auta jen autosedačku a s sebou šátek? Až bude dítě starší, tak třeba nosítko?
Aha, tak na druhý kočár není místo. Už jsem tu jako skladný lehký radila Valco Snap, myslím, že měl úspěch. @Mohučanka možná? K tomu se dá dokoupit i hluboká korba a je z něj plnohodnotný kočár i pro novorozence. Ale teda obecně cokoliv s korbou nebude nikdy moc skladné, ta korba bude asi vždycky překážet.
(A kdyby tu byl zájem, tak mám pořád ten malej skladnej lehoučkej kočárek s korbou, kterýho se chci zbavit a ráda vám ho některý věnuju :-))
http://kohoutcentrum.cz/vario-kocarek-maxi-cosi-adapter-riditelna-kremova

žluťásek co za něj? :)
rasaNori Nic, hlavně když se ho zbavim. Přijedeš si? :)
Edit: je to jen ta hluboká korba, nemám k tomu tu sporťákovou sedačku
viktorka_od splavu je hloupé že jak teď budu jezdit do prahy na zkoušky, tak bude muset dostat umělé, na odstříkání nemám kapacity aby jí to stačilo
Je normalni, ze chce pit po hodine, hodine a pul. Doba mezi kojenim prodlouzit nejde, proste kdyz ma zizen/hlad, tak to tak je a nic s tim nenadelas. Nemuze jezdit s tebou, ze by ti ji tam nekdo behem zkousky pohlidal? Navic by umele mleko vubec nemusela chtit, pripadne by se tim mohlo pokazit kojeni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje