Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:02

rasaNori A vlakem s miminem v pohodě? Nebo to jezdíte autem, když si ho bereš s sebou? Jen mě to zajímá, necelý den s tatínkem nechci ani neumím posuzovat, ale kéž by to fungovalo jednou i u nás!:-D.

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:06

žluťásek Já vím. Jenomže krásně, ukázkově leze od osmi měsíců, takže už fakt dlouho, a zdá se mi, že už by sám potřeboval změnu, že už se vlastně nudí. Kolem nábytku doslova utíká, x-krát denně ho vidím, jak sám stojí a něco kutí oběma rukama (stání je prý náročnější než chůze a děti dřív chodí, než stojí). Ale jakmile si to uvědomí, sedne na zadek. Je strašně opatrnej. Na jednu stranu je to výhoda, na druhou už mi přijde, že už mu začíná chybět nějaká změna.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:08

Karja Cely den mimino s tatinkem by fungovalo za predpokladu, ze bude na umele vyzive. S kojenym ditetem si to nedokazu dost dobre predstavit. Jo az bude vetsi a bude jist uz nejake ovoce treba, napije se vody,  to je neco jineho.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:09
Reakce na Garfie:

"dítě přece musí mít jednou denně teplé jídlo."  no komplikujeme si to my matky často samy....

Já si to třeba fakt nekomplikuju, kdykoli bych jim děti půjčila a bylo by mi totálně jedno, čím je krmí. Ale mám smůlu. Za 5 let hlídání, abych u něj já nebyla přítomná...Jednou, když jsme šli švagrovi na svatbu, ale co hodina telefon a vřeštící syn, to jako abych viděla, jak to beze mě nezvládá, abych si to neužila a cítila se jako ta nejhorší matka, páč odkládám dvouleté dítě.

Dnes mi matka řekla, že už to mám "za pár" a že vidíš, jak jsi to vydržela. Ale že jsem objednaná k psycholožce už neví. A stejně by následovala nějaká ironická poznámka. A tchyně je sociaistická úča mateřské školy a bez tabulek neexistuje. Když dítě neumí za A,b, c,...Není hodno její společnosti. No, takže jo, zvládla jsem to, mám to za pár, ale za cenu duševního zdraví. ​

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:12

Karja Vlakem do kterého se vejde kočárek se s miminem jezdí bezvadně. Alespoň teda moje malá má vlak ráda a vždycky v něm spokojeně usne :)

Akorát mě fascinuje, jak jí vždycky průvodčí vystaví lístek na 0 kč :)

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:16

Luna To je strasny toto. Hele, nechces mi fakt napsat? Pochopim vsechno, vsecicko!

Je to na hovno. Drzim palce, at je ti brzy lip.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:17

Pinot Noir Naše fyzioterapeutka by z něj byla nadšená. Čím dýl leze, tím líp, prej. Tak se uklidňuj, že posiluje ty správné svaly :) Ale jako chápu. Malej si teď už sem tam začíná stoupat k nábytku a zatím na něm spíš tak visí a pak ječí, protože neví, jak dolů. Včera jsem ho učila slézat z postele. Zatím to nepochopil a leze po hlavě. Je to s nima sranda :)

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:17

Luna To je fakt smutné 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:18

Luna fúha, chúďatko, fakt súcitím. Dúfam, že psychologička pomôže. A keby mi matka, ktorá mi vôbec nepomohla, a potom predniesla poznámku štýlom, vidíš vydržala si to tých 5 rokov, asi by som sa hystericky rozkričala

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:30

betsey To by nepomohlo, jen by suse poznamenala, ze patrim do cvokarny a doufa, ze nebudu s takovou povahou ridit auto.

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:30

Luna To je sila. A smutne .

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:31

Luna Tak tvoje máma o svoje duševní zdraví přišla, ale ty si ho udržíš, neboj!;-).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:34

Luna ja som ani nemyslela tak na ňu, lebo som pochopila, že by to bolo k ničomu, ale skôr z tej irónie

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 13:35

Karja Ano, přišla, už docela dávno a mám ji jako odstrašující příkad.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 14:35

tv  Napsat jako horor? No ne, já jsem strašně ráda, že tomu někdo rozumí. A jak jsem si vždycky dělala srandu, když někdo šel na pokec s psycholožkou, haha...No a teď jen to vědomí, že jsem si tam zavolala mě trochu zklidnilo. Vůbec netuším, jak to probíhá a jestli mě nepošle do kelu. Ale kamarádka mi ji doporučila, že po MD trpěla sociální fobií, VUBEC jsem to netušila, no ale taky mě uklidnilo, že po MD nejsem sama, kdo tam šel.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 14:54

žluťásek v tomto smere to ešte tak naštudované nemám, ale je šatka vhodná pre novorodencov? Myslím naozaj čerstvo narodené dieťa, mám termín začiatkom augusta, takže predpoklaám, že budeme chodiť kým nenapdane sneh na prechádzky do lesa po lesných a asfaltových cestách, ale predpokladala som, že s kočíkom. Predsa len, nespí sa tomu drobcovi lepšie poležiačky na prechádzke v kočíku, ako keď je v šatke?

Offline kariii
52 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 14:59

DrowRanger Šátek je vhodný už od novorozence, dělá se úvaz kolíbka (jako kdyby bylo miminko v náruči), ale bohužel ne všechny děti jsou v šátku rády, moje nebyly a to jsem se moc snažila 

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:03

Luna ja chodim kazdej tyden uz dva roky a este minimalne rok budu a musim rict, ze to zpetne hodnotim jako hodne zasadni dobry zivotni rozhodnuti. Jinak taky jsem mela hodne slozitou situaci s rodici, ted uz to vidim tak nejak jinak a vubec jsem dost veci s podporou prehodnotila.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:05
Reakce na DrowRanger:

žluťásek v tomto smere to ešte tak naštudované nemám, ale je šatka vhodná pre novorodencov? Myslím naozaj čerstvo narodené dieťa, mám termín začiatkom augusta, takže predpoklaám, že budeme chodiť kým nenapdane sneh na prechádzky do lesa po lesných a asfaltových cestách, ale predpokladala som, že s kočíkom. Predsa len, nespí sa tomu drobcovi lepšie poležiačky na prechádzke v kočíku, ako keď je v šatke?

​Co vím z mého okolí, tak je to hodně individuální. některé děti jsou spokojenější v kočárku, některé potřebují kontakt s matkou. jinak v šátku se dá nosit už od narození a to dokonce i ve vertikální poloze (která je prý mimojiné dobrá pro prevenci kolik a navíc poskytuje dobrou polohu pro vývoj kyčlí, může nahradit široké balení) - jen je potřeba jí umět opravdu dobře vázat, aby bylo dítě ve správné poloze (zakulacená záda apod.). I ergonomická nosítka se dělají s novorozeneckou vložkou, tam je jednodušší nasazení ale zase je důležité vybírat tak, aby to bylo fakt správné (vím, že zaručeně je ok Manduca).

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:08
Reakce na Luna:

tv  Napsat jako horor? No ne, já jsem strašně ráda, že tomu někdo rozumí. A jak jsem si vždycky dělala srandu, když někdo šel na pokec s psycholožkou, haha...No a teď jen to vědomí, že jsem si tam zavolala mě trochu zklidnilo. Vůbec netuším, jak to probíhá a jestli mě nepošle do kelu. Ale kamarádka mi ji doporučila, že po MD trpěla sociální fobií, VUBEC jsem to netušila, no ale taky mě uklidnilo, že po MD nejsem sama, kdo tam šel.

​Je to dobré rozhodnutí, já chodila k psycholožce 3 roky a pomohlo mi to. teď mi to chybí, jsem v zahraničí a docela bych nějaké sezení zase potřebovala........ Má psycholožka měla taky dost žen na MD a po MD. Dle mého chodí k psychologovi dost lidí, jen to většinou nepřiznají, je to určité tabu. přitom v některých povoláních by to měla být nutnost.

ono mě dost pomohlo už to, že to byl někdo absolutně nezainteresovaný, komu jsem mohla říct absolutně vše, protože jinak jsem vždy s různými blízkými měla různé bloky, co jim neříct.....